keskiviikko 16. marraskuuta 2011

london through my fisheye

Yks asia joka on lukenu mulla varmaan kymmenellä TO DO -listalla mutta silti aina jäänyt tekemättä, on ekan fisheye filmin kehittäminen. No nyt on filmi vihdoin teetetty (Lewishamin ghetossa saakka) ja kuvia analysoitu. Vaikka harjoitteluvaiheessa vasta ollaankin, niin oli siellä jokunen ihan kiva (=julkaisukelpoinen) otos.

Fisheye -harjoittelua turistikuvien muodossa.


Filmi oli näissä 200nen, sillä kuvien ottoaikaan oli täällä Lontoossa tosi kirkasta ja aurinkoista. Toisin on nyt, sumuista ja harmaata...Seuraavaksi filmiksi valitsin sitten perinteisemmän 400:sen, ja aion ehdottomasti kuvata enemmän "mun lontoota". Nää turistifiilingit on kuitenkin aika kaukana siitä mitä mä todellisuudessa näen kun ympäriinsä täällä tallustan. Poikkeuksena viimeinen kuva: näkymä DLR -junan ikkunasta matkalla kouluun - Canary Wharf ♥

Pari huomiota jota tein lopullisia otoksia tarkastellessani:
- ei kannata katsoa siihen kurkistusaukkoon ollenkaan, siitä ei ole yhtään apua.
- kuvia pitää ottaa ihan oikeasti tosi läheltä. Kun luulet, ettei koko kuvauskohde mahdu kuvaan, tosiasiassa kamera nappaa sen sekä kaiken ympäröivän mukaan fotoon.
- älä ihmeessä avaa kameran takaluukkua ennen kun filmi on rullattu takaisin paikalleen.... siksi siis tuo yksi kuva puoliksi keltainen ja muutama jäi kehittämättä kokonaan. FAIL.


Seuraavaksi pitääkin hölmönä googlettaa "How to put a film in the camera????"....viimekerralla kaverini laittoi filmin sisään enkä nyt tietenkään enää itse muista, miten se tapahtuu :D

Laters!

2 kommenttia:

  1. "älä ihmeessä avaa kameran takaluukkua ennen kun filmi on rullattu takaisin paikalleen"

    ns. voi vittu -hetki kun rupean tässä pohtimaan miten tulikaan juuri viime viikolla rullailtua koko helevetin rulla kun kamera oli jumissa enkä osannut sitä ollenkaan käyttää. onkohan mulla nyt rullallinen haaleankeltaisia melkein-kuvia vaiko ei yhtään mitään. huomenna aikaisin aamulla Tunnin Kuvaan sitten itkemään.

    VastaaPoista
  2. voii :| saa nahda miten kay. mullakin oli eka kosketus filmikameraan varmaan 10 vuoteen taa koitos, eli ihan positiivisesti ylatyin etta vaan pari kuvaa meni pilalle. tekemalla oppii!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...