tiistai 19. helmikuuta 2013

wahaca @ southbank

Oon suuri meksikolaisen ruoan ystävä ja siksi meksikolaispaikoissa tulee käytyä aina ties minkä tekosyyn ojalla, tällä kertaa tekosyy oli ystävänpäivä, ja ravintolaksi valikoitui Wahaca -ketjun ravintola Southbankilla! Ollaan haluttu käydä tuolla jo jonkun aikaa, koska ravintola ei ole ihan perinteisimmin pystytetty rakennus: se koostuu shipping containereista, eli sellaisista vähän parakin oloisista teräslaatikoista, joissa tavara kulkee tänne Kiinasta sun muualta. Näitä laatikoita voi kuljettaa minne vain. Tää on mun mielestä todella kiehtova ajatus, sillä se tarkoittaa, että esimerkiksi näistä tehdyn talon voi shipata minne tahansa maailmassa!
 
Oltiin siis jo ihan arkkitehtuurin puolesta innoissamme Wahacasta, ja fiilis paikanpäällä olikin siisti. Samoin kun ruoka - tilattiin pari pienenpää annosta ja pari isompaa, jälkiruoka ja passionhedelmä margarita. Kaikki oli hyvää, tarjoilijat oli supermukavia, näkymät Thamesille mahtavat ja ruokakin saapui melkoisen nopeasti, voin siis todellakin suositella Southbankin Wahacaa!
 

Katutasolla ulkona on myös "Mexican street kitchen" jatke ravintolalle, jossa kiireisemmät voi istua ulkopöydillä meksi-herkkujen kera, jotka valmistuu street kitchenissä tuoreeltaan!

Ja mikä parasta: Kun vatsat on täynnä, voi käppäillä pahimmat ähkyt pois kauniin Thamesin varrella ja ihastella kaupungin öisiä valoja. Southbankilla näkyi muuten tuolloin, kuten aina muutenkin tosi paljon lenkkeilijöitä. Ihan loistavaa, että ihmiset tajuaa kuinka kauniissa kaupungissa asuu, ja käy lenkillä näin mielettömissä maisemissa kuntosalin juoksulaitteen sijaan! Tuli mieleen mullekin, että vaikka juokseminen ei olekaan mun juttu (eli mulla on nolon huono juoksukunto), olis ihanaa joskus kaupunkilenkkeillä näissä puitteissa ;)


Harvoin sitä pysähtyy ajattelemaan, kuinka mielettämässä kaupungissa asuukaan :)

6 kommenttia:

 1. Pitikö pöytä varata etukäteen? :)

  VastaaPoista
 2. ravintola ei ota ollenkaan pöytävarauksia, eli first come first served idealla mennään:) viiden aikaan tilaa oli hyvin, lähtiessämme seiskalta oli ovella pieni jono.

  VastaaPoista
 3. oon monta kertaa miettiny et onpa kivan näkönen paikka, täytynee joku päivä mennä ihan sisälle asti :-)

  VastaaPoista
 4. se on joo aika huomiota herattava =)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa kivalta paikalta, pitää joskus käydä testaamassa! Se on kyllä hassua miten välillä täysin unohtuu, että täällähän asutaan tosiaan ihan uskomattomassa kaupungissa, jossa olisi vaikka mitä erilaista nähtävää ja tehtävää. Sitä on jotenkin niin keskittynyt siihen omaan rutiiniin ja paikkoihin (ainakin täällä Etelässä, kun harvemmin tulee oikeasti keskustaan lähdettyä). No mutta kai arki on arkea suurkaupungissakin, täällä on vaan se hauska lisä, että sitten kun haluaa jotain Lontoo-juttua touhuta niin se on mahdollista!

  VastaaPoista
 6. sama, mäkin vietän suurimman osan päivistäni aika visusti idässä, keskustassa silloin tällöin ja lännessä/etelässä tulee käytyä oikeestaan tosi harvoin. pitäis ottaa enemmän vielä tästä citistä irti, mutta dalston/shoreditch akselille on niin helppo jäädä jumiin :p

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...