torstai 6. joulukuuta 2012

sinivalkoisia ajatuksia

Tänään on se päivä kun saa olla isänmaallinen ilman perussuomalaiseksi syyttelyä, eli täältä pesee, ulkosuomalaisen suomifiilistelypostaus. Vaikka Lontoossa onkin melkein kaikkea mitä ihminen voi toivoa, monta supi-suomalaista juttua täällä aina välillä kaipaillaan. Onhan ihan eri asia mennä luistelemaan 10 punnan hintaiselle minimaaliselle jääläntille kun paikallisille tunnelmallisille kaukaloille. Tässä maassa saunat on vain jotain luksus kylpylöiden varustusta, siinä missä Suomessa on usein kerrostaloasunnoissakin oma sauna. Tämmöisiä juttuja osaa kotimaassa ollessa harvoin arvostaa, mutta ulkomailla asuessa huomaa pian, kuinka siistiä on olla kotoisin Suomesta.

Parasta Suomessa on:

♥ Ilmainen & loistava koulutus
♥ Kunnolla rakennetut & lämpimät talot
♥ Maitotuotteet (aurajuusto!)
♥ Valoisat kesäyöt

 
♥ Tunnelma ensilumen laskeuduttua
♥ Se, että pyöräilijät saavat ajaa jalkakäytävillä
♥ Ruisleipä (reissumies paahdettuna!)
♥ Helsinki
 
 
♥ Suomen kieli
♥ Karkki & suklaahyllyn valikoima
♥ Neljä vuodenaikaa
♥ Juhannus
 

♥ PMMP
♥ Mökkeily & Saunominen
♥ Kohtuulliset vuokrat

♥ Turun saaristo


♥ Perinteiset suomalaiset ruoat
♥ jouluherkut: piparit, joulutortut ja glögi
♥ Suomalainen design ja muotoilu
♥ Luonto & metsämarjat

 

 
Hyvää itsenäisyyspäivää 95 –vuotias Suomi ♥

Niin ja mitkä on teidän mielestä parhaita juttuja Suomessa/suomalaisuudessa?

4 kommenttia:

 1. voin niin yhtyä joka kohtaan! kyllä mullon hyvät olot täällä Italiassa mutta Suomi on aina silti Suomi! <3

  VastaaPoista
 2. Jep:) Lontoo on tänhetkinen koti, mutta Suomi on ja tulee aina pysymään kotimaana - riippumatta siitä viekö tie vähään aikaan takaisin :)

  VastaaPoista
 3. "Kohtuulliset vuokrat" Viimeisen kolmen vuoden aikana vuokrat ovat kasvaneet Suomessa lähes 12 prosenttia, kun keskimäärin euroalueella hinnat kohosivat viisi prosenttia..

  VastaaPoista
 4. Moi! Tää listaus ei perustu Suomen tilastotietoihin, vaan tuossa kohtaa tarkoitan, että Suomen vuokrat on edulliset asuinmaani eli Englannin vuokratasoon verrattuna:) Täällä vuokrat on ihan sikahintaisia (yks mun kurssilainen maksaa SOLUhuoneesta keskustassa 1500e/kk) ja oma vuokrani on mielestäni Lontoon mittakaavassa edullinen, mutta silti se on puolet enemmän, kun veljeni vuokra Helsingissä. Täällä esimerkiksi kolmekymppiset ammatilaisetkin asuu monesti vielä soluasunnoissa, kun yksiöön ei ole varaa. Eli lontoolaisena voin mielestäni hyvin sanoa, että tähän maahan verrattuna Suomessa todellakin on kohtuulliset vuokrat:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...