tiistai 12. helmikuuta 2013

wanna work @ Disneyland Paris?

Oon huomannut että blogiin on tullut viimeaikoina paljon klikkauksia googlen hakusanoilla "Disneyland työpaikka" tai "töihin Disneylandiin". Koska kesätöihin hakeminen on nyt ajankohtaista ajattelin tehdä koostepostauksen Disneyland -kesään liittyvistä jutuista! Toivottavasti tästä on apua rekrytointia pohtiville (en tiedä rekrytoidaanko enää Turussa, vai otetaanko yhteyttä suoraan Pariisiin?) tai niille, joille kesätyöpaikka tuolla on jo auennut :)

Postauksen kuvat on kesältä 2011 (koitin valkata ennenjulkaisemattomia), jolloin olin 3,5 kuukautta Pariisin Disneyland Parcin ravintolassa töissä.


Kielitaito

Moni varmaan pohtii, että millaisella kielitaidolla Disneylandissa pärjää. Mulla oli pohjalla koulun pitkä ranska. Tästä huolimatta mun ranskan taito oli todella heikko lähtiessä, hyvä kun uskalsin nimeni ulos pukahtaa. Vaikka ranskaa oli opiskeltu vuosia, olin aina vähän laiska oppilas, ja ihan lauseenmuodostuskin tuotti mulle hankaluuksia, puhumattakaan kielioppikoukeroista tai sanaston muistamisesta. En edes kunnolla muista, kuinka hämmentäviä ekat pari viikkoa mahtoi olla :D Pakon alla oppii nopeasti, ja koska olin asiakaspalvelutyössä ravintolassa jossa samat tilanteet toistui jatkuvasti, "työkielen" oppi parissa päivässä. Kesän jälkeen osasin puhua perus-ranskaa, palvella sujuvasti asiakkaita, ja ymmärsin lukemaani ja kuulemaani hyvin. Osasin asioida kaupoissa ja kaupungilla sujuvasti. Kunnon keskustelusta ei milloinkaan tullut sujuvaa, sillä puhuin kuitenkin vapaa-ajalla kaverien kanssa pääosin englantia tai suomea.

Pähkinänkuoressa: Töihin voi lähteä heikollakin ranskankielen taidolla - tosin kannattaa varautua vaikeisiin pariin viikkoon, sekä pomojen kettuiluun..lisäksi tietysti englanti on hyvä olla hallussa, sekä espanjasta on suurta apua, koska puistossa on huimasti espanjalaisia (joilta ei luonnistu ranska tai enlanti ollenkaan).


Asuminen

Disneyn asuntoloissa jaetaan kämpät/huoneet muistaakseni 280 euron vuokralla kuukaudessa. Itse asuin Les Pléiades nimisessä asuntolassa, jossa kämpät on sellaisia pieniä yksiöitä, joissa asutaan kaksin. Toisessa (suuremmassa) asuntolassa, Le Boiseriessa, asunnot on muistaakseni 4-6:n hengen kämppiä, joissa niissäkin jaetaan huone jonkun kanssa. Lisäksi viimevuosina käytössä on ollut hotellimajoituksia, kun asuntolat on olleet täynnä. Citea -huoneistohotelli oli ainakin yksi niistä - paljon siistimpi kun Disney -asuntolat, mutta säännöt ilmeisesti tiukemmat (koska hotelli-alueella asui myös ei-disneylaisia).

Kun muutin Les Pléiadesiin, melkein vihasin sitä :D Parin viikon jälkeen kuitenkin se alkoi tuntua kotoisammalta, kun löytyi hyviä kavereita naapuritalosta. Kämpän keittiö on sellainen mini kitchenette, eli uunia ei ole (Boiseriessa ja Citeassa on). Asuntolassa on valmiina astiasto. Meidän kämpässä oli sellainen super-stick pannu, että ei helkkari. En tajua, miksi taistelin sen kanssa koko kesän, uusi non-stick olisi varmasti irronnut vitosella.... Käytännössä uppopaistoin siis kaiken, jotta se ei tarttuisi pannun pohjaan - ja tarttui siltikin :D Muuten kämpässä oli ihan perus kylppäri, ja oli meillä parvekekin...parveke, jota ei käytetty varmaan kertaakaan, koska pulu teki sinne pesän :D

Netin sai käydä ostamassa respasta, 15 euroa/kk. Pléiadesin pesulassa vaatteiden pesu maksoi muistaakseni 4 euroa.


