sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Italia-Albania-Kreikka

Tasan kuukauden päästä joululomalla lähdetään taas pikkuiselle matkalle, tällä kertaa ei kuitenkaan etelän lämpöön, vaan Etelä-Eurooppaan. Tässä toimintasuunnitelma parin viikon mittaiselle reissulle, joka starttaa 18.12: Ensin pitsan synnyinkehtoon Napoliin, sieltä Barin kautta Albaniaan, joulu kenties pääkaupungissa Tiranassa, Albanian jälkeen suunnataan etelää kohti Kreikkaan ja viimeisenä etappina on Ateena, josta lennetään takaisin Englantiin uuden vuoden aattona!

 
Oon erittäin pahoillani noista kuvan efekteistä joita innostuin lisäilemään :D Forgive me.

Lennot on varattu jo aikapäivää sitten, ne maksoivat yhteensä 80 puntaa - EasyJet for the win! En oo taaskaan tästä mitään kellekään puhunut, kun jonkun aikaa ei ollut edes varmaa että päästäänkö lähtemään reissuun ollenkaan kun rahaa näytti olevan niin vähän. Onneksi viimeaikainen shoppailulakko on tuottanut tulosta ja joulureissu pääsee toteutumaan - joskin siltikin tosi pienellä budjetilla. Ei se mitään, varattiin Napoliin dirt-cheap hostelli, Albania on kuulemma edullinen maa ja Kreikassa pingotaan heti Patraan, mun kämppiksen luo sen kotikonnuille. Näistä kolmesta maasta kaikki on mulle käytännössä ihan uusia, Italiassa oon ollut aiemmin, mutta vain parin päivän ajan. Paljon uutta siis luvassa, ja ainakin erilainen joulu taas.

Mielelläni kuulisin kokemuksia näistä paikoista, erityisesti Napolista, Barista, Albaniasta: kohokohtia, bussilla liikkuminen, hintataso jne? Mitkä jutut Ateenassa pitää nähdä, jos ollaan siellä vain päivä? Niin ja mites se talvisateiden ilmasto joulukuussa? :D
  

Kiva taas pian päästä reissuun, vaikka ihan tavallinen elämäkin on maistunut tänä syksynä tosi hyvältä. Mutta ei sille mitään voi, että veri vetää aina uusiin seikkailuihin ja uusiin paikkoihin. Reissussa aina kuitenkin näkee ja oppii ihan eri juttuja, kuin normaalissa arjessa. Pääsee irroittautumaan koulu-stressistä, inspiroitumaan uusista kulttuureista ja syömään mielettömiä ruokia. Voi olla ihan eri tavalla vapaa :)

Toinen kuva: weheartit.com. Kartta Google Maps.

4 kommenttia:

 1. Jee jee lisää matkapostauksia luvassa. Ootan! Sun matkapostauksia on niiiiiin kiva lukea ja niis on niiiiin hienoja kuvia! Woowow. Oo onnellinen että oot saaanu matkustella paljon!!

  VastaaPoista
 2. heh kiva kuulla:) ja kyllä, olen onnellinen, että mulla on ollut mahdollisuus matkailla näin usein - vaikka itse järkättyjähän nää kaikki on ollut ja omilla pienillä opintotuki&lainarahoilla kustannettu. toisaalta onhan noita kontakteja minkä kautta on saanut ilmaisia majoituksia sun muita, siitä tunnen olevani onnekas:) niin ja pitkät lomat on jees :D

  VastaaPoista
 3. Napoli on ihana, ruokaa siellä saa ainakin tosi edullisesti, ja vieläpä superhyvää! Mun napolilaiset kaverit tosin varotteli mua ennen reissua sinne, että pitää olla tosi varovainen miesten ja taskuvarkaiden suhteen, eli se kannattaa ehkä pitää mielessä, mutta eipä ainakaan keskustan alueella näyttänyt olevan mitään ongelmia kummankaan suhteen, tosin liikuttiin isossa porukassa. :)

  VastaaPoista
 4. oi hyvältä kuulostaa! ja kun tuon taskuvaras jutun olen täällä ihan kotikulmilla jo kokenut, niin oon varmasti vielä normaalia tarkempana tavaroistani reissussa :p Mutta sitä ruokaa odottelen jo innolla!:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...