torstai 25. elokuuta 2011

the best way to explore Paris? without plans.

Eilistä vapaapäivää Pariisissa.


Pompidou. Kivoja kulmia hengailla, päiväkin sattui olemaan täydellinen. Muutaman minuutin jalkojen leputtelu suihkulähteiden lähellä johti ranskalaislehdelle annettuun haastatteluun ja kuvaussessioon, mutta siitä lisää myöhemmin kun lehti kolahtaa postista ;)


Päätettiin mennä sisään itse taidenäyttelyyn vasta viikon päästä kun palkat ovat tipahtaneet tileille (niin tai siis kuvainnollisesti tipahtaneet, tosiasiassahan täällä hoituvat palkkojen maksut vieläkin keskiaijaisin shekein, hellou, 21st century???)

Käytiin kuitenkin Pompidoun kirjakaupassa ja onnistuttiin jumittumaan sinne varmaan tunniksi. Mielettömästi nykytaidetta, designia, muotia, valokuvausta käsitteleviä opuksia ja kuvakirjoja, ja valinnanvaikeuksissa oleva Eerika... Vaikka varat että laukkujen painorajat tulevat kirjojen ostelussa vastaan, lähti mukaan kuitenkin pari tuleviin opintoihin liittyvää juttua. Ensiviikolla on vielä päästävä takaisin...


Informatiivista ja inspiroivaa. (& missä x <3 pitääkin sitten Suomessa muistaa ostaa isot kasat fazernameja mukaan Lontooseen, näitä on ollut ikävä!!)


Ihanalta Rue de Rivolilta löytyy Nro59 Rivoli nimeä kantava taiteilijoiden kommuuni joka toimii niin taiteilijoiden työtilana kuin näyttelynä. Aivan mieletön ja monella tasolla inspiroiva paikka jossa vierailua voin kyllä suositella kaikille perinteiseen eiffel-turisteiluun kyllästyneille: Kuusi kerrosta, lukuisia taiteilijoita (jopa itse työssään), ihanat näköalat Rivolille ja sisäänpääsy ilmainen :)

Art pas grave, niinhän se menee.


Ja tuttuun tapaan muutama snapshotti Chateletin kaduilta - Pariisissa taide ei kuulu vain taidenäyttelyiden sisäpuolelle.

Erehdyin ruokakauppaan mennessäni tarkastamaan paikallisen rihkamakorukaupan alennusrippeet ja pari euroa onnistuin taas kuluttamaan. R.I.P. säästösuunnitelma :(


Mulla ei ole korvareikiä, mutta tää korvakoru laitetaankin roikkumaan kätevästi korvan takaa :)

Tämä vapaapäivä kuluikin eilisen juhlinnoista ryytyneenä pedin pohjalla leffojen ja ruoan parissa...


Ruisleipää ja (halpis)Nutellaa! Ainoa oikea tapa syödä nutellaa on lusikalla suoraan purkista. Pääruoaksi kokkasin neljän juuston Raviolia. Ranskassa on ainakin se ihanaa, että juustoa saa fanittaa aiheuttamatta hämmennystä kaveripiirissä. Siis Suomessa jos tilaa ravintolassa neljän juuston pitsan, leimataan välittömästi joksikin snobi-vege-hihhuliksi tai eliittipelleksi jolla on yksipuolinen ja kummallinen ruokavalio. Täällä Ranskassa on ihan pikaruokapaikkojenkin menuissa yleisiä nää juustojutut.

Nyt pitääkin ryhdistäytyä ja alkaa valmistautumaan jälleen yhteen iltaan/yöhön Pariisissa, Missä muualla kuin Cafe OZ:issa... Aamulla kutsuvat taas työt.


Pariisi <3

xxx

2 kommenttia:

  1. Hihi, ihana psotaus. Tekee vaan niin mieli lähtee Pariisiin/jonnekin samaan kaupunkiin vähän pidemmäks aikaa. Ei riittäny reili :D
    Otto lähtee ehkä ens kesänä kaheks viikkoo Norjaan (kalastaan), ehkä sillon siis. Käytän sen hyväkseni. Hih, paljonkos sulla on siellä enää aikaa? pitää pyhittää sun Suomipäivät sulle, eli millonkas ne olikaan? Täällä alkaa maanantaina koulu (ryyppääminen) mut onneks on luvattu silti lämpimiä kelejä <3

    Iksutin on. oot aina pois fb:stä ku tekee mieli jubailla :(((((

    VastaaPoista
  2. merci! 3,5 viikkoa taitaa olla enää jäljellä, jaiks. Suomeen tosiaan 19. illansuussa ja 20 päivän oon kotona:> sillon illalla varmaan jotkut illanistujaiset lähiporukalle! 21.9 aamupäivällä sitten Londresiin. Onnee koulun alkuun ja bon courage alku biletykseen :p täällä oli tänään sellanen syysmyrskypäivä, vaikka koko viimeviikko oli helteinen...kummaa. ja ikävä täälläkin, mut kuukauden päästä skåålaillaan sitten meidän "uusille elämille", cant wait:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...