tiistai 6. joulukuuta 2011

Finland, I miss you.

Nyt kun pian joka kodissa on isketty tv1 päälle ja rojahdettu fatserin sinisen kera sohvalle kadehtimaan niitä onnekkaita, jotka saavat tänä(kin) vuonna bailata Linnassa, täytynee munkin täyttää kansalaisvelvollisuuteni ja sanoa pari kaunis sana itsenäisestä Suomesta!
 
Oon oppinut arvostamaan Suomea kunnolla vasta ulkomailla asuessani. Niinkun joku on sanonut, joskus on lähdettävä kauas nähdäkseen kunnolla lähelle. Olen koittanut kouluttaa itseäni nyt Suomen lisäksi kahdessa muussa maassa, ja vaikka molempiin valintoihini erittäin tyytyväinen olenkin, niin eihän faktoja voi kieltää, on Suomen koulutussysteemi ihan ylivertainen. Ja vaikka tota työkokemusta ei ihan hirveesti olekaan, niin uskaltaisin väittää ettei Suomessakaan ihan Ranskan Disneylandin vertaisesti osata sählätä – sain esimerkiksi viimeisen kesätyöpalkkani vasta pari päivää sitten tililleni aika pitkän prosessin kautta. Ja ei liene unohtaa, että minkä tahansa maan namit on ihan kuraa Suomen nameihin verrattuna!!

Vaikka haluankin nyt tutkia muita paikkoja, suomalaisuus mussa pysyy. Kyllä mä ylpeänä lätkäisen suomalaisen passini lentokenttä kontrollin tiskiin tai kerron kysyttäessä mistä tämä kauniin eksoottinen aksentti oikein on kotoisin. Yhdyn mielelläni Japanilaisturistien mielipiteeseen siitä, että suomi on kaunis kieli, ja sisäinen historianörttini saa tajuttomia kiksejä jos joku ulkomaalainen erehtyy kysäisemään jotain Suomen historiasta – herkät talvisodan muistelot eivät vieläkään ole ohi :D 

My point is, Suomessa moni asia on todella hyvin, ja myönnetään, välillä Suomea tulee ikävä. Välillä tuntuu, että elämä olis niiin paljon helpompaa, jos asuisin Suomessa. Sitten kuitenkin aina muistan, että ei mun ikinä ollutkaan tarkoitus mennä sieltä mistä aita on matalin. Ja onhan Suomen ylivertaisuutta huomattavasti helpompi fanittaa ulkomailta käsin, kun ei tarvitse katsella Timo Soinin naamaa lööpeissä tai kuulla Tuksun uusista tempauksista. Valkoisia pulskia nuotoksia voi muistella ulkomailta käsin lämmöllä, tuntematta sitä 20 asteen pakkasta nenänpäässään heti kun avaa oven. Ja säännölliset fazer –lähetykset Suomesta on ollut toistaiseksi oiva apu nami-ikävään.

Kyllähän mä näytän pärjäävän tässä Suomi – Eerika kaukosuhteessa ihan hyvin. Itse asiassa luulen että tää kaukosuhde sopii mulle. On sitten ihana tulla taas käymään kotona ja fiilistellä suomenkieltä ja lapsuuden maisemia. En myöskään usko, että ulkomailla asuminen tekisi musta yhtään sen vähempää suomalaista, päinvastoin. Suomi pysyy kuitenkin aina omana kotina, omana joukkueena, ja turvapaikkana.

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi 


Kuvia lempipaikastani Suomessa - kesää 2009 ja 2010.

2 kommenttia:

  1. Oon samaa mieltä, että vasta puoli vuotta ulkomailla on saanut tajuamaan, miten upea maa Suomi oikeasti on ♥

    VastaaPoista
  2. oho, enpä tajunnu että oot ollu disneyllä jo puol vuotta!! :o hyvin oot pärjänny, mulle saattais olla 6kk ranskalaisten kanssa vähän liikaa(; mut suomi<3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...