tiistai 13. maaliskuuta 2012

A Woman's right to shoes


Kengät, mikä ihana tuhlauskohde. Oon onnistunut mielestäni pysymään melko lujana, mitä kenkien ostoon tulee. Pientä lipsumista kuitenkin joskus tapahtuu.

Käytän nykyään korkoja useasti viikossa. Suomessa en uskaltanut oikein käyttää monikymmenisen kenkäkokoelmani helmiä, koska pienessä kylässä korkokengillä tallaaminen on suurin piirtein sama kuin pellepuvussa kouluun meneminen. Lisäksi arktisten olosuhteiden pakosta kenkävalinta kääntyi lopulta turvallisempaan vaihtoehtoon. Mutta Lontoossa ei tarvitse muiden mielipiteistä tai jäisestä maasta huolia. Täällä voi pukeutua just niin kuin haluaa - aina joukossa on joku vielä sinua kummallisempi.


Lontoossa korot ovat arkea - monessa työssä korkokengät ovat jopa pakolliset. Junassa näkee usein kotimatkalla naisia, jotka ottavat 12 sentin piikkikorot turvonneista jaloistaan ja sujauttavat ne mukaviin balleriinoihin. Ja bilekengissä suosituimmat mallit on niitä 14 -senttisillä jättikoroilla varustettuja. Lienee turha edes mainita, että pieni kipu (tai äärimmäinen tuska) kuuluu asiaan.


Kivusta ja kävelyhankaluudesta huolimatta joku niissä vetää puoleensa. Mulle tulee aina vähän superstara olo, kun on upeat kengät jalassa. Itsetunto saa pientä kohotusta, kun kopistelee ympäriinsä 12 senttiä pidempänä. Yhtenä päivänä olin Metrossa, jalassani ihanat Finskini, kun eräs nainen kysyi mistä olin upeat kenkäni hankkinut. Kirjoitin hänelle ylös kengän nimen ja ostopaikan, ja olin koko loppumatkan sattuneesta iloinen. Saatoin juuri ohjata jonkun täysin tuntemattoman Finskin kenkien ihanaan maailmaan!


Kenkäfriikkeily siis jatkuu. Tosin on sanottava, että kuluneena vuotena oon ostanut pelkästään nahkakenkiä, sekä koittanut kiinnittää huomiota kävelymukavuuteen, jotta myös jaksan niillä ravata pitkin Lontoon katuja ja metrotunneleita.

Kuvituksena on uudet nahkaiset kevätkenkäni Aldosta, jotka hankin itselleni "palkinnoksi" hyvistä arvosanoista viimejaksossa :p Aina löytyy joku syy, miksi voi ostaa itselleen ihanat kengät, ja mun mielestä Intian junassa luonnostellusta, pikapikaa kirjoitetusta esseestä saatu vahva A on hyvä syy :D

4 kommenttia:

 1. Kai muistat myös hoitaa näitä sun kaikkia kenkiä, etenkin niitä nahkaisia? =)

  -Pauliina

  VastaaPoista
 2. heh, totta puhuen en omista mitaan nahka-aineita, et sateella laitan suosiolla conssit. hyvana on kyl onneks pysyny:)

  VastaaPoista
 3. höhhöh, heti kauppaan ostamaan nii pysyy jatkossakin ! ;)

  Pauliina

  VastaaPoista
 4. okei okei :D ehkä kähvellän kotoa jonkun, sieltä löytyy varmaan useampi!:p

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...