maanantai 7. tammikuuta 2013

Our journey to Pogradec & Lake Ohrid

Albania seikkailut jatkuu! Pääkaupunkeilun jälkeen oli aika alkaa taittamaan matkaa kohti etelämpää. Ensin otettiin furgon (=mini bussi, paikkoja ehkä 15-20:lle. Nämä ei ole mitään virallisia busseja, vaan ne kulkee aikataulutta ja silloin, kun matkustajia on tarpeeksi) Elbasaniin. Elbasanista otettiin juna Librazhdiin, josta sitten otettiin toinen furgon Pogradeciin :D Melko monimutkainen reitti, tähän on kaksi syytä: Albania on todella vuoristoinen maa, ja siksi suoria reittejä lähes minnekään sisämaassa ei ole, ja toiseksi, haluttiin kokea Elbasan-Librazhd junamatka, koska oltiin kuultu sen olevan todella kaunis :) Pari kuvaa junamatkasta:


Junissa suuri osa ikkunoista oli rikkoutuneita - monet niistä oli luotien takia. Muutenkin junat olivat todella vanhoja ja hitaita, mutta siinä niiden kiehtovuus varmaan olikin.

Pogradeciin saavuttiin iltapäivällä ja väsyneinä marssittiin ensimmäiseen hotelliin, joka nähtiin. 10 euroa yö, sopii meille. Huone oli ihan siisti. Vasta maksettuamme huomattiin, että huoneessa ei ollut minkäänlaista lämmitystä, ja parvekkeen jättimäisten ikkunoiden ansiosta sisällä oli melkein yhtä kylmä kuin ulkonakin. Ja ulkonahan oli nollassa.

Järvellä oli kuitenkin kaunista. Hyytävän kylmä, mutta kaunista. Järven toisella puolella näkyy Makedonia.


Huomaa taustalla "fuck police" :D


Käppäiltiin myös keskustaa ympäri, ja onnistuttiin löytämään yksi cafe-bar joka ei ollut liian savuinen. Albaniassa on kaikkialla "cafe-bar" -nimellä kulkevia istuskelu paikkoja, joissa näkyy PELKÄSTÄÄN miehiä, jotka tupakoitsemisen ohella useimmiten juovat paikallista kukaan-ei-tiedä-kuinka-vahvaa rakia. Oma veikkaus yli 50% alkoholia ja sitä vedellään sitten ilman mitään miksausta tai muita hömpötyksiä, eikä myöskään shottina vaan siemaillen. Ehkä korkeitaan kahvi siinä ohessa. Anteeksi mutta miten sellasta voi siemailla? Maku ja haju IHAN KAUHEA. Reilun kahden shotin kokoinen annos maksoi lähes kaikkialla 50 lekea, eli n. 40 senttiä.

Nälän iskiessä alettiin etsimään ravintolaa, eikä kunnollisia ravintoloita tuntunut näkyvän missään - kummallista. Päätettiin kysyä eräästä hienomman näköisestä hotellista, että mistähän saisi ruokaa. Sanottiin, että halutaan paikallista kalaa. Respantäti huusikin sitten poikansa paikalle ja sanoi, että hän antaa meille kyydin parhaaseen ravintolaan. Ajomatkaa ei ollut kun minuutti-pari, mutta oltiin ihan äimistyneitä tästä vieraanvaraisuudesta :) Ravintolan nimeä en muista, mutta se oli todellakin hyvä, edullinen ja kattava menu - tilattiin taas muutamat pääruoat ja alkuruoat ihan vain siksi, että on kiva kokeilla kaikkea uutta ja kerrankin siihen on varaa :D

Yöksi palattiin kylmään hotellihuoneeseemme ja mä nukuin kaikki vaatteeni päällä, neljän paksun viltin alla, ja voin sanoa että siltikin olis voinut olla vähän lämpöisempi :D

4 kommenttia:

  1. Nyt on pakko kysyä että mikä linssi sulla on kamerassa käytössä - on meinaa kyllä ihan mielettömän mageita kuvia!

    VastaaPoista
  2. moi, se on nikkor 35mm 1.8G (http://eerikasblog.blogspot.co.uk/2012/10/nikkor-35mm-f18g.html), oon tykännyt siitä hirmuisesti. ja kiitos paljon:)

    VastaaPoista
  3. Aivan sairaan hienoja kuvia! ei voi ku ihailla vaa ja tää sun blogi on edelleen niii huippu! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...