lauantai 13. huhtikuuta 2013

kämppis-elämästä

Aikanaan pitämässäni blogi-kyselyssä "elämää Lontoossa" -aiheisia postauksia toivottiin kaikista eniten, ja siksi ajattelinkin kirjoittaa yhdestä täällä asumisen kulmakivistä, eli kimppa-asumisesta. Kimppa-asuminen on nimittäin melkein pakollinen juttu, jos Lontooseen haluaa muuttaa ilman pulskaa pankkitiliä...


Siinä on harjaa harjan perään. Ei meitä täällä kuitenkaan ihan noin montaa asu, tässä taitaa olla jonkun vakkarivierailijankin harja. Meitä on siis neljä tyttöä, ja ollaan asuttu saman katon alla nyt puoli vuotta!

Täällä Lontoossa asuminen on tosiaan niin kallista, ettei juuri kukaan nuori (tai oikeastaan moni muukaan) asu täällä yksin. Tai jos asuu, kyseessä on todennäköisesti joku alle 15 neliön ikkunaton koppi josta silti saa pulittaa tonnin kuussa. Siksi lähes kaikki opiskelijat asuu täällä kimppakämpissä. Mä asuin viimevuonna pienen pienessä opiskelijakylän yksiössä, zone 2:lla etelä-Lontoossa, joka maksoi huimat reilu 800 euroa kuussa. Tällä hetkellä asun kolmen kaverin kanssa yhdessä, zone 2:lla Itä-Lontoossa ja vuokrani on vähän alle 500 euroa kuussa :) Kimppaeläminen on siis ehdottomasti ainoa edes jollain tapaa järkevä tapa asua täällä - toisaalta tiedän yhdenkin tytön, joka maksaa kimppakämpässä huoneestaan 1500 euroa kuussa - niin tai vanhemmat maksaa... Mutta ei mennä nyt siihen!

Miltä kimppa-asuminen sitten on tuntunut? No, vaikka yksinoloa rakastankin ja viime vuoden yksinelämisestä nautinkin, niin enää en osaisi kuvitella asuvani ilman kämppiksiä! Tyttöjen kanssa on oikeasti ollut tosi rentoa elää. Me ollaan kaikki aika samasta puusta veisetettyjä, kukaan ei ole siivousnatsi muttei kukaan myöskään ihan karsea sottapytty. Okei, mulla aina välillä räjähtää oma huone niin kuin kai itsekullakin, mutta yleiset tilat ollaan saatu pysymään ihan perus siisteinä eikä mitään konflikteja oo syntynyt. Siis ei yhden yhtä riitaa puolessa vuodessa, se on aika hyvin!


On kiva kun voi iltaisin kokkailla yhdessä, tai ihan vaikka vaan jutskailla päivällä tapahtuneista jutuista. Ennen bileiltaa tai illanistujaisiin on helppo saada kaverit kokoon, kun puolet niistä ovat jo saman katon alla :D Ja jos jotain pilalle menevää tulee ostettua liikaa, voi laittaa ruokatarvikkeita jakoon tai lainata toisen maustetta oman loppuessa. Se on mukavaa se :)

Silti ei tarvitse pelätä oman itsenäisyyden vähäisyyttä, kaikilla on kuitenkin omat huoneet. Vaikka onhan mulla kokemusta huoneen jakamisestakin, Ranskassa, ja vielä ihan tuntemattoman tyypin kanssa! Se kesä oli kuitenkin niin erilainen kokemus, että huoneen jakaminen ei oikeastaan haitannut. Mutta palatakseni Lontoo-elämään, en ole koskaan vielä ollut ahdistunut oman rauhan puutteesta. Ainakin meidän taloudessa on joskus niitäkin päiviä, kun kukaan ei suurinpiirtein poistu huoneistaan vaan kaikilla sauhuaa kouluhommat ja muut omat jutut tahoillaan. Joku on aina töissä, joku ruokakaupassa, joku luennolla, eli on paljon niitäkin hetkiä, kun on kotona ihan omissa oloissaan, jos sitä kaipaa.

Parasta kämppiselämässä onkin just se, että jos seuraa kaipaa, se on ovenkoputuksen päässä, mutta jos haluaa olla ihan vain yksin, saa olla. Kaikilla on oma elämä, oma lukujärjestys ja menot, eri vapaapäivät koulusta ja sitä rataa. Lisäksi kulujen jakaminen neljään osaan on jees - se olisi netti melkein parikymppiä kuussa, jos ei sitä voisi kenenkään kanssa jakaa. Tai jos kokkaa liikaa, voi kutsua kaverit saaliin jaolle, mikä on kätevää kun itse en tykkää jemmailla ruokia jääkaapissa. Oon ollut siis tosi tyytyväinen tähän tyttöjen kanssa yhteiseloon, ja uskon että hyvillä mielin asustellaan täällä, tässä samaisessa talossa nämä seuraavat 1,5 vuottakin :)

PS. Kyllä! Postaus on julkaistu ennen ysiä aamulla. Tänään nimittäin aion oikeasti olla ahkera ja lopettaa lusmuilun parin kouluhomman suhteen, mitä oon mukamas jo pari päivää (ilman mitään tuloksia) tehnyt...

2 kommenttia:

  1. missä sun poikaystäväsi sitten asuu ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miten tää liittyy postaukseen? :D Brightonissa asuu

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...