sunnuntai 15. tammikuuta 2012

india pt. 2: madurai & kanyakumari

Hyvää huomenta vaan… en tiedä mikä muhun on mennyt, kun herään ilman herätyskelloa klo. 6.30 pirteänä kuin peipponen. siis normaalisti pääsen kampeamaan sängystä ylös parin herätyksen ja n. 10 torkun jälkeen, ja silloinkin työllä ja tuskalla :D Ei viitsi vielä aloittaa kuvistöitäkään ilman luonnon valoa, joten auringon nousua odotellessa voin hyvällä omalla tunnolla kirjoittaa meidän Intian matkan seuraavasta etapista.

Eteläistä Tamil Nadun osavaltiota kartoitettiin kahden kaupungin verran: Ensimmäinen niistä oli Madurai.


Maduraihin suunnattiin lähinnä näitä temppeleitä katsomaan. Hotellin katolta olikin hienot näkymät, ja muutenkin voin suositella Sree Devi hotellia: keskeinen sijainti ihan länsitornin lähellä, siistit perushuoneet ja hinta oli n.6 euroa kahdelta yöltä.


Temppeleitä oli kaupungissa muistaakseni 12 - ne oli kyllä vaikuttavia.


Madurai on täynnä tailoreita ja päädyin teetättämään kinttujeni suojaksi tällaiset joka-reppureissaajan-pakolliset pöksyt. Mittatilaustyölle tuli hintaa n. 6 euroa, vaikka ei ensimmäisinä viikkoina oltukaan täysin hintatietoisia ja tosiasiassa maksettiin siis reippaasti ylihintaa. No, kyse on siltikin todella pienestä summasta ja housut on ollut käytössä siitä asti :)


Toisena päivänä vuokrattiin pyörät – 15 senttiä tunti – ja fillaroitiin joen yli Madurain toiselle puolelle, eli siihen kaupunginosaan jossa ei varmasti turisteja nähdä juuri koskaan. Ihmiset vilkuttivat ja tervehtivät meitä innoissaan, kun poljettiin ohi. Kun pysähdyttiin ottamaan huikkaa, saatiin lauma lapsia juttuseuraksi. Eivät varmaan ollut ikinä nähnyt ketään yhtä valkoista :D


Pilvistä huolimatta saatiin kauniit puitteet hotellin katolla hengailulle :)


Maduraista jatkettiin yöjunalla Kanyakumariin, eli Intian eteläisimpään kärkeen. Paikkaan, jossa kolme merta: Arabian meri, Intian valtameri ja Bengalin lahti tapaavat; myöskin paikka, jossa voi nähdä sekä auringon nousun että laskun samalla biitsillä. Ikävä kyllä, aurinko oli molempien ja oikeastaan koko päivän ajan visusti valkoisen pilviverhon takana. Varmaan ainoa pilvinen päivä reissulla, ja iltapäivällä satoikin, eli kuviakaan ei tullut paljoa otettua.


Hypättiin sadan pyhiinvaeltajan kanssa veneeseen ja suunnattiin näille monumenteille. Ekskursio ei ollut ehkä se mieltä rikastavin kokemus ei-hinduille, mutta eipä me huvista paljoa maksetukaan (n. 30 senttiä).

Jonossa tavattiin sympaattinen kanadalainen nainen, Marcel, joka kertoi matkanneensa ympäri Intiaa jo useamman kuukauden ajan. Juttu alkoi luistaa ja päädyttiin kiertelemään yhdessä paikallisia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi baarissa istuskellessa meinasi sitten mennä spraitit väärään kurkkuun, kun Marcel totesi olevansa 70 –vuotias. Olin kyllä tosi vaikuttunut ja inspiroitunut hänen jutuistaan: harva nuorikaan rohkenee matkustelemaan ympäri maailmaa, aivan yksin. ”Sitten eläkepäivillä…” ?


Sitten kun menen joskus vuonna 2050 jollain kaukaisella rannalla naimisiin, niin mun häissä on koristeina näitä valkoisia simpukkajuttuja! Oli pakko ottaa ihan kuva arkistoihin :D

Väsyneenä simahdettiin unten maille naurettavan aikaisin, ja herättiinkin sitten keskellä yötä todeten että ollaan nähty kaikki oleellinen (paitsi se auringonlasku…), ja päätettiin lähteä pilviä pakoon jo aamuviideltä starttaavalla junalla.

To be continued!

3 kommenttia:

 1. Varasitteko te jo Suomes kaikki hotellit/hostellit vai etittekö yösijan vaan vasta paikan päällä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei varattu mitään hotelleja etukäteen. hyvät majapaikat löytyi kuitenkin yleensä vaivatta ja hinnat voi myös neuvotella paikanpäällä mataliksi (maksettiin keskimäärin n. 4e/yö) :)

   Poista
  2. niiiin paitsi ensimmäisen yön hotelli oli varattu etukäteen, koska saavuttiin aamuyöstä. tässä tapauksessa varaus toki kannattaa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...