Työnteko

Disneylandista työpaikkana oon jo aikoinaan kirjoittanut kesäni aikana tässä postauksessa.

Koitan olla toistamatta samoja juttuja, mutta pähkinänkuoressa: palkka on pieni ja työ voi olla joko rentoa tai ei-niin-rentoa. Mä tykkäsin mun typaikasta, työkavereista, ja työasukin oli ihan kiva (jokaisessa työpaikassa on oma costume, joka kerätään aamuisin puvustamolta), mutta mun manageri ja team leaderit oli kaikki todella töykeitä, ylimielisiä, ja silti ihan pihalla kaikesta. Ne lähinnä istui ulkona tupakka kädessä ja näytti nyrpeää naamaa. Tähän kannattaa muuten varautua Disneyllä, en muista kenenkään kaverin missään työpisteessä sanoneen, että ne tykkäis niiden pomoista :D Suurin osa nuorista työkollegoista oli kuitenkin ihan huippuja. Niiden kanssa oli kivaa olla töissä :)

Duunia tehdään viisi päivää viikossa. Työpäivät on 8 tuntia, johon sisältyy tunnin ruokatauko. Ruokaa kipitettiin ostamaan joko kahvilasta (Brioche Dorée oli oma lemppari) tai ruokalasta, melko edullisesti sai näistä ruokaa ja monesti se oli oikein hyvää :) Duuni tuntui välillä rankalta, pomot/kielitaidottomat asiakkaat saattoi saada veren kiehumispisteeseen tai ravintolan puolella oli muuten vaan megakiireistä. Toisinaan taas olin yksin tai kaverin kanssa jossain kioskissa sadepäivänä ja palvelin yhden asiakkaan tunnissa. Yleensä homma oli kuitenkin ihan mielekästä, ja ranskan puhumisessa onnistuminen, tai lapselta hymyn saaminen, oli niitä pikkujuttuja joista sai aina lisätsemppiä :) Ja jos joskus tuntui hirmuisen rankalta, niin ainahan sitä pystyi työpäivän jälkeen käymään vaikka parissa vuoristoradassa tuulettumassa ;)


Työmatka

Disneylandiin mennään asuntoloista joko bussilla, junalla, tai molemmilla. Mulla aamun työmatkaan kesti n. 20 minuuttia, mutta tää riippuu ihan siitä, missä asuntolassa/hotellissa asuu! Kuukausikortti busseihin/juniin Disney-alueella oli joku viiskybää, mutta Disney hyvittää tästä muistaakseni 75%. Kulut pitää aina jälkikäteen käydä kuitein todistamassa, jotta saa rahat takaisin. Töihin piti aina kuitenkin lähteä 45min ennen vuoron alkua, jotta on aikaa kävellä backstagen päärakennukseen, hakea ja vaihtaa päälle uusi työasu ja kävellä omaan työpisteeseen. "Kellokortti" piti leimata just samalla hetkellä, kun duunivuoro alkoi.

Pariisiin junailu

Disneyland sijaitsee Pariisin zone 5:lla muistaakseni, Marne-La-Vallee nimisellä alueella. Sieltä pääsee suoraa Rer-junalla Pariisin keskustaan. Viikonloppuisin junalipuissa oli tarjous, olisko ollut joku 3,40 euroa edestakaisin? Vai 3,40 yhteen suuntaan.. en muista. Muulloin liput oli vähän kalliimpia, mutta monesti me vähän huijattiin ja otettiin vaan zone 1:n lippu (olisko ollut 1,70) ja toivottiin, ettei tarkastajia tule :p Hehe, rebel.

