perjantai 5. huhtikuuta 2013

Climb the mountain not so the world can see you, but so you can see the world

Mainitsin aiemmin pikaisesti että Irlannissa valloitettiin kymmenen baarin lisäksi myös yksi vuori, Djouce mountain Wicklown kunnassa, n. tunti Dublinista etelään. Vaellus kesti yhteensä viisi tuntia - tai no, olis siihen mennyt vähemmänkin aikaa, ellen olis pysähtynyt ottamaan kuvia n. 3 minuutin välein... Tässä siis meidän mini-trekki kuvina!


Reilussa puolessa matkaa maa oli jo ihan lumen ja jään peitossa, mikä lisäsi vähän haastetta kiipeämiseen. Mulla oli tietysti ihan rikkinäiset converset jalassa, hyvä jalkinevalinta taas jälleen kerran :D


Lumesta pilkottavat kasvit muistutti lähinnä korallimaisia jääveistoksia!

Huipulla olikin sitten ihan mielettömän kylmä, ja tuuli varmaan sata kilsaa tunnissa. Ihan oikeesti. Onneksi huipulla olevan ison kiven takana oli tuulen suoja ja saatiin hengähtää sen huomassa, turvassa jäätävältä viimalta.


Summit-fiiliskuvien, mignon-munan ja Solin jälkeen pitikin sitten alkaa siihen trekkauksen ikävimpään vaiheeseen - laskeutumiseen. Onneksi se osoittautui jäästä huolimatta melko nopsaksi, ja parin tunnin jälkeen istuttiinkin jo lämpimässä kotona pitsa suussa :)

Tämmöiset pienet ekskursiot piristää kyllä kummasti, varsinkin, kun kaupungissa asuvana on harvemmin luonnon kanssa tekemisissä. On ihana joskus olla jossain, missä ei ole kauppoja, autoja tai minkäänlaista melua, ja voi vaan keskittyä hengittämään sisään ja ulos. Ja siihen päämäärään, onhan vuoren huipulle kapuaminen aina saavutus, vaikkei Alpeista tai Everestistä puhutakaan :)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...