maanantai 8. huhtikuuta 2013

I heart Dublin

Moikka! Irlanti-juttuja vielä vähän lisää, tällä kertaa fotoja ja fiiliksiä Dublinista. Paljoa kuvia en päätynyt tuolla ottamaan, ja muutenkin yltiömäinen turisteilu jäi reissulla toissijaiseksi jutuksi. Ja ihan hyvä niin, onhan totta ettei parhaista jutuista ja hetkistä ikinä ole kuvia :) Meillä oli siis ihan mahtavat pari päivää Dublinissa, johon rakastuin tulisesti jo päivän jälkeen. Hirmuisesti jäi vielä näkemättä, ja monta paikkaa ehdittiin vain raapaista pinnalta, mm. Temple Barin alueella ei vietetty kuin tunti pari ja sekin vaan sisällä baareissa. Tuli mieletön hinku päästä takaisin, vaikka kesällä. Meillä on kuitenkin ilmainen majoitus kaupungin ulkopuolella ja lentoja saa Lontoosta helposti alle satasella, eli kovin kalliiksi ei uus reissu tulisi :)

 
Grafton streetillä oli lauantaina hirmuisesti kaikenlaisia esiintyjiä ja katusoittajia. Nähtiin tän symppiksen bändin lisäksi mm. taidokkain stunttimies, jonka olen eläessäni nähnyt. Jude Lawin kaksoisveljeltä näyttävä heppu oli ollut katuesiintyjänä jo viisi vuotta, ja esityksen jälkeen setelit lentelivät hattuun...
 
 
Me ei shoppailtu koko reissulla mitään, mutta kierrettiin kuitenkin tsekkaamassa muutamat siistinoloiset kaupat. Käppäiltiin George's Street Arcaden, euroopan vanhimman "ostoskeskuksen" läpi ja tsekattiin siisti Powerscourt Townhouse Centre ja sen yläkerrassa oleva Loft Market designer kauppa, sekä muutama muu pienempi pulju. Dublin ei ole mikään edullinen kaupunki, vaan melkolailla Lontoon hinta-taso pubeissa, ravintoloissa ja kaupoissa.
 
 
Ja pubeja tosiaan riitti...niissä koko kaupungin suola melkein onkin! Mä olen aina ajatellut että englantilaiset pubit on hirveän symppiksiä mutta little did i know, Irlannissa pubihommeli on ihan toisella tasolla. Ensinnäkin, pubeissa työskentely on irkuille arvostettu ammatti. Siinä missä Briteissä baaritöissä on lähinnä nuoria opiskelijoita, jotka ei ole kuullutkaan Hennessystä ennen kuin joku sitä tilaa, Irlannissa pubien tiskien takana oli poikkeuksetta siistiin paitaan pukeutunut vanhempi herra, joka valutti jokaisen Guinnesin tarkkuudella ja täsmällisyydellä. Pubissa työskentely on siellä hienoa hommaa ja vissiin melko hyvin palkattuakin.
 
Fiilis näissä paikoissa olikin sitten kultaa, ihmiset niin leppoisia ja yleensä live-musiikkikin pamahti paikalle, kun otettiin ensimmäistä huikkaa. Muusikot (usein joukko vanhempia herroja) kokoontuvat pubeihin kitaroineen ja istuvat keskeiselle paikalle rinkiin. Sitten alkaa perinteinen irlantilainen pubimusiikki raiata, ilman mitään tilausta. Ihmiset ryhtyvät säkeisiin, jotka osaavat, tai vaan hymisevät ja fiilistelevät tahdissa. Amerikkalaisturistit ottavat kuvia. Me tehdään tuttavuutta paikallisten kanssa ja tunnelma on mitä mahtavin. Ei ne pubikulttuuristaan tunnettuja syyttä ole!
 