Pariisissa käyminen on siis aika edullista, ja me käytiinkin siellä melkein joka viikko, joskus jopa 2-3 kertaa viikossa! Pariisi oli niin ihana pakopaikka, kun "Disney-kupla" alkoi ottaa päähän. Vaikka siellä tuli ravattua, jäi silti paaaaljon paikkoja näkemättä, joissa olis halunnut päästä käymään. Viimeinen rer-juna takaisin lähti muuten joskus vähän puolen yön jälkeen, joten monesti tuli bailattua aamuun asti ja otettua sitten ensimmäinen juna takaisin Disneylle, kello 5.30 aikaan. Taisin kerran mennä suoraan bileistä klo. 7.30 aamuvuoroonkin :D


Bilettäminen

Les Pléiades on Disneyn kahdesta asuntolasta se "hiljaisempi", suurempi Boiserie on taas tunnettu bileistään. Les Pléiadesissa järkättiin kyllä bileitä sielläkin, lähinnä BBQ -alueella. Käytiin myös Boiseriessa parissa bileissä, ihan samaa tavaraa jos totta puhutaan. Yleensä käytiinkin bilettämässä Pariisin keskustassa mieluummin (CafeOz Chateletissa oli meidän uuultimate lemppari). Myös Disneylandin kyljessä olevassa Disney Villagessa on joitain baareja (joissa Disneylandin työntekijät saa 25% alennusta), Sports Barissa ainakin tuli istuttua, Billy Bob's oli taas perinteinen castmember baari jossa myönnetään, oli pari kertaa ihan tosi hauskaa. Joskus kolmannella kerralla hokattiin, että niillä on aina sama (nolo) soittolista :D Disney järjestää myös vuosittain (vuonna 2011 ne oli kesäkuun lopussa) jättimäiset cast member partyt kaikille työntekijöille :)


Kokonaisuudessaan mulla oli ihan huippu kesä, sain pari ihan mieletöntä ystävää ja monta tuttua, rakastuin ihanaan Pariisiin (toistamiseen) ja opin paljon ranskaa. Vaikka 3,5 kuukauteen mahtui myös ikävempiä juttuja, työhön turhautumista, kielen kanssa takkuilua ja muuta, mä nautin Disney-ajastani suunnattomasti, ja voin suositella kokemusta lämmöllä :)

Enempää en viitsi kirjoittaa kun postaus on jo hirmupitkä, mutta kysymyksiä saa taas laittaa as always. Ja tietysti blogi-arkistoista kesä-syyskuu 2011 väliltä löytyy paljon lisää juttuja ja kuvia mun Disney-ajoilta, jos jotakin kiinnostaa enemmänkin!

49 kommenttia:

 1. Sellaista kysyisin, että millainen se haastattelu oli? Millaisia asioita siellä kysyttiin ja millä kielillä? Mä haluaisin tosi kovaa hakea, uskon että kyllä jotenkuten selviytyisin itse Disneylandissa, mutta haastattelu stressaa. D:

  P.S. Jos täällä on muita mahdollisia hakijoita, tulkaa Pallontallaajien foorumin viime vuoden Disneyland-keskusteluun! :D

  VastaaPoista
 2. haastattelu oli mulla kokonaan ranskaksi ja kesti joku 3 min. haastis oli ainakin sillon 2011 isossa salissa ja samaan aikaan pyörii aina tyyliin 10 haastattelua. kuuntelin siinä odotellessa, että moni haastatteli englanniksi ja ajattelin että jes, iisiä. no mun haastattelija olikin tyypillinen ranskalainen tympeähkö nainen. menin ihan lukkoon ja ranskan puhuminen ja koko haastis meni ihan penkin alle (huomasin esim. ekan lauseen jälkeen että nainen raksasi ranskankielen taitoni tason heti alimpaan lokeroon), joten olinkin tosi yllättynyt kun sain työpaikan...

  monella oli kyllä haastattelu ainakin puoliksi englanniksi eli riippuu varmaan ihan tuurista :) kannattaa ihmeessä koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en valitettavasti muista enää mitä siellä kysyttiin, mutta tääkin varmaan siis riippuu.

   Poista
 3. olitko sä käyny disneylandissa koskaan ennen ku menit sinne töihin?

  VastaaPoista
 4. Moi! Löysin tän postauksen nyt vähän myöhässä mutta haluisin siis tosi kovasti disneylandiin kesätyöhön muutaman vuoden päästä sitten kun oon 19. Siis mitä kautta hait disneylandiin töihin ja haetaanko siellä vaan yleisesti töihin vai erikseen kahvila- ja ravintolatyöntekijät, näyttelijät jne. Ite haluaisin näyttelemään (siis joksikin hahmoksi) mutten tiedä että miten se käytännössä onnistuu, joten ois tosi kiva jos vastaisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kaikkiin "normiduuneihin" eli lipunmyyntiin, laitteisiin, ravintoloihin, kauppoihin jne. haetaan ainakin yhdessä ja samassa haussa, vuonna 2011 se tapahtui lähettämällä netissä hakemuksen disneylle ja sieltä sitten kutsuttiin haastatteluihin, jotka tapahtui tuolloin Turussa. Ton vuoden jälkeen oon kuullut että kuulemma haastatteluja ei olis enää järjestetty Suomessa vaan ne olis ollut vaan Skypen muodossa, mutta en oo tästä varma! Haku oli joskus tammikuussa.

