perjantai 1. heinäkuuta 2011

"no, millasta siel on?"

Nyt huimalla kolmen viikon työkokemuksella voisin sanoa pari sanaa Disneyland Parisista työpaikkana.


Täällä Disneylandissa on kaikelle kauniimpi nimi. Työntekijät ovat Cast membereitä, vierailijat/asiakkaat ovat vieraita. Rakennukset, backstagea kiertävät bussit ja kaikki mahdollinen jonka voi nimetä, on saanut nimensä disneyleffoista, esimerkiksi Baloo –rakennukseen pääsee Minnie –bussilla. Puistosta käytetään nimitystä on stage. Työntekiköiden alueet ovat sitten luonnollisesti backstagea, myöskin Castmemberland nimitystä käytetään. Ensimmäisten päivien koulutuksista jäi parhaiten mieleen, että kun on working costume päällä stagella, pitää käyttäytyä asiaan kuuluvalla disneymäisellä positiivisuudella. Tästä kaikesta tulee olo, että emme ole täällä vain töissä, vaan olemme osa suurta showta.
Totuuden kaunistelua, sanoisi varmaan moni, mutta mun mielestä kaikki pieni ylimääräinen tekee normaalista työstä vain hieman mielekkäämpää – meidän palkalla nyt ei kuitenkaan voi kehuskella. Kuulostaa siltä, että mun kohdalla ensimmäisten päivien ”Disney aivopesu” on onnistunut erityisen hyvin :D
Kiitos Walt Disney elämäntyöstäsi, ilman sinua olisin varmaan työtön.
Parasta täällä on mun mielestä ilmapiiri, kansainvälisyys sekä työporukassa että kävijäkunnassa, iloiset ihmiset ja juurikin kaikki pienet arjen piristeet. Ja koko ympäristö. Olen puistossa kuin lapsi karkkikaupassa, ja veikkaan, ettei lapsenomainen innostus katoa parissa kuukaudessakaan. Vai kuka väittää ettei Aladdinin tai Pluton näkeminen matkalla töihin pistäisi hymyä kasvoille?

Vaikka nyt mielipide Walt Disney Companystä onkin hyvin positiivinen, (osittain kiitos eilisten Castmember partien, parhautta!), täytyy kuitenkin muistaa kuinka ison yhtiön kanssa ollaan tekemisissä. Tosi ison. Ei ole Disney aina pelkkiä hattarakojuja ja mikkihiiren korvia, siitä sain esimakua jo Suomessa. Mieleen muistuu vieläkin se huhtikuinen ahdinko, jonka sain käydä läpi saadessani yhtäkkiä viestin sähköpostiini, ettei työpaikkaa mulle olekaan. Tämä siis kolme kuukautta sen jälkeen, kun olin saanut sähköpostin jossa mut toivotettiin tervetulleeksi tiimin jäseneksi. Kyyneltulva tyrehtyi parin päivän päästä erävoittoon, kun sain taistelun jälkeen järjestettyä itselleni vielä työpaikan. Kirjoitin sopimukseni vasta toukokuussa, ihan viimeisten joukossa. Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta koko castingin toiminnasta jäi todella paha maku suuhun.
Onneksi täällä Ranskassa suurin piirtein kaikki on sujunut mallikkaasti, tai ainakin olen kaikesta innostuneena hyvin sokea epäkohdille :D Onhan tää tosi hyvä työpaikka mun kaltaisille nuorille, ja ennen kaikkea mahtava kokemus. Täällä tutustuu niin helposti uusiin ihmisiin, kokoajan tapahtuu jotain, työ on ainakin omalla kohdallani mukavaa, ja eläminen Disney asuntolassa kokemus sekin. Ehdottomasti suosittelen tänne töihin hakemista, jos elämä Pariisin lähiössä kesän verran kiinnostaa!
She recommends!
Jos jotain kysymyksiä heräsi, saa niitä latoa kommenttiboksiin. C’est tout je crois, au demain!! x

Kuvituksena räpsimiäni fotoja ympäri Disneylandia - Disneyland Parcs -puistoista, Walt Disney Studioilta ja Disney Villagesta.

Ps. heinäkuu ????? Quoi?

2 kommenttia:

  1. Voi ihanaa et tommonen mahis. Aijon todellaki hakea tonne, Disney ja Pariisi... täydellistä :)

    - iLona

    VastaaPoista
  2. haha. ei ehkä täydellistä, mutta ehdottomasti kokemisen arvoista!! en vaihtais kesää mihinkään, mutta toisaalta en tiedä, menenkö enää takaisin. once in a lifetime:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...