torstai 24. tammikuuta 2013

hiuspohdintaa + clip-on extensions

Pari sanaa sellasesta aiheesta joka aiheuttaa päänvaivaa aika tasoisin väliajoin tässä ihmisessä: hiukset. Mun hiukset on puolipitkät ja tyypillisen suomalaiset: erittäin ohuet, hennot ja hauraat. Aikamoinen vastakohta yleiselle hius-ihanteelle ja shampoomainoksille. Ihan liioittelematta mulla on 3-4 kertaa vähemmän hiusta päässä kun keskiverto tallaajalla, puhumattakaan niistä Garnierin ja kumppaneiden hiusmalleista – syytän täysin geenejäni! Kaiken lisäksi hiukseni on myös laadultaan erittäin ohkaista ja hienoa, ns. vauvahiusta. Eli sellaista, joka ei juurikaan pituutta kasva, ja sellaista, jota ei todellakaan voi käsitellä niin kuin normaali parikymppinen nainen käsittelee kuontaloaan.


Oon ikävä kyllä vasta viimevuosina ymmärtänyt, että näin hentoista tukkaa on hoidettava erityisellä hellyydellä. Ylä-aste ajoilla rasitin hiuksiani blondaamalla n. kahdesti vuodessa (miksi niitä tarvitsi edes blondata, älyhoooi) ja käyttämällä kiharrinta lähes päivittäin. Hamput niistä tuli. Nyt kuollut ja valkaistu hius on kasvatettu pois ja se on palannut luonnolliseen väriinsä, mutta eipä mene hiusrintamalla vieläkään kovin hyvin. Hiukset ovat yhäkin katkeilevat ja herkästi haaroittuvat, eikä parissa vuodessa pituutta ole kertynyt paria senttiä enempää. Siitäkin huolimatta että:
- Vältän kaikenlaista rasitusta; en värjää hiuksiani lainkaan
- En käytä hiustenkuivaajaa, suoristusrautaa tai kiharrinta (tai hyvin harvoin)
- Pesen hiukseni vain 2-3 kertaa viikossa, jotta ne eivät kuluisi turhaan
- Käytän kosteuttavia shampoita ja hoitoaiheita
- Syön multivitamiineja+rautaa sekä biotiini –tabletteja, sekä käytän hiusöljyä
- Leikkaan viikoittain pois kaksihaaraisia hiuksia
 
Välillä tuntuu epäreilulta, kun kaikki muut jatkuvasti värjäävät ja muotoilevat hiuksiaan tulikuumilla koneilla, ja hius kasvaa silti vahvana ja terveenä hirmuista vauhtia. Lisäksi paksumpaa tukkaa saa laitettua monilla eri tavoilla, kun mulla jopa tavallinen poninhäntä näyttää lirulta. Oon ollut omaan kuontalooni superkyllästynyt, mutta vähän umpikujassa sen kanssa. En voi sitä oikein leikkauttaa, koska lyhyemmät mallit ei sovi näin ohuelle tukalle (testattu). Otsiksen leikkautus on käynyt taas mielessä (mulla on ollut otsis läpi lapsuuden ja teini-iän), mutta pelottaa että saan taas otsaan epäpuhtauksia. Pysyviä hiustenpidennyksiäkään en halua ottaa, koska haluan lookkini pysyvän mahdollisimman luonnollisena, ja pidennykset ovat kalliit ja rasittavat hiusta. En siis ole voinut muuttaa hiustyyliäni oikein mihinkään suuntaan, vaikka muutosta kaipaisinkin.
 
Löysin sitten tässä yks päivä vanhat clip-on pidennykseni, jotka oon vuonna 2010 huutanut Ebaysta huimaan 15 euron hintaan :D


Käytin näitä satunnaisesti abivuonna. Ylppärijuhlissa 1,5 vuotta sitten mulla vielä oli nämä clipit päässä, sen jälkeen niiden käyttö jäi. Tosin tässä kahtena halloweenina oon laittanut supa-vanhat muovi-lisäkkeet päähän - ne on niin paksut ja epäluonnolliset etten enää niitä käyttäisi, muuta kuin osana jotakin naamiaisasua. Mutta nämä clipit on aitohiusta, mielestäni vielä ihan hyvässä kunnossa ja oon ohentanut niitä, jotta ne näyttäisi mulla luonnollisemmilta. Omat hiukseni on niin ohkaiset, että hentoisetkin pidennykset tuo niihin heti paljon paksuutta ja pituutta, vaikka clipit ei huimasti omia hiuksiani pidemmät olekaan.