   Hahmo-työhön on ymmärtääkseni vähän eri haut, koska sun pitäis käydä myös koe-esiintymisessä. Hahmojen täytyy myös olla tietyn pituisia ja kokoisia, esim. mikki-hiiren on oltava n. 150cm lyhyt, jotta mahtuu puvun sisään! Lisäksi tietenkin pitää osata tanssia jne. ja fyysinen kunto pitää olla hyvä, koska osa asuista on tosi painavia (ja kuumia kesähelteillä...). Mutta hahmojen hausta en tosiasiassa oikeen mitään tiedä, kannattaa siis tutkia Disneyn rekrytointi-sivut kunnolla:

   http://disneylandparis-casting.com/

   Tai ehkä sun ranskanmaikka yms. osaa kertoa jotain? Tsekkaile myös löytyykö jotain tuoreita keskusteluita aiheesta foorumeilta (esim. pallontallaajat). Onhan sulla joka tapauksessa jonkin verran aikaa tässä :p

   Poista
 5. Kiitti tosi paljon :)) ja ihana blogi, vaikuttaa et toteutat unelmias !

  VastaaPoista
 6. Heiii tosi ihana blogi!:) Mulla ois semmonen kysymys että saiko Disneylandissä työskentelevä jonku tietyn ajan jälkeen ilmaislippuja sinne? Tälleen oon lukenu jostain ja ois kiva tietää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka, kiitos, ja joo saa! taisi olla että 2kkn työskentelyn jälkeen sai ilmaislippuja kavereille/perheelle, en muista tarkkaa määrää, mutta mä toin puistoon kesän aikana yhteensä 5 vierasta! Ja castmemberinä saa tietty itse olla puistossa vaikka joka päivä, haha.

   Poista
  2. Kiitti vastauksesta! noniin eli pitihän se paikkansa, ilmaislipuille on aina käyttöä hehe:D

   Poista
  3. Jep, varsinkin kun yksi lippu on 70 euron arvoinen... :)

   Poista
 7. Moikka!
  Mulla oli skype-haastattelu ja ihmettelin että sain työtarjouksen ravintolatyöntekijäks disneylandiin. haastattelu ei menny ihan hirveen hyvin.. :D mutta mietin tässä että mitä kaikkee se työ ravintolassa pitää sisällään, sulla kuitenkin kokemusta vastaavasta paikasta? :) ja miten on järkevää mennä lentokentältä disneylandiin, pärjääkö laukkujen kans junassa? kannattaako sinne ottaa mukaan vuodevaatteita tms? ja niissä asuntoloissa oli jonkinlaiset pyykkituvat? mietin näitä jo nyt vaikka työt alkaa heinäkuussa. :D kiitos paljon jo etukäteen! ps. sulla on kiva blogi!

  VastaaPoista
 8. Moikka, ja jes onnee työpaikasta! :) Disneylandissa suurin osa ruokapaikoista on pikaruoka -tyylisiä, eli suurella todennäkösyydellä sunkin tuleva työpaikka. Sitten on 2-3 ravintolaa/buffettia joissa on pöytiin tarjoilu. Ite olin siis kanssa pikaruokapaikassa, ja asiakaspalvelupuolella (jossa mä olin) työkuva on: fillerinä työskentely (eli täytetään asiakkaan tilaus ja sanotaan bon appetit :D), kassalla työskentely (tilausten ottaminen ja naputtelu), ulko-kiskalla työskentely (juomien myyminen & paninien jne. tekeminen kiskassa), lattiatyöskentely (pyyhitään pöydät, vaihdetaan roskikset, kävellään hölmönä ympäriinsä miettimässä että mitä muuta tekis). Keittiön puolella tyypit taas tekee ruokia, tai siis lähinnä kasaa burgereita, kasaa pitsalaatikoita jne mekaanista puuhaa. Helppoa hommaa on, välillä hektistä ja välillä rentoa, muttei tosiaan mitenkään vaikeaa :)

