sunnuntai 13. tammikuuta 2013

acropolis + kreikkapohdintaa

 
Kolme päivää kreikassa oli tosiaan ihan mielenkiintoiset: Juhlittiin, syötiin superhyvin ja nähtiin tämä  kauan odottamani Ateenan Acropolis! Historiafriikin dream come true. Ehkä mielenkiintoisinta Kreikassa oli kuitenkin keskustelut paikallisten kanssa - Kreikan talousongelmista ja muusta mulla on nyt aikapaljon parempi ymmärrys.

Juteltiin mm. yhdessä baarissa muutaman leppoisan 28-vuotiaan Ateenalaisen kanssa. Yksi oli arkeologi, muttei pystynyt tekemään alansa töitä valtion rahatilanteen vuoksi - keskustelusta ei käynyt ilmi hetkellistä työpaikkaa. Toinen kertoi ammatikseen purkavansa taloja. Kolmas teki muutamia ranskankielen yksityistunteja viikossa, sen lisäksi tykkäsi maalailla. Ei kuulemma liika työnteko ollut hänen juttunsa, mutta maalaaminen oli kyllä mukavaa. Neljäs totesi olevansa ”professionally unemployed” ja sanoi, että työttömyyden takia hän ei enää shoppaile Armanilla, vaan H&M:llä. Kaikilla oli kädessään kuuden euron drinkki.
 
Hirmuisen mielenkiintoisia juttuja ja perusteluja kuultiinkin, kaikilla oli vähän oma näkemys siitä miksi Kreikalla ei pysy eurot käsissä. Yhden yhdistävän tekijän voisi kuitenkin mainina, nimittäin kovasti vaikutti ettei valtion ongelmia oikein nähty elämää haittaavana juttuja, eikä mitään ongelmia näkynyt katukuvasta: Iltaisin oli silti aina ravintolat ja baarit täynnä, ihmiset tyylikkäissä asuissa cooleissa paikoissa, vaikka tosiaan lähemmäs 28% porukasta on kuulemamme mukaan työttömänä. Taidetaan olla ongelman ytimessä? Okei, en ole mitenkään politiikaan suuntautunut, eli jätetään jatkopohdinnat muille/muille blogeille :)
 
Kivaa sunnuntaita kaikille - mun pitääkin vielä ahkeroida koulujuttujen parissa, koska tänä iltana saan tänne kylään pariksi päivää mun ystävän Suomesta! Turisteilua ja Lontoo-kuvia siis varmasti luvassa ens viikolla :)

1 kommentti:

  1. haastoin sut!(: http://come-to-neverland.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...