 
Yks lempparibaari oli O'Donoghues, ylemmissä kuvissa. Sain kunnian kaataa ensimmäisen Guinness pinttini siellä (harjoitusta näemmä tulevaisuuden uralleni baaritiskin takana, ei oo nimittäin vieläkään kuulunut sen kummempia työ-uutisia mistään kaupoista - huoh, ahdistus. Ärsytystä lisää se, että olisin eilen päässyt työhaastatteluun erääseen kauppaan, kunnes sitten kävi ilmi että he etsivät jotakuta täysiaikaiseksi NYT HETI...eih)
 

Viimeinen kuva on varmaan mun lempparipaikasta Dublinissa - The Bernard Shaw nimisestä baarista. Olisinpa tallentanut sen mahtavuuden (onnistunein) kuvin, paikka oli nimittäin ihan mieletön. Ulkoterassialuetta ympäröi seinä graffiteja, ja pihalla oli iso sininen kakskerrosbussi, joka oli pitsaravintola. Se oli vähän kun aikuisten leikkikenttä. Paikka oli jonkun verran keskustasta ulkona, eikä olisi ikinä päädytty sinne ilman meidän upouutta paikallista ystävää, johon aikamoisen sattuman seurauksena tutustuttiin.

Istuttiin meidän vikana päivänä junaan kohti keskustaa, vastapäätä erästä kolmekymppisen oloista naista. Kysyttiin siinä aikamme kuluksi muutamia suosituksia, missä olisi hyvää livemusiikkia jne. nainen kirjoitti meille ylös muutaman nimen ja jäätiin sitten eri asemilla pois. Tunnin parin jälkeen päädyttiin istumaan erääseen kivanoloiseen pubiin toisella puolella keskustaa, vaikkei meille oltu sitä suositeltu - ja kappas, sama nainen junasta astelee muutaman minuutin jälkeen sisään :D Todettiin sitten että kyseessä on pakko olla kohtalo, ja meistä tuli ystävät. Mitä seurasi oli yksi hauskoimmista päivistä, joka sisälsi tuon maailman makeimman hengailubaarin lisäksi mm. iltapäivä reivit, joissa puolet juhlijoista reivasi päällään speedot ja aurinkolasit... Jätetään tää näihin mielikuviin.

Siinä siis Irlanti-annos tällä kertaa :) Mahti reissu, jonka ainoa negatiivinen juttu oli...Ryanairillä lentäminen. Mua ei haittaa luopua joistain mukavuuksista edullisen lentolippuhinnan vuoksi, mutta Ryanairin ja mun ensikohtaaminen meni kyllä ihan riman alta. Jo lentoa varatessa kirottiin koko lafka, niin hankalaa se oli - nettisivut on kuin mikäkin lisäkulujen miinakenttä. Lentokentällä sitten RA:n henkilökunta oli tosi tylyä ja meidän standardikokoisia käsimatkalaukkuja mittailtiin ja kommentoitiin melkoisen tympeään sävyyn, että hyvä kun saatiin tavarat matkaan. Lentokoneessa sitten istumatilaa, no, ei ollut. Me ollaan Ryanin kanssa molemmat melko pienikokoisia ihmisiä eikä usein tule tilannetta, etteikö me muka pystyttäisi mukavasti istumaan jossain. Mutta siella me tosiaan istuttiin kuin sillipurkissa, kamalan räikeässä mainosten täyttämässä koneessa - edes istuinpussia tai mitään in-flight lehteä ei ollut :D Ei näin!

Mutta Dublin, oi Dublin..vuoksesi saattaisin jopa astuakin vielä yhteen noista kirotuista lentopurnukoista...

2 kommenttia:

  1. Voi Dublin! Itellä kans kesäkuussa suuntana kyseinen kaupunki, josta sitten alkaa reilausreissu ympäri Eurooppaa... can't wait! Kuinka paljon muuten tuopista sai maksaa pubeissa noin keskimäärin? :)

    VastaaPoista
  2. Ääh kuinka siistiä! mäki haluun :D Mä join half pinttejä (280ml, että pysyy joku tolkku), ja ne oli joku 3 euron luokkaa siideristä, olut varmaan 2,50. Pintin tuoppi eli joku 560ml kaljaa tais olla 5,30-5,50, paitsi temple barissa joku 7 euroa. Ei mitään edullista siis, mutta eipä oo Suomessa/Lontoossakaan.. Ihanaa reissua! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...