  Kentältä suunnataan Disneylle junalla ja se sujuu suht helposti, vaikka isojen laukkujen kanssa saattaakin mennä hetki! Kannattaa joo ottaa vuodevaatteet mukaan (ota kivan väriset niin saat tyhjään huoneeseen vähän kodikkuutta!!). Niin ja pyykkituvat löytyy kyllä asuntoloista (n. 4 euroo tais olla pesu ja kuivaus) :) Toivottavasti tästä oli jeesiä!! Jos haluut alkaa valmistautumaan kesään jo etukäteen niin ranskan lisäksi kannattaa harjoitella espanjaa ja italiaa, vaikka ihan alkeet vaan ja ravintolasanastoa (pilli, peruna, vessa, majoneesi jne. :D) heh :) x

  VastaaPoista
 9. Hei kiitos tosi paljon, kuulostaa kivalta työltä :D

  VastaaPoista
 10. Heippa!
  Mua kiinnostais vielä tietää, että tarviiko sinne käännättää syntymätodistus ranskaks, kun lueskelin semmostakin jostain. Ja saako sellasen seurakunnalta tai kunnantalolta? Onko se juna muuten kaukana lentokentältä, jos menee RER:illä? Vai voiko mennä esim. disneyn turistibussilla ja tiätkö mistä päin semmonen lähtis? :D Millaset työkengät sinne pitää olla, kun sanottiin että mustat ja mukavat pitäis olla, niin käykö tennarit? :D Tuli vielä näitäkin juttuja mieleen, kiitos jos jaksat vastailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain syntymätodistuksen seurakunnalta, mutta sitä ei ikinä missään kysytty! Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi ottaa mukaan, jos sitä tarvii vaikka pankkitilin avaamiseen.

   Turistibussista en tiedä mitään, mutta ekana päivänä tosiaan ei mennä puistoon, vaan Disneyn toimistolle Val D'Europeen, jossa ilmoittaudutaan. Tää on yhen aseman päässä puistosta eli Chessyn asemasta ja sinne mentiin lentokentältä junalla - yksityiskohtia en muista, sori! Toimistolta sut sitten kärrätään minibussilla asuntoloihin, ja asuntolassa kerrotaan julkisesta liikenteestä ja annetaan aikataulut jne :)

   Työkengiksi ostin 10euron ballerinat (olin köyhä), mutta mun ravintolassa kaikkien piti käyttää turvakenkiä (rumat bootsit jotka disney lainaa), eli en suosittele kalliiden mukavuuskenkien ostamista ennen kun tiedät että saatko niitä edes työssä käyttää! Ja Val d'europessa on iso ostoskeskus josta voi käydä ostamassa kengät, sitten ku tiedät mitä tarvitset. Eli mitkä vaan siistihköt mustat riittää aluksi :)

   Poista
 11. heippa, mietin että miten pitkä aika disneylandissä pitää vähimmillään olla kesätöissä? Oisin ens kesänä hakemassa sinne, eli kesä ja heinäkuu on lomaa koulusta mutta elokuussaha se alkaa eli onko 2kk semmone hyvä aika? Ihana blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, 2 kk on ihan jees aika, ainakaan et ehi kyllästyy! Siellä oli kyllä porukkaa kaiken mittaisilla sopimuksilla, yhdellä tutulla tais olla jopa alle 2kk. Toisaalta paikka voi olla helpompi saada jos ei oo tiukkaa aika-rajoitetta sopimuksen päättymiselle... Mutta jos oot vahva hakija niin tällä ei ehkä oo merkitystä:)

   Poista
  2. Hei kiitti paljon vastauksesta! Mietin jo että onnistuukohan mun suunnitelmat ku on noin lyhyt aika tehä töitä... mutta pitää kokeilla!:) miten paljon sitä ranskaa pitäs osata? Alkeet on mulla hallussa

   Poista
  3. Voi hyvin olla että pääset :) Ja alkeet riittää ihan hyvin, itse olin alussa aivan surkea ranskassa, mutta perusjutustelun ja työkielen oppii kyllä sit nopeasti!

   Poista
 12. Sun blogi on ihana ja inspiroiva ^^ kivaa lukea varsinkin Disneylandista ja Lontoosta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 13. Eli siis 280 euroa jaettu huone toisen kanssa? Omaa huonetta ei ilmeisesti ole mahdollista saada?

