keskiviikko 22. elokuuta 2012

pulau tidung

Viimeisiä indo-juttuja viedään - fiiliksiä Pulau Tidungilta meidän ensimmäiseltä viikolta (muutaman kuvan heitin jo blogiin silloin kesäkuussa!). Tidung kuuluu Thousand Islands eli Pulau Seribu -nimiseen saariryhmään ja on parin tunnin laivamatkan päässä Jakartalta. Löydettiin paikka vähän sattumalta ja erään paikallisen tyypin ohjastuksesta suunnattiin ottamaan laiva saarelle paikallisten satamasta, joka toimi myös kalamarkkinana. Voin sanoa että haju oli satamassa aika kalainen, ja laiva lähti vasta kun laivassa oli tarpeeksi (=ihan liikaa) ihmisiä, mutta hintaa kyydillä oli vain pari euroa verrattuna kalliiseen turistipaattiin.

Oltiin laivassa ainoat länsimaalaiset ja myös Tidungilla koko saaren ainoat vaaleahipiäiset. Saarella ei ole hotelleja, vaan paikalliset majoittavat satunnaiset turistit - me yövyttiin erään ystävällisen perheen luona tilavissa kylppäreillä varustelluissa huoneissa. Pieniä seafood-ravintoloita oli pari-kolme, oltiin niissä iltaisin aina ainoat asiakkaat.


Vuokrattiin neljäksi päiväksi pyörät alle eurolla/päivä, jolla kruisailtiin ympäri saarta kuin paikalliset konsanaan :D Pitkulaisen saaren päästä päähän ajeli n. 25 minuutin ajan.


Tidungilta sai superedullista katuruokaa!


Uimavesi oli unelman kirkasta ja yli +30 asteista!


Yhtenä päivänä vuokrattiin vene ja käytiin snorklaamassa!


Iltaisin katseltiin auringonlaskua saaren länsikärjessä parinkymmenen indonesialais-turistin kanssa, ja pyöräiltiin sitten paikalliseen Seafood clubiin syömään supermaukkaita jättiläiskatkarapuja ja hörppimään jääteetä. Mitään ilta-tekemistä ei saarella ollut, eli auringonlaskun jälkeen lähinnä keskityttiin tilailemaan lukuisia ruoka-annoksia (annoskoot oli länsimaalaisien standardien mukaan niin pieniä, että tilatiin usein 2-3 erilaista pääruokaa). Sen jälkeen poljettiin pilkkopimeässä takaisin kotiin ja mentiin aikaisin nukkumaan. Herättiin nimittäin joka aamu klo. 4.30 siihen, kun moskeijan ensimmäinen rukous alkaa pauhaamaan kaijuttimista täyteen ääneen, ja asuttiin tietysti ihan moskeijan naapurissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...