sunnuntai 29. tammikuuta 2012

India pt.5: Goa


Uuden vuoden aaton ja sitä edeltävät päivät vietettiin paratiisimaisella Palolem Beachilla Etelä-Goassa. Goa on siis se Intian ”bileosavaltio” - hirmuiset määrät turisteja, ja vibat ihan erilaiset kun Gokarnassa tai Varkalassa. Vuokrattiin skootteri päiväksi ja katsastettiin läheinen Patnem Beach ja hieman kauempana oleva Agonda. Molemmat reippaasti rauhaisempia kuin Palolem, jonka kauneus ehkä kärsi omissa silmissäni liiasta turismista. Uutta vuotta juhlistettiin rannalla, ilotulitusten jälkeen kierrettiin fiiliksen mukaan bileistä bileisiin. Juhlittiin paljon intialaisten kanssa, useammassakin eri rantabaarissa ja yön pikkutunneilla taisin päätyä jonkun ravintolan kokkiapulaiseksikin…hah


Uuden vuoden päivänä matkattiin ensimmäistä kertaa bussilla, Goan keskellä sijaitsevaan Margaoon. Bussimatka oli ihan hirveä: ajokki ihan täynnä, seistiin, kiemurainen tie ja tyypit heitti laattaa ikkunoista. Tän jälkeen pitäydyttiin visusti junissa :D Margaoon saavuttuamme etsittiin käsiimme mopovuokraamo, köytettiin reppumme kiinni skootteriin ja lähdettiin ajamaan kohti Pohjois-Goaa. Parin tunnin päästä juuri pimeän laskun aikaan päästiin perille Aramboliin. Arambolista en jostain syystä ottanut juurikaan kuvia, mutta paikasta jäi hyvä fiilis. Iltapäivällä ajeltiin skootterilla Aswemiin ja tsekattiin sellaiset venäläisturistimestat, että kylmät väreet käy kun sitä muistelee. Kuppiloissakin oli menut ensin venäjäksi sitten englanniksi, bilejulisteet seinillä oli vain venäjäksi, ja asiakaskunta kaikkialla sitä samaa itänaapurustoa. Nostettiin hyvin nopeasti kytkintä.


Skootterin vuokraamista Goassa voin kyllä suositella! Vuokra oli yleensä 200 rupiaa päivältä, (3,5e) ja bensa 80 rupiaa litralta.

Viimeiseen kunnolliseen Goa –stoppiin, Anjunaan suunnattiin lähinnä kokemaan Goan trance bileet ja ne me myös samana iltana saatiin. Muuten en suosittele Anjunassa turhan kauaa aikaa viettämään, koska ranta/kylä/tunnelma ei todellakaan vastaa muitten näkemiemme paikkojen tasoa. Kun hurautettiin mopolla Anjunan kylään, ensimmäiset kaupittelijoiden huutelemat lausahdukset olivat ”you want some coke? hash? any other drugs?”. Ei haluttu. Pääosan turisteista muodostavan rikkaat venäläiset ja vain-bilettämään-tulleet-britit, ja hintatasokin tuntui vähän korkeammalta kuin muualla. Tämä ei kuitenkaan koskenut majoitusta - Anjunassa meillä oli koko reissun edullisin hotelli. Yövyttiin tilavassa, omalla kylppärillä ja terassilla varustetussa mökissä 280 rupialla, eli henkilöä kohden yö kustansi n. 2 euroa :) Paikka oli ”kuuluisa” Curlies ja sitä voin suositella!


Anjunassa syötiin myös ehdottomasti siisteimmässä ravintolassa, jonka nimeä en valitettavasti muista. Rafla oli ihan rannan tuntumassa ja privaatit ruokailutilat muodostuivat korkeista bambumajoista, joiden lattia oli päällystetty peittein ja tyynyin: Keskellä oli matala pöytä. Harmittaa ettei paikasta ole kuvia! Ruoan jälkeen suunnattiin toiselle puolelle rantaa trancebileisiin.


Seuraavana aamuna syötiin vielä rannalla ja piipahdettiin Anjunan kuuluisilla markkinoilla, ennen kun hypättiin taas mopon kyytiin ja ajettiin takaisin Margaoon. Margaossa yövyttiin yksi yö melkoisen kivassa hotellissa, ja seuraavana aamuna napattiin juna meidän viimeiseen kohteeseen Intiassa!

Reissun budjetista vielä sen verran, että kuten mainitsemistani hinnoista huomaa, Intiassa lomailu on tosi edullista. Meidän edullisin majoitus oli n.2 euroa, kallein 19 euroa per nenä. Suurin osa öistä kustansi n. 3-7 euroa, eli tosi vähällä päästiin. Laskettiin metrossa matkalla kotiin, että kokonaisuudessaan rahaa kului majoitukseen n. 135 euroa (!!!) melkein kuukauden aikana. Tämä siitäkin huolimatta, että ihan kengännauhabudjetilla ei suinkaan menty, vaan yövyttiin ihan siisteissä paikoissa, välillä hienommissa, välillä yksinkertaisemmissa. Ehdottomasti eniten rahaa meni ruokaan. Paikallisten suosimissa paikoissa päästiin helposti alle eurolla, turistiravintoloissa sai maksaa vähintään pari euroa per nenä. Syötiin koko kuukauden ajan paria poikkeusta ja aamiaisia lukuun ottamatta vain intialaista ruokaa, ja usein parin ruokalajin edestä...

Jep, seuraava Intia -postaus onkin sitten viimeinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...