lauantai 3. marraskuuta 2012

kotipostaus

Nysse tulee! Kotipostaus.

Ihan aluksi kuitenkin, meillä on netti! Halpis-TalkTalkia piti odotella kolme viikkoa, mutta nyt hyrrää masiina tuolla alakerrassa ja yhteys toimii kuin rasvattu salama, ihan superia. Ainut miinus tässä on se, että nyt mulla ei oo enää yhtään tekosyytä miksen voisi opiskella ahkerasti :D

Mutta nyt tosiaan esittelyssä meidän koti! Me ollaan asuttu täällä Stoke Newingtonin ja Dalstonin välimaastossa, Itä-Lontoossa nyt melkein kuukausi - "meillä" tarkoitan mua ja mun kolmea kaveria, tai pitäis varmaan sanoa kämppistä :) Asunto oli siis valmiiksi kalustettu, mikä on tyypillistä täällä. Myöskin keittiötarvikkeet, kodinkoneet, astiat, siivousvehkeet jne. löytyi täältä valmiiksi. Toki ollaan sitten kaikki hankittu omiin huoneisiimme pientä lisä-kalustoa sun muuta härpäkettä kodikkuutta tuomaan - omaan huoneeseeni hankin tekstiileiden lisäksi lähinnä säilytysratkaisuja, kun tota tavaraa riittää...

Tervetuloa siis mun huoneeseen :)


Mä oon aina ollut sitä mieltä, että huone saa näyttää siltä että siellä asuu joku. Saa olla paljon valokuvia ja henk.koht. roinaa, kunhan yleisvaikutelma ei kuitenkaan oo tukkoinen tai liian sekava. Sellanen less-is-more simppeliys sopii ehkä johonkin hotlan vastaanottotilaan, mutta oman huoneeni tahdon ikäänkuin kuvastavan mua itseäni. Niin, että huoneeseen astuessa heti saa fiiliksen siitä, millainen sen asukki on.

Aloitetaan vaikka kertomalla tosta alalaidan hyllyköstä, josta mulla ei oo parempaa kuvaa. Se on Ikean Expedit -hyllykkö (£20), jonka landlord kustansi, mutta valitsin hyllyn itse.


Silkkimatto löytyi 7 punnalla täältä Stoke Newingtonista, pikkuisesta sekatavaraliikkeestä.


Ostin kesällä Indonesiasta pari paikallista käsintehtyä batiikkiteosta, jotka nyt pääsivät vihdoin kehyksiin. Suosikkini on tää kissataulu!


LOVE. Tein tän eilen, enkä oo vielä ihan päättänyt että onko tää ihan hirvee vai kiva. Saa nyt jäädä toistaiseksi seinälle, voinhan mä aina noita muutella (muutenkin uusia kuvia vois teettää.. tää on yks niistä jutuista jotka on viikosta ja kuukaudesta toiseen to-do -listalla enkä siltikään saa aikaiseksi)


Kokovartalopeili (Ikeasta £20) oli pakko saada, ja se löysi paikkansa vaaterekin (£6,90) vierestä. Haluamani valkoinen rekki oli ostoaikaan loppuunmyyty, mutta ei tämäkään hassumpi ole. Sitä ei loppujen lopuksi vaatteiden alta edes näy, joten no harm done. Vaaterekin alapuolella on taidejutut, maalit, paperipinot ja tulostin.


Pieni vaatekomero ja niinkuin siellä jo huomattiinkin, Disneyn puvustamon henkarit :D


Ikkunalauta täyttyi tauluista ja pikkuesineistä. Verhot täällä oli ennestään, onneksi ne on neutraalin väriset. Ja kuten ikkunasta ehkä vähän näkyykin, ulkona on vielä rempasta jäljellä noita rakennustukijuttuja. Taloyhtiöön on siis tullut kesän aikana uudet parvekkeet ja vaikka remppa onkin nyt valmis, noita tukirakenteita ei oo vielä saatu alas (vaikka ne piti lähteä 2 viikkoa sitten...)


Ja vielä huoneen viimeisin lisäys eli Urban Outfittersiltä tilaamani peite joka on just sellainen kun halusinkin :)


Tässä vielä pari kokonaiskuvaa antavaa otosta. Näistä kuvista huomaa kyllä hyvin miten toi värikäs peite tuo paljon kodikkaampaa fiilistä ja lämpöä huoneeseen:)

Sitten kuvia muualta talosta, mun kämppisten huoneista en tietenkään ottanut kuvia, mutta tässä näitä yhteisiä tiloja (sori huonosta kuvanlaadusta - otin nää mun halpis-fisulinssillä iltahämärässä, fisu-linssi siitä syystä että sen avulla kokonaisuuden näkee parhaiten).


En ottanut kuvia eteisestä tai yläkerran tasanteelta, koska ne fotot olis ollu aika ykstoikkosia. Kuvista puuttuu myös parveke, koska talon ulkopuolella on vielä niitä raksa-systeemejä eikä saada partsin avaimia ennen kun kaikki rakennusjutut talon ympäriltä on hävinneet. Ikävää tässä on se, että joudun kantamaan mun pyörän aina portaita yläkertaan, koska muualla sille ei oo kunnolla tilaa - tästä syystä se parveke olis ihan kova juttu..

Mutta tässäpä se. Se on meidän koti, ja mä olen onnellinen että asutaan täällä, just näiden tyyppien kanssa. Kun tärkeimmät kämpän haku kriteerit oli 1) hinta (mahd. alhainen) ja 2) sijainti (zone 2, lähellä molempia campuksia), niin ei voi olla muuta kun tyytyväinen, että näin esittelykelpoinen koti löydettiin. Täällä Lontoossa osa luukuista on ihan hirveitä, ja yleinen asuntojen "laatu" on paaaljon alhaisempi kun Suomessa, missä opiskelijatkin asuu tilavissa kivoissa yksiöissä samaan hintaan kun täällä saa homeisen minikokoisen soluhuoneen. Eihän tää meidän talo mikään lukaali ole, mutta paljon parempi, kun mitä ikinä osasin toivoa näillä meidän hinta -ja sijaintikriteereillä.

Kun kliseisesti aina sanotaan että koti on siellä missä sydän on, niin kyllä mun sydän taitaa nyt hyvin vahvasti tällä hetkellä olla täällä :)

3 kommenttia:

  1. Ihana toi valokuvakollaasi! Ja muutenkin tosi kivan näköinen huone :)

    VastaaPoista
  2. Mistä oot tilannu nuo kuvakollaasin kuvat?:) Tykkään!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...