keskiviikko 7. joulukuuta 2011

i see like a fish now.

Mulla oli jolutoivelistalla Fish eye -linssi kameraani, joskin totesin samaan hengenvetoon että eipä ole näin fiilis-pohjaiselle kuvaajalle järkeä hankkia ihan niin kallista "leikkikalulinssiä", miksi fisut yleensä luokitellaan. No mutta, eilen kääräisin pakkauksista upouuden fisu -linssini!

 
Tilasin linssin Amazonista n. 40 euron hintaan (joululahja itselle, surullusta?). Noniin, kaikki tietää ettei kunnon Fisu -linssiä saa alle 700 eurolla. Ei niin. Toisaalta, miksi haalia superkallista ammattilaiskamaa ympärilleen jos on ammattilaisesta kaukana? Mä tykkään lähinnä fiilis ja turistikuvailla, ja vaikken mielestäni kovin huonolla "silmällä" varustettu olekaan, myönnetään, etten tiedä juuri mitään kameroista tai kuvaamisesta. Tiedän just ja just ISO -arvoista ja tajuan laittaa makron päälle lähikuvissa, mutta siihen se sitten jääkin. Nautin kuvaamisesta ja siitä mitä voi nähdä linssin läpi, tallentaa hetken, tunnelman - eikä näihin juttuihin melkein tonnin arvoista linssiä tarvita (ainakaan vielä :D). Siksi päädyinkin klikkaamaan ostoskoriin Zeikon superedullisen fisulinssin.


Kävin tänään Museum of Londonissa koulun kanssa, jonka jälkeen mentiin kaverini kanssa kiertelemään Portobello Markettiin - ja kuvailin ihan fiiliksissä koko päivän uudella linssilläni. Oon supertyytyväinen hankintaan ja koska melkolailla leikkikaluksi tämän ostinkin, kuvien laatukin kelpaa. Tällä saa hauskoja kuvia, ja ite olen ainakin ollut aina sitä mieltä, että vaikka hyvät kamppeet kykyjen toteuttamisen mahdollistaakin, riippuu se täysin kuvaajasta, millaista kuvaa sinne muistikortille tallettuu. Kalliilla linsseillä voi ottaa surkeita kuvia, mutta loistava kuvaaja osaa ottaa hyvän kuvan vaikka halpispokkarilla :)

Voin siis suositella linssiä, jos fisu-kuvakulmat kiinnostaa, mutta halua/rahaa/tarvetta ei varsinaisen linssin ostamiseen ole:)


Kuvissa vilahtikin uudet Vanssit, jotka sain (valitsin) joululahjaksi! Mulle tuli joulu vähän ajoissa, kun itse aattona en lahjoja ole availemassa. Perheeni oli käväisemässä täällä ja sainkin availla monta kivaa ja herkullista pakettia! Siitä lähtien on glögi korvannut iltateen, piparit pita-leivän ja joulusuklaa normaalin!


Kuvaa uudesta (turisti)kukkarosta ja joululahjana saadusta lukulaitteesta! Tai onhan tuo Ipad paljon muutakin - pienen kokonsa ansiosta voin alkaa ottamaan tätä jatkossa kouluun isohkon läppärini sijasta. Kiitokset vaan pukille (;

Nyt alan pikavauhdilla tekemään koulujuttuja että pääsen vielä tämän vuorokauden puolella käpertymään konvehtien ja pakollisten joululeffojen eli Yksin kotona 1:n ja 2:n kera sängynpohjalle.. uudessa pinkissä superpehmeässä aamutakissa. Hyvät yöt kaikille! x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...