tiistai 22. tammikuuta 2013

aikamatkailua


Halusin tehdä postauksen mun lempparimuseosta täällä Lontoossa, se on ehdottomasti British Museum (V&A tosin niukasti kakkossijalla). British Museum on historiafriikin pakollinen aarreaitta ja nihkeän sadepäivän pelastaja, sekä varmasti Lontoon (ja Britannian?) kuuluisin museo! Mä oon rakastanut historiaa aina viitos-luokalta lähtien, eli saatan olla ehkä seuraavassa väittämässä vähän puolueellinen, mutta väitän kuitenkin, että tästä museosta löytää pahinkin hetkessä kiitäjä mielekästä katseltavaa tunnin-parin ajan.


Museosta löytyy kymmenien salien verran eri kulttuurien ja aikakausien esineistöä, tekstiilejä, kaiverruksia, patsaita... esillä on varmasti miljoonia aarteita, ja aikamatkailun lisäksi tuntuu museossa kuin mannerkin aina huoneen mukaan vaihtuisi - mielenkiinto nousee erilaisia kulttuureita kohtaan ja matkakuume kaikkiin eksoottisiin paikkoihin pahenee :D Esimerkiksi Afrikka -saleista löytyy mielettömiä puuveistoksia, ja kolmoskerroksen Egypti -puolella on ihan oikeita muumioita upeine sarkofageineen!


Ja mikä parasta: museo on täysin ilmainen ja valokuvatakin saa, ilman salamaa! :) Sijainniltaankin se on niin keskeinen (Bloomsbury), että varsinkin sadepäivän iskiessä kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi British Museum. Kiireisemmälläkin aikataululla ehtii: esimerkiksi parissa tunnissa näkee jo paljon! Mä haluan käydä jonain tosi masentavana tylsyyspäivänä tuolla vielä niin, että voin ihan rauhassa lukea kaikki tekstit ja ottaa vaikka luonnosvihon mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...