  Paljonko palkasta jäi käteen vuokran jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, asuntoloissa/hotelleissa huoneet jaetaan! Voit toki etsiä oman yksiön alueelta ja järjestää sen itse, mutta veikkaan että asumiskulut on sitten vähintäänkin kaksinkertaiset, ellei kolmen. Mulla jäi palkasta vuokran jälkeen n. 850-1000e käteen kuukausittain, riippuen vähän siitä että oliko yli vai alitunteja (35h vakio). Toi 280 otetaan siis suoraan automaattisesti palkasta.

   Poista
 14. http://disneylandparis-casting.com/en/apply onko tää se sivu mistä sinne haetaan kesätöihin? vai onko tässä kyseessä sitten ihan "kunnon" työ? Mulla oli joskus ylhäällä se sivu mutta nyt oon kadottanu sen, kiitos jo etukäteen.:)

  VastaaPoista
 15. Joo tolta sivulta nimenomaan - sinne resume kohtaan heität cv:n ja muut infot ja sen perusteella sieltä sitten otetaan yhteyttä, sen profiilin kautta. Kai siellä on jossain kysymykset että etsiikö väliaikaista vai "loppumatonta" sopimusta! Jos haluat lähteä halloweeniksi tai jouluksi niin haut saattaa olla jo nyt - kesätöihin sitten joskus tammikuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oukkei! Kesäks oisin menossa, toivottavasti pääsen. Hyvä että löytyy tyyppejä joilla on kokemusta aiheesta:)

   Poista
 16. Lisäkysymyksiä: muistatko montako prosenttia sulla meni palkasta veroa, maksoitko verot Suomeen vai ranskaan? Muistatko mitä peruspalkka oli bruttona

  VastaaPoista
 17. En muista noita veroasioita, mutta eiköhän se joku suht alhainen veroprossa ollut sinne Ranskaan - ei siis Suomeen. Ja tämä kuulostaa nyt ehkä vähän hämärältä, mutta palkka-asiat oli siellä aina vähän sellaisia kysymysmerkkejä, taisiko kukaan tarkalleen tietää nettoja tai bruttoja tai tuntiliksoja :D Mutta kuten aiemmin mainitsin, verojen & vuokran 280e jälkeen siirtyi tilille mun tapauksessani yleensä jotain 900 ja 1100 euron väliltä per kuukausi omaan käyttöön. Lisäksi mun mielipide on, että jos Disneylle lähtee, sinne kannattaa lähteä asenteella kokemusta hakemaan, hauskaa pitämään, ranskaa oppimaan jne. Jos tienaus ja rahan säästöön jääminen on nimenomaan tärkeää, niin kannattaa ehkä jäädä Suomeen töihin... se tuskin kun tulee Ranskassa kovin hyvin onnistumaan. Suosittelen silti suurella lämmöllä Disneylle lähtemistä ihan vaan kokemuksen perässä - multa jäi kesästä käteen sellaisia muistoja, naururyppyjä ja ystäviä joita ei riittäisi korvaamaan mikään rahasumma :)

  VastaaPoista
 18. Moikka! aion ens kesäks hakee Disneylle ja sä kun oot siellä ollu, kysysin semmosta että millon haut tehdään? Tuleeko sinne johonkin sivuille erikseen ilmotus että nyt haemme kesätyöntekijöitä vai voiko esim jo nyt pistää hakemusta menemään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haku kesätöihin oli tammikuussa, ja haastattelu taisi olla tammikuun ihan lopussa tuolloin vuonna 2011. Siitä oli silloin suomalaisissakin lehdissä ja netissä ilmoituksia jne. Toki voi milloin tahansa nettisivujen kautta hakea, koska haku on koko ajan päällä, mutta itse odottaisin varmaan tonne talveen saakka, koska sitä ennen porukkaa hakee vielä joulu-sesongiksi ja pääsiäiseksikin.

   Paljon onnea matkaan!!

