keskiviikko 15. elokuuta 2012

South Bali

Indonesiajutut jatkuu! Nyt palataan siis heinäkuun alkuun jolloin saavuttiin Javalta Balille ja aloitettiin tutkimaan saarta etelästä alkaen. Bali on Indonesian tärkein turistisaari ja eteläisellä Balilla sijaitsee kaikki saaren suurimmat turistikeskittymät: Kuta, Sanur, Nusa Dua jne.

Me aloitettiin juhlimalla ja rentoilemalla pari päivää Kutalla ja siirryttiin sieltä eteläisille surffirannoille Dreamlandille, Binginille ja Padang Padangille pariksi päivää. Sitten Sanuriin, vuokrattiin mopot, ajettiin tsekkaamaan Tanah Lot temppeli länsirannikolla.


Kutaa päivällä ja yöllä. Kuvassa taka-alalla näkyy vähäsen Sky Garden Lounge nimistä baaria joka on ihan pakollinen kokemus Kutalla bailaaville... upein ja vaikuttavin baari, missä oon ikinä ollut. Useita kerroksia, joissa valaistuja altaita, suuri kattoterassi, useita tanssilattioita ja esiintymislavoja, joilla tapahtui kokoajan jotain: tulitanssijoita, akrobaatteja... Tiettyihin kellonaikoihin sai rajattomasti ilmaisia juomia ja sormiruokaa.


Toisin kuin muualla Indonesiassa, Balilaiset eivät ole muslimeja vaan hinduja. Näitä pikku lahjoja jumalille laitettiin kauppojen, ravintoloiden ja kotien ulkopuolelle joka aamu.


Kuta Beach ja surffikokeilua


Dreamland Beach


Matkalla Dreamlandilta Binging Beachille, kun vesi on alhaalla. Bingin oli noista etelän rannoista mun ehdoton lemppari, pieni rento surffarihengausranta, täydellinen uimiseen, söpöjä pikku rafloja... Kuvia en tietenkään tästä ihanuudesta tajunnut ottaa, mutta paikka oli ihan mieletön.


Sanur ja söpö vanha pariskunta rannalla.


Tanah Lot temppeli - Balin kuvatuin. Ihan kaunis paikka mutta jotenkin ehkä vähän liian hehkutettu.


Ja sitten pyörillä kohti seuraavaa etappia, Ubudia :) Siitä lisää myöhemmin!!

3 kommenttia:

  1. Heip!

    Uskaltaako balilla syödä mitä tahansa, esim. salaatteja ja jäätelöä? Lähinnä siis mietin näitä hygienia- juttja :) Ihania kuvia, olen itse lähdössä kuukauden päästä balille ja tässä etsin mahdollisimman paljon tietoa ennen matkaa :)

    <3 Nassa

    VastaaPoista
  2. Moikka, me syotiin kylla ihan kaikkea, jaateloa (pirteloita) ainakin useempaan otteeseen, eika mitaan vaivaa ollut. salaattia en muista kylla paljoa syoneeni..turistiravintoloissa oli yleensa ihan turvallinen fiilis, "paikallisten" ruokapaikoissa miettikin sitten tarkemmin mita tilaa.. ihanaa matkaa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...