tiistai 8. tammikuuta 2013

christmas @ dardha village

Pogradecin jälkeen otettiin minibussi Korcaan ja sieltä taksi ylös pienenpieneen vuoristokylään nimeltä Dardha, jossa meillä oli suunnitelmana viettää jouluaatto ja joulupäivä :) Oltiin varattu meille huone pariksi yöksi Dardha hotellissa, neljä tähteä, hintaa 30 euroa per nenä, eli meille tietysti melko hintava, mutta verrattuna hotellin tasoon ja palveluihin, no, ihan pikkuhinta. Edellinen yö oli kulunut kohmeessa, niin nyt oli ihanaa saapua lämpimään, tyylikkääseen hotellihuoneeseen.


Jouluaaton illaksi suunnattiin Dardhan kyläseen (koko kylässä ehkä max. 50 taloa) ja löydettiin ihana pieni pubi/ravintola. Ennen kun huomattiinkaan, oli paikanpäällä oleva porukka ottanut meidät kavereikseen ja yhtäkkiä meidän pöytään oli kiikutettu ruokaa, viiniä ja tiesmitä, ihan ilmaiseksi. Siitä alkoikin sitten iloisa joulun vietto, joukkoomme liittyi vielä yksi nuorempi albanialainen pariskunta ja iltahan päättyi pöydällä tanssimiseen :D Ikimuistoinen ilta, katselin just äsken kuvia, ja päätin, että nämä saa jäädä ihan omiin muistoihin vaan :)

Joulupäivän aamuna päätettiin lähteä Dardhan laskettelurinteelle, joka oli muutaman kilometrin päässä kylästä. Alettiin kävelemään rinnettä kohti, mutta joulupulleina ei tunnin kävely paljoa innostanut. Onneksi ohi ajoi pian lava-auto, jonka lavalle hypättiin ja saatiin kyyti rinteille :)


Tadaa :D Siis eihän tota voi hyvällä tahdollakaan sanoa laskettelukeskukseksi, kolme tuollasta lasten rinnettä ja vain yksi lasten köysihissi, jonka jokainen varmasti muistaa 5 -vuotiaana lasketteluharjoituksista (seuraavana vuonna kuulemma laittavat kunnollisen hissin). Myöhemmin kyllä ymmärrettiin ehkä miksi, albanialaisille laskettelu ei nimittäin välttämättä meinaa rinnettä ylös menoa, vaan sukset jalassa kuvien ottoa ja pelleilyä. Hissillä ylösmeneminen oli toisaalta silkkaa tuskaa (piti käsillä kaikin voimin roikkua siitä köydestä), eli hyvin ymmärrän miksei se innostanut :p

 
Kun saatiin "laskettelusta" tarpeeksemme, otettiin mukaan pulkat ja käveltiin rinteen huipulle. Rinne jatkui vielä paljon korkeammalle, kun mihin hissi loppui, ja huipulta oli upeat näköalat useaankin suuntaan :) Ylhäällä oli myös ihanan paljon lunta, mutta sää oli silti lämmin ja leuto - plussaa ihan reippaasti!
 

Iltapäivällä palailtiin Dardhan kylään, käytiin syömässä illallista yhdessä ravintoloista, ja sitten suunnattiin takaisin meidän hotellille kylpylään. Olin olettanut, että siellä porealtaassa istutaan kreikkalaisturistien kanssa kuin sillipurkissa, mutta mukava ylläri oli että koko kylpylätila oli varattu vain meille ja saatiin saunoa, lillua porealtaassa ja kylpeä ihan omassa rauhassa! Parasta! Kylpylän jälkeen olikin ihan raukea olo ja ei enää jaksettu muuta, kun mennä olotilaan pönöttämään - tilattiin muutamat jälkkärit ja istuttiin takkatulen ääressä ja niin päättyi meidän joulun vietto Dardhassa :)


Seuraavana aamuna olikin aika lähteä kohti seuraavaa seikkailua..to be continued ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...