torstai 23. elokuuta 2012

Free Pussy Riot!

Oltiin Flow -festareilla katsomassa Friends -nimistä jenkkibändiä, jonka laulajalla oli keikalla itse tussilla tuherrettu Pussy Riot -tekstiä kantava toppi päällä. Hän kehotti keikan puolivälissä kaikkia perehtymään kyseiseen bändiin ja bändin tarinaan. Sittemmin Pussy Riotista on mediassa paljon kuulunutkin, vaikka ollaan oltu aika nolossa uutispimennossa koko kesä...


Kuva: pussy-riot.livejournal.com


On ihan käsittämätöntä ajatella että vaikka Venäjän tai Kiinan kaltaisissa megavaltioissa ei jokaista ihmistä koskevista sananvapaudesta tai ihmisoikeuksista ole vielä tietoakaan. Toisinajattelijat heittämällä lukkojen taakse rakennetaan pelon ilmapiiri niin, ettei pian kukaan uskalla enää kyseenalaistaa tai olla eri mieltä. Omaa ajattelua ei kannusteta, eikä omia eriäviä mielipiteitä saa sanoa ääneen - oli sitten kyse vaikka taiteesta. 


On varmaan totta, että Suomessakin oltaisiin bändin tempauksiin jotenkin reagoitu, mutta tuskin nyt ainakaan kahdella sellivuodella. Vankeusrangaistusta vastaan ovat olleet avoimesti niin Human Rights Watch kuin Amnesty Internationalkin, sekä julkkiksia Madonnasta Paul McCartneyyn, jälkimmäisen tukikirjettä bändille lainaten:
"Many people in the civilised world are allowed to voice their opinions and as long as they do not hurt anyone in doing so. I believe this is the best way forward for all societies. I hope you can stay strong and believe that I and many others like me who believe in free speech will do everything in our power to support you and the idea of artistic freedom." 
Lähde: The Independent

Se että jotkut asiat on tänä päivänä tietyllä tavalla, ei tarkoita sitä että niiden kuuluisi olla niin. Me ei eletä täydellisessä maailmassa, mutta vapaus olla mitä tahtoo ja uskoa mihin tahtoo, on ihan niitä ihmisoikeuksien peruspilareita. Ja niin kauan, kun ei satuta muita, kuuluu sananvapauskin jokaiselle ihmiselle.

Näiden painavien sanojen saattelemana liitytään siis täälläkin Free Pussy Riot -tiimiin. Toivottavasti muun maailman tuki ja huomio auttaa tyttöjä pulasta, ja jos ei muuta, niin on tästä jupakasta hirmuisesti ainakin julkisuutta bändille kertynyt! 


Kampanjasivusto bändin tueksi loytyy täältä.


Kuva: pussy-riot.livejournal.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...