torstai 1. marraskuuta 2012

Lokakuun kulut


Lupasin kuukausi sitten, että oon tämän loppuvuoden shoppailulakossa. Lupasin myös pitää kirjaa mun kaikista kuluista ja listata ne kuun lopussa tänne yhteenvetoa varten - tän olis tarkoitus auttaa mua budjetoimaan paremmin ja myös antaa asiasta kiinnostuneille osviittaa siitä mitä Lontoossa eläminen kustantaa.

Tässä siis lokakuun saldo: (valuuttana punta)

Ruoka 93,80
Metrot & junat 42,20
Ulkona syöminen & kahvittelu 15,50
Muuttoauto 10,00
Sisustus-ostokset + kuljetus 105,70
Sähkö+kaasu+vesi 22,00
Netti 5,00
Koulumateriaalit 14,00
Juhliminen 33,40
Kosmetiikka/hygieniatuotteet 4,00
Muut ostokset: 6,30

Kokonaiskulut kuukaudelle: £356,90 (£11,50/päivä)
+ vuokra £422 kuussa = kaikenkaikkiaan £778,9 (£25/päivä)

Aika pelottavaa. Tämä rahakönttä lähti siis tililtäni liitelemään siitäkin huolimatta, että varsinaiselta shoppailulta säästyttiin täysin. Vaikka eihän tuo päivää kohden jaettaessa niin isolta summalta enää tunnu. Muutto, sisustustarpeet ja uusi koti vei aika paljon rahaa, lisäksi käytin vielä ensimmäisen viikon metroja, ja joitain koulutarvikkeita ja kirjojakin piti ostaa. Niin ja olihan mulla synttäritkin - oli siis paljon sellaisia kuluja, joita ei tulevina kuukausina enää ole. Onneksi käytiin perheen kanssa ennen niiden kotiinlähtöä kaupassa, eli ostettiin mulle paljon ruokaa kaappeihin - toivonmukaan siis ruokaankaan ei mene tulevassa kuussa niin "paljon" rahaa (vaikka ruoka täällä onkin aika edullista).

Shoppailulakko on tuntunut ihan hyvältä, vaikka muutamaan otteeseen oonkin törmännyt sellaisiin juttuihin, että olisi tehnyt mieli sortua. Oon miettinyt tähän lakkoon jotain sellaista "palkintosysteemiä", että annan itselleni jokaisen kuun lopussa vaikka 25 punnan "shoppailurahan" (tämä siis jos yhtään ylimääräistä on), jolloin voin käydä ostamassa jotain, jota oon halunnut. Tai vaihtoehtoisesti siirtää saman summan säästötilille, jos mitään houkutusta ei ole. Vai onko tää ihan huijausta, häh?

Anyhow, nokka kohti uutta kuukautta! Jatkan siis menojen listailua nyt marraskuussakin, toivottavasti on vähemmän ylöskirjaamista ;) Häh siis mitä onko nyt jo marraskuu?

PS. ME SAADAAN HUOMENNA VIHDOIN KUNNON NETTI! T-mobilen Mokkula - pahin virhe aikoihin.

Postauksen kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...