maanantai 13. kesäkuuta 2011

L'extérieur et sur la gauche


Väsyttää. Takana on parit illanistujaiset, melkoisen onnistunut testikierros Disney villagen baareissa ja päivä Pariisissa. Niin ja ensimmäinen työpäivä! Parina iltana oon päätynyt yökyläilemään kavereiden kämpille kun viimeinen yöbussi on tehnyt ranskalaisittain oharit. Hygieniapassinkin onnistuin saamaan vaikka kyseisessä koulutuksessa oli eilisissä meikeissä, vaatteissa ja piilareissa melko minimaalisen hygieeninen olo.

Lauantai oli ensimmäisenä vapaapäivänä otollinen pienelle reissulle Pariisiin. Käytiin pienellä suomalaisporukalla Champs-Ellyseellä, lounastettiin tuulen tuivertaessa Eiffel –tornin puistossa, ja käväistiin Notre Damea sivuten latinalaiskorttelissa pyörimässä ja syömässä. Junamatka maksoi kokonaiset 3,40 euroa edestakaisin. Ja niin, on se Pariisi vaan ihana.

Koska olin jälleen punkannut kavereiden luona, josta suoraa suuntasimme kaupungille, ei järkkäri ehtinyt matkaan mukaan. Siksi nyt vain pokkarikameralla näpsittyjä snapshotteja, voilà.Eilen olin sitten ensimmäistä päivää töissä, olin raflan salin puolella koko päivän; pyyhin pöytiä, huolehdin mauste/kastike pöydästä ja vastailin ihmisten kysymyksiin, joista 99% käsitteli joko aiheita vessa tai ketsuppi. L'extérieur et sur la gauche, ulos ja vasemmalle, tuli sanottua ainakin sata kertaa vessan lokaatiota paikantaville. Paikka on jättimäinen ja eilen se oli ainakin ihan täynnä. Kiirettä piti.
Osa ihmisistä on kyllä ihan älyttömän laiskoja, jättävät ruoanjätteensä roskiksen päälle eivätkä roskikseen. Jotkin pöydät jätettiin ihan tajuttoman törkyisiksi, ranskalaiset pitkin pöytää ja tuoleja, korallinen käyttämättömiä ketsuppeja ja majoneeseja lattialla, kokis kaatuneena siinä vieressä… Pari ihanaa asiakasta oli selkeesti sitä mieltä että olen heidän henkilökohtainen palvelijansa ja velvoitettu pyyhkimään sekunnin viiveellä heidän lapsensa sotkemaa pöytää. Kansallisuutta lienee turha kertoa :D
Viihdyin kuitenkin tosi hyvin ja pari kivaa työkaveriakin löytyi jo. Nyt lounasta nassuun, ja iltapäivävuoroon.
xxx

2 kommenttia:

  1. Ooo pariisi :)
    Ite oon kans haaveilu matkasta sinne, mutta pitäis saaha viellä vähän enemmän rahaa säästön !

    http://shoegasmm.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. aika edullisesti voi Pariisiin matkustaa jos yöpyy hostellissa tai halpishotellissa, suosittelen :>

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...