torstai 3. tammikuuta 2013

italy in pictures

Vietettiin tosiaan kolme meidän loman ensimmäistä päivää Italiassa: kaksi ensimmäistä Napolissa ja sen ympärisössä ja kolmas olikin toiselle puolelle rannikkoa matkustamista sekä ihan pientä maistiaista satamakaupunki Barista, josta meillä oli laivayhteys Albaniaan.

Napoli oli oikein hurmaava kaupunki, vähän sellainen rough around the edges -meininki, mieletöntä pitsaa ja muutakin ruokaa, suloisia pikkukatuja ja lyhyehkön junamatkan päässä olivat maailmankuulut Pompeijin rauniokaupunki sekä Mt. Vesuvius. Ensimmäisenä päivänä kierreltiin ihan vaan kaupungilla ja koluttiin läpi sen tärkeimmät aukiot, downtown ja tilattiin meidän ensimmäiset pitsat. Taivaallista.

 
Toisena päivänä suunnattiin aamusta junalla Pompeijiin. Meille oli kerrottu monesta osoitteesta, että visiittiin tarvitsee kokonaisen päivän tai vähintään puolipäivää, mutta täytyy sanoa että me molemmat nähtiin tarpeeksi reilussa tunnissa. Olin ehkä vähän pettynyt, kun oletin raunioiden olevan paremmassa kunnossa, kuin mitä ne olivat. Lisäksi lähes kaikki kalusto, esineistö ja kivettyneet ihmisraukat oli siirretty taloraunioista kalteroituun katokseen, ilmeisesti suojaan auringonvalolta ja vandalismilta. Ihan ymmärrettävää, vaikka olishan se ollut tuplasti siistimpää jos kaupunki kaikenlaisine raunioineen olisi jätetty niille sijoilleen, kun millaisena se tuhoutui. Mutta nyt on sekin nähty – ja oli meillä kuitenkin kauniit ilmat eikä porukkaakaan paikalla ollut hirmupaljoa, mikä on aina plussaa tällaisissa turistirysissä :)
 

Pompeijin jälkeen otettiin juna Ercolanoon ja sieltä minibussi Mt. Vesuviukselle, jonka huipulle sitten kiivettiin. Näköalat oli kyllä kauniit ja nähtiin valtava Napoli kokonaisuudessaan, kuin myös monta muuta rannikkokaupunkia :)


Vuorelta laskeutumisen jälkeen lounastettiin ja fiilisteltiin auringonlaskua vielä Ercolanossa, jonka jälkeen junailtiin takaisin Napoliin illanviettoon.


Napolissa suunnattiin ensin hotellille siestaamaan (yövyttiin Schilizzi nimisessä hotellissa joka oli tosi edullinen, siisti ja sijaitsi kaupungin sydämessä - suosittelen) ja paria tuntia myöhemmin ulos! Italiassa kuten myös Kreikassa porukat syö illallista vasta kympin aikaan ja yöelämä alkaa reippaasti puolen yön jälkeen. Kasin aikaan ravintolat oli vielä ihan täysin tyhjillään...


Viiniä ja alkuruokaa. Napolissa me syötiin ihan mielettömiä pitsoja, onhan ne kaupungista kotoisin, mutta yhtään pitsakuvaa ei mulla ole. Joka kerta ruoan saapuessa herahti vesi kielelle niin, että ruokaturisteilu jäi unholaan :D

Kolmas ja viimeinen päivämme Italiassa kuluikin sitten paljolti matkustamiseen, istuttiin bussissa kolme tuntia suuntana Bari, jonne saavuttiin juuri pimeän laskeutuessa. Käytiin satamassa hakemassa varaamamme laivaliput ja sitten vietettiin ilta Barin vanhassa kaupungissa, joka oli todella suloinen pienine kujineen, kirkkoineen ja aukioineen. Kympin aikaan lastauduttiin laivaan (laiva lähti kaksi tuntia myöhässä) ja tingittiin meille hytti, koska oltiin sen verran väsyjä eikä haluttu huonosti nukutun yön pilaavan meidän ensimmäistä päivää Albaniassa. Mutta siitä sitten seuraavassa matkapostauksessa! :)

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...