maanantai 23. tammikuuta 2012

india pt.4: gokarna

 
Gokarnaan saavuttiin kahden junamatkan ja Mangaloressa vietetyn parituntisen jälkeen. Kyseessä on paikka, joka on pyhitetty vain ja ainoastaan nautinnolle ja rentoutumiselle, ja se taisi olla meidän molempien lemppareista lempparein pysähdys. Perus turistilaumat eivät ole vielä löytäneet, eikä toivottavasti koskaan tule löytämään Gokarnaa – sen sijaan paikka on täynnä vähän ”vaihtoehtoisempaa” porukkaa,  jota moni myös hipeiksi kutsuisi. Jengiä, joka tulee Gokarnaan vähintään kuukaudeksi, ellei pariksi ihan vaan olemaan: joogaamaan, syömään, lukemaan, nukkumaan. Mitään bile –kulttuuria ei paikassa ole. Jälleen kerran hyvä niin. Päästiin ihan kunnolla mukaan tähän moodiin ja nautittiin Gokarnasta täysin siemauksin kokonaiset viisi päivää, jouluaatto mukaan luettuna.


Asuttiin Ganga -nimisessä guesthousessa Gokarnan Kudle beachilla, rivitalomallisissa majoissa, joissa suihku ja vessa oli yhteiset. Tämä oli meidän simppelein ja ”alkeellisin” asumismuoto, mutta jostain syystä, tykättiin tosi paljon. Yöpyminen kustansi henkilöä kohden vajaa 2,5 euroa yöltä.


Gangan yhteydessä oli todella hyvä terassiravintola: edulliset hinnat ja ruoka ihan taivaallista! Siksi syötiinkin meidän ”omassa” ravintolassa joka päivä, usein sekä aamiainen että illallinen :D Aamiaisen hinta-laatusuhde oli myös ihan loistava. Itse valkkasin listasta pariinkin otteeseen Italialaisen aamiaisen, joka koostui kahdesta herkullisesta tomaatti-brushetasta, raikkaasta salaatista, juusto-omeletista ja tuoreena puristetusta hedelmämehusta. Koko komeus kustansi 100 rupiaa eli n. 1,5 euron verran, ja mahat oli täynnä myöhään iltapäivään saakka!


Eli jos ei vielä käynyt tekstistä selville, niin ehdottomasti suosittelen Gangaa – sekä guesthousea että ravintolaa kaikille Kudleelle eksyville!!

Oon tuijottanut tätä kuvaa jo useampaan otteeseen, enkä oo vieläkään varma että missä mun toinen jalka on :D

Joululahjojen virkaa saivat toimittaa guesthousen putiikista 160 rupialla (2 puntaa) mukaan napatut riippumatot, joissa köllittiin onnellisina omalla "terassilla". Kingfisher on Intian suurin olutbrändi (ja myös lentoyhtiö, hah!) - itse en tietenkään kyseiseen tavaraan koskenut, paitsi kuvan oton yhteydessä. Kalja on yök.


Ryanilla on söpö käsiala :D Todella käteväksi odoittautui pikkuinen vihko joka matkusti meidän mukana. Kirjoitettiin siihen muistilistoja, kaupoista tarvittavia juttuja, hotelli ja ravintolasuosituksia joita meille annettiin, ja ihan muuten vaan laitettiin ylös muistoja, hintoja, ja missä yövyttiin milloinkin. Niin ja piirrettiin hienoja kuvia. Nyt vihko on kiva muisto:)

Yhtenä päivänä lähdettiin tutustumaan Gokarnan kylään ja paikalliseen menoon.


Nähtiin kylässä muuan lemmikkikameli :D Liftattiin siltä kyyti pyörävuokraamoon parilla eurolla. Vuokraamo oli suljettu, joten otettiinkin limut viereisestä kiskasta ja jäätiin jutskaamaan erään paikallisen tytön kanssa. Yritettiin udella mm. että miksi kaikilla intialaisilla miehillä on viikset - tyttö sanoi että koska ne ovat "kuulusia" - intialaiset miehet vastasivat samaan kysymykseen, että jos ei ole viiksiä, ei naiset tykkää! haha!


Intiassa on paljon paitsi kodittomia, myös hirmuisesti kodittomia koiria. Tuli vähän surullinen mieli kun nähtiin tämä hylätty poikue matkalla takaisin Kudleelle. Siellä ne olivat yksin, pelokkaina ja hämmentyneinä, ihmettelemässä että mitä heille on käynyt.

Takaisin Kudleelle.


Lehmiä oli ihan kaikkialla: rannoilla, kylissä, kaupungeissa. Ja siis tietysti liikenteen seassa, eihän se muuten olis tarpeeksi kaoottinen.