   Poista
 19. Moikka! Ihana blogi! Olen todella myöhässä tämän kommenttini kanssa :D mutta itse olen disneylle haaveillut töihin. Tahtoisin kuitenkin hahmopuolelle. Löysin ilmoituksen castingista joka pidetään joulukuussa oslossa ja köpiksessä. Sellaista asiaa tulin vain kyselemään, sillä hämmennyin kun ilmoituksessa luki että hakijoiden pitää puhua joko englantia TAI ranskaa? Itse en ranskaa juurikaan osaa mutta englanti taipuu ilman ongelmaa. Uskotko tämän olevan este hakemiselle? En aio tuohon castingiin vielä mennä sillä opiskelut ovat kesken, mutta sitten ehtisin ottaa ranskantunteja jos kielitaidottomuus sattuu olemaan este :D ja sitten kiinnostaisi vielä että asuvatko kaikki työntekijät sekaisin samoissa asuntoloissa vai ovatko esim näyttelijät omassaan ja puistotyöntekijät omassaan? Onko tässä mitään logistisia kysymyksiä? Oma kaverini voisi meinaan haluta ravintolapuolelle. Ja kiitos paljon jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Molempia kieliä on hyvä osata, mutta jos Englanti on hyvä, niin kehnollakin ranskalla voi päästä töihin. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin jotain ranskaa opiskella ennen hakua/lähtöä, koska täysin ranskantaidotonta tuskin töihin otetaan. Mulla on itsellä tosi huono ranska lähtiessä ja mulla oli kaveri siellä, joka aloitti ranskan opinnot vain muutamaa kuukautta aiemmin, ja hänkin ihan nopeasti oppi siellä, eli kannattaa ihmeessä aloittaa opiskelu vielä nyt - se tietty auttaa ranskassa elämisessä ja päivittäisjutuissa pärjäämisessä! Kaikki asuvat samoissa asuntoloissa, joten kaverin kanssa voi varmaan toivoa pääsevänsä samaan kämppään :) Itse en ketään tuntenut, joten menin sinne minne käskettiin, haha!

   Poista
 20. Moikka! Ihana postaus ja siitä oli paljon hyötyä mullekin tulevaisuuden suunnitelmien kanssa, kiitos! :) Sellaista kysyisin, että pääseekö Disneylandiin kesätöihin alaikäinen? En löytänyt sellaista selkeää tietoa heidän nettisivuiltaan, mutta voi olla että oon sokea.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Pitää olla 18v! Jos oot nuorempi niin kannattaa ehdottomasti treenaa ranskaa + muita kieliä ja hankkia vaikka palvelualojen työkokemusta odotellessa :)

   Poista
 21. Hei! Mä oonki täällä aiemmin jo laitellu viestiä, mutta nyt oon hakenu sinne joulukuun 30 pv ja sieltä tuli viesti että 4 viikon kuluttua alkais tulla kutsua haastatteluun jos pääsee... mutta nyt ei oo vieläkään tullu ja tuumin tässä että onkohan vielä toivoa? mitenkä pian sulla tuli se kutsu? onko nää ajat vaan vähän suuntaa antavia, vai tosiaan just se 4viikkoa? voi kun pääsis... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikille hakijoille pitäis tulla edes jonkinlainen vastaus sieltä. En itse muista yhtään kuinka kauan odotin, ei siinä kauheen kauaa kai mennyt. Mutta tästä on tosiaan se 4 vuotta aikaa, eli mun kokemukset ei oo enää ihan ajankohtaisimpia, varsinkin kun noi haku ja haastattelusysteemit on tässä välissä ymmärtääkseni muuttuneet. Toivon kuitenkin todella että pääset!! :)

   Poista
 22. Joo ja sitte oli vielä se juttu, että mä en tehny sellasta Job Search osioo siellä ku sieltä ei löytyny sopivaa, mutta täytin sen hakemuksen, et eihän se Job Search ollu pakollinen? tosi vaikeet oli jotenki ne sivut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muistaakseni tehnyt tota job searchia, eikö se ole enemmänkin "oikeiden", pysyvimpien roolien hakua..? Ja joo, aika sekavat sivut ne on. Perus ranskalaiset siis:p

   Poista
  2. Kiitti paljon vastauksista! Toivottavasti kohta alkas kuulua sit, ja hyvä tosiaan jos ne jokatapauksessa laittas jotain viestiä ettei jää sitte miettimään. Ja joo mäkin käsitin että se on ehkä enemmän niihin liittyvä... ja todellakin :'D

