lauantai 12. tammikuuta 2013

the streets of athens

Ateena oli meidän viimeinen etappi ennen kotiin lentämistä, ja vaikka saatiin loman ainoat sateet niskaamme kaupungissa, tykkäsin paikasta ihan mielettömästi.

Ateenan yöelämä ansaitsee erityismaininnan. Me käytiin yhteensä viidessä baarissa (Cantina Social, Booze Cooperativa, Spirit, jotkut underground bileet ja yhden nimeä en millään muista) eli nähtiin vain pienen pieni osa siitä mitä on tarjolla, mutta mitä nähtiin, oli mieletöntä. Paljon Itä-Lontoo-viboja oli havaittavissa näissä menomestoissa, eli siinä varmaan yksi syy miksi osui ja upposi muhun. Erona tosin on se, että Ateenassa kaikki baarit on auki aina aamuun saakka. Psirin alueen istuskelupaikatkin oli ihan vertaansa vailla (nekin oli auki viiteen-kuuteen aamulla), niistä sai mm. ihanaa kuumaa hunajaviiniä jota tuli siemailtua useampikin kupponen, oli niin hyvää.

Baarien lisäksi Ateenan kadut olivat sitten täynnä katutaidetta (ja myös paljon spray-taggaysta) ja ihania leipomoja, joista sai kaikenlaisia kreikkalaisia herkkuja. Tässä joitain parin päivän aikana otettuja kuvia sateisesta Ateenasta!


Ja kyllä siellä oli se Akropoliskin, kuten ylemmässä kuvassa horisontissa näkyy:) Siitä lisää huomenna! Kokonaisuudessaan, Ateena oli sydän, vaikkakin rosoisuudessaan se ei kaikkia varmasti miellytä. Mun sisäinen itä-lontoolainen vain rakastui paikkaan. Meidän hotelliakin (Appia hotel)voisin suositella, maksoi vaivaiset 7 puntaa yöltä, huone oli siisti ja sijainti oli keskeinen, vaikkakin melkein kaikki kertoi meille että kyseinen alue on vaarallista. Me ei onneksi kuitenkaan huomattu mitään epäilyttävää, mutta yöllä otettiin aina taksi kotiin. Taksit oli vaan neljä euroa, että ei pahan hintaisia ollenkaan :)

Onko kukaan muu käynyt ja tykästynyt Ateenaan?

4 kommenttia:

  1. Ateena on ihana! Vietin muutama vuosi sitten kesan au pairina perheessa joka asui Ateenassa, ja rakastuin Ateenaan taysin. Se on tosiaan hyvalla tavalla rosoinen! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...