torstai 19. tammikuuta 2012

india pt.3: kerala

Seuraa jatkoa Intian reissulle! Seuraavana etappina meillä oli Keralan trooppinen osavaltio, jota koluttiin jälleen kahden pysähdyksen verran. Jos aikaa olis ollut enemmän kun vajaa kuukausi, oltais varmasti vietetty Keralassa paljon kauemmin.

Junailtiin itsemme ensin Varkalaan, joka oli yksi mun lempparipaikoista reissulla. Kyseessä oli käytännössä ensimmäinen paikka, jossa nähtiin muitakin länsimaalaisia turisteja, ja ensimmäinen biitsikohde. Turismista huolimatta fiilinki oli kuitenkin jollain tapaa low-key – eli ainakaan mun silmissä paikka ei menettänyt pointseja sen takia. Jengi oli muutenkin enemmän reppureissaaja/omatoimimatkaaja –tyyppistä kuin perus pakettituristityylistä.


Oli ihan kiva tosi kiva saada ensimmäistä kertaa muutakin kuin kasvisruokaa ja istua ihan eritavalla viihtyisissä ravintoloissa, kun mihin oli aiemmin totuttu. Tosin ruoan hintakin toki samalla tuplaantui siitä vajaasta eurosta pariin euroon per ateria.


Varkala oli myös ensimmäinen paikka, missä uskallauduin käyttämään shortseja, siis eihän niissä pyhinvaeltajien täyttämissä hindumekoissa viitsinyt säikytellä paikallisia paljailla säärillä.


Varkalan ”juttu” on siis nämä punertavat cliffit.


Meidän hotelli oli nimetty näppärästi Santa Clause Resortiksi. Joo… mutta meillä oli ihan kelvollinen huone 20metrin päässä tuolta kielekkeeltä. Päädyttiin paikkaan kuitenkin lähinnä hinnan takia: 3 euroa per nuppi. Pidettiin täällä majaa pari päivää, kunnes - ehkä liian aikaisin - oli aika laittaa rinkat taas selkään...

Jatkettiin matkaa junailemalla parin tunnin verran pohjoiseen, määränpäänä Alleppey niminen paikka. Alleppeyn must-see juttu on niiden kuuluisat ”Kerala Backwaters” –jokiveneajelut ja sellaiselle me ehdottomasti haluttiin. Saatiin neuvoteltua meille 6 –tunnin mittainen privaatti jokivene reissu n. 10 eurolla per nenä. Diiliin kuului soutaja, Lal, joka oli ihan loistotyyppi. Kuusi tuntia kului hirmunopeasti maisemista nauttiessa, kuvia räpsiessä, Intian Vogueta selaillessa ja vain rentoillessa.


Parin tunnin jälkeen pysähdyttiin pieneen paikallisravintolaan syömään. Paikalla oli myös muuan peloton lintu.


Ryan kokeili soutamista.


Veneajelu buukattiin Avokado nimisestä guesthousesta jossa myös syötiin ja rentouduttiin ennen sekä jälkeen veneajelun. Jätettiin sinne rinkkamme säilytykseen veneilyn ajaksi, ja saatiin myös käyttöömme ilmaiseksi huone jossa päästiin suihkuun päivän päätteeksi. Kun kysyttiin, onko lähellä internetkahvilaa, kiikutti meitä palvellut jannu oman läppärinsä käyttöömme, että saatiin tarkistettua juna-aikataulut. Saatiin siis todella upeaa palvelua (täydellisellä englannilla!), vaikka ei edes yövytty – siispä suosittelen ehdottomasti suuntaamaan Avokadoon jos Alleppeyn jokiveneajelu on matkaohjelmassa :) Ja siis itse retkeen oltiin todella tyytyväisiä!

Vielä ennen lähtöä tsekattiin auringonlasku Alleppeyn biitsillä.


Alleppeyssä ei tosiaan vietetty yötä, vaan meillä oli buukattu yöjuna Mangaloreen, Karnatakan osavaltioon. Kokonaisuudessaan nautittiin Keralasta todella paljon, ja koska näkemättä jäi paljon, on takaisin vielä joskus päästävä (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...