   Poista
 23. Osaatko sanoa kuinka paljon tuo työn saaminen on tuurista kiinni? Olen ollut ranskankielisessä maassa vaihto-oppilaana ja haen disneylle. Osaan siis hyvin ranskaa, mutta mietin että riittääkö pelkkä kielitaito työn saamiseen? Enkkua osaan kyllä myös hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En osaa sanoa miten paljon on tuurista kiinni - mun oma haastattelu meni ihan penkin alle, ranska ei sujunut juuri ollenkaan, mutta silti ihme ja kyllä sain paikan. Luulen siis kyllä, että jos osaat hyvin ranskaa, ei sulla pitäisi olla mitään vaikeuksia saada töitä :) Työkokemus esim. asiakaspalveluhommista on varmaan suurta plussaa, tosin, mulla ei ollut tuolloin ihan hirveästi työkokemustakaan... eli omalla kohdalla kävi ehdottomasti tsägä :p Tai ehkä ne vaan etsii sinne ulospäinsuuntautunutta, innokasta porukkaa, jolloin kielitaidolla tai työkokemuksella ei niin väliä ollut - suosittelen siis demonstroimaan vähän noita kaikkia, jos vaan mahdollista!

   Poista
 24. Moikka!
  Hei jotta saa ajan siihen haastatteluun skypen välityksellä pytää disney scannaamaan mm.passin ja skype tunnukset, vaadittiinko sulta samaa tai oletko tietoinen tämmösestä käytännöstä?
  Ootan kovasti vastausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ei kyllä vaadittu, mutta live-haastattelussa Turussa mulla taisi sitten olla passikopio mukana. En ole tuosta käytännöstä kuullut - ehkä ne haluaa varmistaa henkkareista, että oikea hakija on skypen ruudulla? Niin, ettei kukaan kysy jotain hyvin ranskaa puhuvaa kaveria jeesimään ja vetämään haastattelua hakijan puolesta...

   Poista
 25. Heippa! Aivan mahtavaa, että oot jaksanut jakaa näin paljon kokemuksia ja vastailla kysymyksiin liittyen töihin Disneyllä. Itse olen miettimässä hakua vaib kevätkaudelle. Kuulitko työskentelysi aikana kokemuksia maalis-huhtikuussa työskennelleiltä? Casting on vuonna 2016 maaliskuussa Helsingissä, ja ilmoituksessa on, että hakevat maalis-huhtikuulle 2vk-2kk ajaksi työntekijöitä.. onkohan myös niihin casting noin myöhään? Entä kuulitko kokemuksia, miten keväällä työskentely eroaa esim. kesätöistä? Kuulitko kokemuksia, että yksin huoneessa asuminen olisi ollut mahdillista esim. keväällä tai syksyllä? Kivaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 26. Moikka ja sori viivästyneestä vastauksesta! En osaa sanoa tuosta haluasiasta, mutta ihan liian myöhäiseltä kuulostaa! Kesä on Disneyllä tietty kiireisintä aikaa, jopa alkukesä ja loppukesä/syksynalku tuntuu jo hiljaiselta keskikesään verrattuna. Sesonkiajat (pääsiäinen, halloween, joulu) saattaa taas olla kiireisempiä. Kevätaikana siis puistossa on enimmäkseen "pitkäaikaistyöskentelijöitä" tai siis vakkarisopimuksella olevia, vähemmän väliaikaisia (yleensä nuoria eurooppalaisia). Varmaan siis enemmän ranskalaisia, espanjalaisia ja italialaisia yms, vaikka siltikin toki iso kirjo kansalaisuuksia. Työkaverit siis ainakin eroaa kesäsesongista, minkä lisäksi puistossa on tietty hiljaisempaa ja se voi olla ihan kivakin, ja ehkä voit saada oman huoneen? Tosin, kämppiksen kanssa asuminen voi olla hauskempaa :) Toivottavasti tästä on edes vähän apua, vaikka kovin paljon en osaa sanoakaan. Tsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
 27. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Muutaman hylkäysten hakemuskopio pankin, sain lainan erittäin ystävällinen nainen.

  Lisätietoja antavat hänelle sähköpostilla osoitteeseen: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainat 3000 €

  € 3.000.000 kenellekään pystynyt maksamaan takaisin korkoineen alhaisella nopeudella 2% ei ole epäilystäkään siitä, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. tehdä

  viestin rakkaansa jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...