tiistai 7. kesäkuuta 2011

Location: Les Pléïades, Marne-La-Vallée

Terveiset Ranskasta! Täällä ollaan, toista iltaa pienessä yksiössä, asuntolassa nimeltä Les Pléïades. Ja tällä hetkellä ihan yksin.

Lensin tosiaan Pariisiin maanantaiaamuna ja parin suomalaisen tytön kanssa suunnistettiin tänne Disneylandin lähelle. Ilmoittauduttiin töihin ja sitten meidät ohjattiin asuntoloihin. Koska olin pitänyt jotenkin automaationa, että me mennään niitten tyttöjen kanssa samaan kämppään, tulikin pienenä järkytyksenä kun meidät erotettiin (asuntoloihin sijoittuminen meni työajan mukaan), ja mut ohjattiin tänne Les Pléïadesiin. Tässä asuntolassa on vain kahden hengen kämppiä (muissa neljän), tosin yksiön kokoisia.

Ensimmäinen asia, jonka muistan kävellessäni ensimmäistä kertaa huoneeseeni, oli takaseinällä komeileva hevosjuliste. Järkytyin. Huoneessa ei ollut ketään. Katsahdin vaaterekkiin: muutama ruskea, nukkavieru neule. Katsahdin jääkaappiin: suklaata, majoneesia ja ketsuppia. Olin järkyttynyt. Istuin siihen tyhjälle, omalle sängylleni ja tunsin itseni yhtäkkiä todella orvoksi ja yksinäiseksi, seuranani vain kuva Shetlannin ponista. Toisaalta kämpässä ei kuitenkaan ollut juuri muita tavaroita, kuin pari vaatetta ja pyyhe vessassa. Ja se saamarin hevosjuliste. Aloin toiveikkaana epäillä, ettei huoneessa asukaan enää kukaan. Respassa sitten kerrottiin, että kyseinen tyttö muuttaa pois seuraavana päivänä. Tänään, kun tulin hetki sitten kotiin, olivat tavarat poissa ja julistekin revitty alas – thank god. Nyt odottelen sitten tuon toisen sängyn täyttävää kanssa-asujaa tänne, peukut pystyyn, että saisin kivan kämppiksen :)

Omaa puolta kämpästä oon koittanut laittaa vähän kivemman näköiseksi, joskaan se ei ihan helppoa ole. Iloinen yllätys oli kuitenkin kämpän söpö parveke. Keittiö tosin on vain pieni kitchenette eikä esimerkiksi uunia ole. Alue on mukavanoloista, lähiö-meininkiä, ei täällä siis mitään metropolin sykettä varsinaisesti tunne. Kuuden minuutin bussimatkan päässä täältä on Val d’Europen kaupunki, jossa käytiin eilen pienellä porukalla ostarilla pyörimässä. Ihan valtava, Ideapark jää toiseksi - ja suorastaan laittoman lähellä, palkkapäivänä pitää olla varovainen. Disneylandiin on matkaa sellaisella kiertobussilla puoli tuntia, paljon nopeammin pääsee jos matkaa sekä bussilla ja junalla, etäisyys ei ole mitenkään suuri.

Tältä näyttää mun nurkkaus nyt. Valokuvat piti mennä sydämen muotoon, mutta se nyt toistaiseksi jäi. Eihän tää järin kotoisa ole, mutta sisällä ei ole tarkoitus nyhvätä, ja kyllä täällä sentään levätä, nukkua ja blogata kelpaa :)

Tänään oli ensimmäinen koulutuspäivä Disneylandissa. Käytännössä kaikki informaatio tulee täällä ranskaksi. Ymmärrän yllättävän paljon, mutta kun on aika avata oma suu, on vielä tullut turvauduttua pitkälti englantiin. Ranskan kuunteleminen ja ymmärtäminen vie tosin paljon voimia ja on todella puuduttavaa kuunnella muutenkin univelkaisena useampi tunti pulputusta ranskaksi. Koulutus oli tosin tehty ihan mielenkiintoiseksi ja parin tunnin ruokatauolla päästiin ensimmäistä kertaa itse huvipuistoon sisälle. Sää oli tosin harmaa ja ajoittain sateinen, muttei sekään vienyt lapsekasta riemua Tuhkimon vaaleanpunaisen linnan häämöttäessä edessä. Myönnetään, olin aika fiilareissa.

Illalla mentiin parin tyypin kanssa kiertelemään puistoon. Koska päivä oli ollut sateinen, oli tungos olematon ja laitteisiin pääsi jonottamatta. Normaaleista tunnin tai parin jonoista kuulleina käytettiin tilaisuus hyväksi ja kierrettiin heti läpi muutamat must-go laitteet. Nyt illalla kotona sain vihdoin hommattua netin, ja muutenkin moni juttu tuntuu nyt olevan ihan järjestyksessä. Alan kohta keittelemään öistä tomaattikeittoa (mitäs muutakaan) ja pian untenmaille, huomenna taas koulutusta edessä ja pitää kerätä voimia jotta ranskan ymmärrys maksimoituisi:)


xxx

2 kommenttia:

  1. Kesän lopussa toi sängynalusta lienee täynnä kenkiä.... ;)

    VastaaPoista
  2. haha, tänään just ostin yhet kengät, mutta työkengiksi, kun ne entiset oli niiin huonot jalassa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...