Mitäs sanotte? Ainakin omasta mielestäni nää on aika luonnollisen näköiset. Taidan siis alkaa taas silloin tällöin näitä käyttämään, ainakin näin talvella pipojen alle sopii mun mielestä pidemmät hiukset (omiani ei pipon alta edes juuri näy, kun ovat niin lirut, haha) ja innostuin taas miettimään erilaisia kampauksia, letitettyjä hiuksia... juttuja, jotka oman tukan kanssa ei onnistu.

Yleisesti toki hiihtelen ihan omien karvojen kera, niitä kovasti hoivaten kohti terveempää tulevaisuutta. Löytyykö joltakin samanlaiset vauvahiukset, miten te niitä hoidatte? Lisäravinne/hiustuote-vinkkejä, pirkkaniksejä tai ihan vaan vertaistukea saa heittää tulemaan kommenttiboksiin!

4 kommenttia:

 1. Ei löydy ei vauvahiusta, mutta oon silti seuraillu välillä tällästä kanavaa youtubesta:http://www.youtube.com/user/lilithedarkmoon?v=TEpBXz9WHoo&lr=1
  Tolla tyypillä on alunalkajaan ehkä vähän samanlainen tukka ku sulla (toki värjätty, mutta huonokuntonen ja liru). Tuolla se neuvoo miten tehään kampauksia pidennysten kanssa :) Toivottavasti on apua!

  Roosa

  VastaaPoista
 2. heeei kiitos! just uusia kampauksia olis kiva oppia, kun noitten clippien paras puoli on just se että silloin tällöin saa tehtyä jotain erilaisempia kampauksia:)

  VastaaPoista
 3. En tiedä näätkö tätä kommenttia kun tää on jo vanha postaus. Mutta noista clip pidennyksistä. Miulla on itellä samanlaiset ku siun hiukset. Toooosi ohuet ja hauraat. Nyt mie olisin kiinnostunu noista clip it pidennyksistä. Mutta mietinkin, että miten ne sopii ohuille hiuksille? siis näkyykö se raja oman ja pidennysten välillä, jos näkyy niin kuinka selvästi? pysyykö noi päässä kuinka hyvin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En oo clippejä enää käyttänyt kuin tyyliin kerran-pari vuodessa, tätyykin kaivella taas esiin... Ne pysyy kyllä ihan hyvin päässä, jos kiinnittää kunnolla, mutta jos hiukset on ohuet kuten mulla, niin ne näkyy kyllä aika helposti hiusten lomasta, varsinkin jos ulkona on tuulista jne. Tietyt kampaukset auttaa, esim. kiharalla niitä ei juuri näy, tai puoliponnarilla. Ja pipot ja hatut on tietty jees :p Myös ero hiuslaadussa on aika selkeä, jos oma hius on hentoista, ja pidennyshius karheaa aasialaista hiusta. Näistä syistä mullakin on käyttö jäänyt. Toisaalta muistan niiden aikanaan olleen ihan kivaa vaihtelua, ja varsinkin vaikka bileisiin kiva lisä, koska joskus on vaan kiva olla vähän pidempitukkainen :) Muutamakin clippi tekee suuren eron, ja silloin ne ei välttämättä näy omien hiuksien alta juuri ollenkaan! Jos löydät suht edulliset jostain, niin kokeilemaan vaan. Toisaalta onhan niitä pysyvämpiäkin ja ehkä vähän luonnollisempia vaihtoehtoja. Ehkä itse päätyisin nyt mieluummin vaikka teippipidennyksiin, jos pidennykset vielä haluaisin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...