perjantai 22. heinäkuuta 2011

onko hunajan yliannostuksella sivuoireita?

Jäätävän ranskaksi soperrettun ajanvarauspuhelun ja nopean lääkärikäynnin jälkeen käppäilin eilen Val d’Europen lääkäriasemalta ulos kädessäni kultaakin kalliimpi lappu: avis d’arrêt de travail, jonka turvin mulla pitäisi nyt olla loppuviikon ajan palkallista sairaslomaa töistä. Lääkärikäynti kesti ehkä kymmenen minuuttia ja kustansi reilu pari kymppiä. Kylkiluunkin jomotus pitäisi lääkärin mukaan lepäilemällä parantua – hope so.

Ei muuta kuin apteekin kautta (sain antibiootteja) kauppaan ja kori täyteen kipeilyherkkuja: nutellaa, rahkoja, muroja, hunajaa, teetä, vanukkaita, suklaata ja hedelmiä. Ruoka täällä on tosiaan aika reippaasti edullisempaa kuin Suomessa, tätä edullista merkkiä kun ostan. Laatu on mielestäni ihan samaa kuin vastaavissa merkkituotteissa, mutta hinta onkin kaksi-kolme kertaa pienempi. Silti aina kassalla tulee kiristeltyä hampaita, kun tietää, että kurkusta on menemässä alas ihan oma, työssä aherrettu raha. Onneksi aloitin tämän itsenäiselon sentään Ranskassa, sillä Suomen hinnoilla olisin varmaan paastonnut koko kesän.
Nyt tosiaan pari päivää lepoa, leffoja ja syömistä sängynpohjalta. Onneksi yksi kaveri on myös saikulla, ollaan koomailtu tänään yhdessä juurikin leffojen ja syömisen puitteissa. Voisin myös koittaa sivistää itseäni vähän, uutispimennossa on tosiaan eletty jo toista kuukautta, ilman telkkaria ja lehtiä. Tuntuu etten tiedä enää mistään mitään. Minne kukakin kaveri muuttaa syksyllä? Onko hallitus muodostettu? Millaiset säät Suomessa on olleet? Onko punnan kurssi vieläkin ihanan alhainen?

Suuntaan takaisin naapuriin. Adios!

1 kommentti:

 1. Moikka!

  Hauska lukea sun blogia kun ei täällä Tampereen soluasunnossa tällä hetkellä muutakaan tekemistä ole niin piristää kummasti!

  Elikkäs siis itse pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan psykologiaa Tampereen yliopistoon ja sain 3-hengen soluasunnon noin 6 km päästä yliopistolta. Ja nyt siis täällä asun ja käyn ennakkoon tietotekniikan peruskurssia (jeij!) ennenkuin varsinainen koulu ja kaikki huvitukset alkavat 1.9. =)

  kirjotuksistas päätellen aika menoa ja vilskettä riittää siellä joten muista nyt ottaa iisisti myös välillä et jaksat sit Lontoossakin !

  Pauliina

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...