Kudleen lisäksi Gokarnassa on muutama muukin ranta. Gokarnan kylän vierestä löytyy Town beach, joka on lähinnä intialaisturistien ja paikallisten valloittama normiranta. Kudleen jälkeen vartin vaelluksen päässä on ehkä se kuvauksellisin, Om beach, joka oli kyllä uskomaton ilmestys, mutta viboiltaan ei läheskään niin kiva kuin Kudlee. Sanotaan vaikka, että siinä missä Kudleeta asutti joogaavat hipit, niin Om:illa näki pilvin pimein vaatteet päällä uivia rikkaita intialaisturisteja :D


Om:ilta jos jatkaa matkaa, saapuu n. 20 minuutin rämpimisen jälkeen Half Moon Beachille, ihanalle pikkurannalle, jossa on vain pari majataloravintolaa. Oikein suloinen ilmestys! Matka Half Moonille on aika hulppea, ja nähtiin mm. ensimmäistä kertaa villejä delffiinejä! Bongasin ensin pari evää kaukana meressä ja ensireaktiona kiljaisin tietysti että HAI!!!! Tarkemmin kun alettiin tähyilemään, huomattiin että niiden nokat olikin pyöreät - ah mitä ihania olentoja, voisin katsella luontodokkareita delffiineistä koko päivän.


Half Moonilta jos veilä jaksaa, jatkuu sellainen kivinen 20 minuutin seikkailureitti  viimeiselle biitseistä, Paradise Beachille. Paradisella ei ole mitään asutus tai syömismuotoja. Sen sijaan se tarjoaa kodin pariksi kuukaudeksi true-hippikansalle. Parikymmenpäinen, länsimaalaisista koostuva hippikommuuni asustaa Paradisella koko kuivan kauden ajan.

Me vaellettiin Half Moonin kautta Paradiselle tapanin päivänä, suunnitelmana nukkua yö tähtien alla rannalla. Yllätyttiin aikalailla, kun lähes autioksi luulemamme ranta olikin täynnä hippejä :D porukat nukkui riippumatoissa tai omissa pienissä suojissaan.


Tässä meidän pieni pesämme, joka aseteltiin ison kiven taakse tuulen suojaan. Pian korviin kantautui ”FOOOD CIRCLE!” huudot ja höristettiin korviamme, että mitä ihmettä. Ihmiset alkoi kerääntymään tulen äärelle ja jäätiin uteliaana kuikuilemaan. Kohta sieltä viitottiin meitäkin tulemaan, joten lähdettiin sitten mielenkiinnolla katsomaan mistä on kyse. Hipit oli valmistanut jättimäisen määrän ruokaa jota ne jakoi kaikille: jonkinnäköinen mausteinen riisisekoitus, salaattia ja humousta. Oli muuten hyvää. Ruoan jälkeen kokkaustiimi kiersi keräsi pienen kolehdin, johon kukin sai laittaa taskunsa pohjalta löytyvät kolikot.


Pienen jutustelun jälkeen lähdettiin nukkumaan. Tähtitaivas oli uskomattoman kaunis ja kirkas. Muutama tähdenlentokin näkyi. Yö rannalla sujui ihan hyvin, vaikka keskellä yötä heräsinkin pieneen viluun, koska olin potkinut peitteet pois. Yö olikin normaalia vilpoisempi ja myöhemmin katseltiin lämpötilan olleen yöllä vain +18. Aamun tullen käytiin uimassa, varisteltiin tavarat hiekasta ja lähdettiin taivaltamaan kohti Kudleeta.

Päätin, etten laita tänne juurikaan kuvia Paradiselta, ikäänkuin säilyttääkseni paikan ”salaperäisyyttä”. Jos biitsi alkoi kiinnostamaan niin kehotan tsekkaamaan paikan itse!  ;) Ja tiivistys vielä Gokarnasta: Me rakastettiin paikkaa, fiilistä, Gangaa, Kudleeta, hintatasoa, kaikkea! Suosittelen lämpimästi, jos yksinkertaisesti eläminen ei haittaa ja täydellinen rentoutus sopii ohjelmaan - bilelaumat: älkää vaivautuko :)

3 kommenttia:

  1. selailin näitä sun matkakuvia, ja ne on ihan mahtavia! ihana fiilis ja värit. ja aina saa kaipaamaa ulkomaille muutenkin muitten ulkomaa kuvat :D

    VastaaPoista
  2. tulee näistä matkapostauksista hirvee hinku ulkomaille. en oo koskaan aiemmin ollu mitenkään kiinnostunu intiasta mutta ai että näyttää mahtavalta paikalta!

    VastaaPoista
  3. hah, kiitos kiitos:) ja tosiaan Etelä-Intia osoittautui ihan loistomestaksi, itseäkin alkaa tää harmaus potuttaa kun katselee näitä lomakuvia!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...