keskiviikko 21. elokuuta 2013

Helsinki snapshots

Mulla ei Suomessa ollessani ollut paria tuntia enempää Helsinki-aikaa, enkä siis ehtinyt kuin pyöriä vähän ympäri keskustaa. Mutta sentään ylipäätänsä ehdin :) Tänä vuonna kävin peräti kolme kertaa Suomessa, mutta jokainen näistä oli vain n. viikonlopun mittainen pyrähdys, ja täyttä ympäriinsä juoksemista ja kaverien/sukulaisten näkemistä. Oli ihan kiva viettää nyt edes yksi ilta siis vain kierrellen ja katsellen mun lempparikaupungissa Suomessa. Olen aina tykännyt Helsingistä valtavasti ja se oli lukuisten Nurmijärvi-vuosien ajan se vähän jännittävä, "suuri" kaupunki jonne aina välillä karata. Shoppailu Forumissa ja leffa Tennispalatsin ykkössalissa oli 15v. Eerikan mielestä parasta ikinä :D Mielikuvat suuresta ja jännittävästä on ehkä vuosien saatossa muuttunut, mutta ihana, kotoisa ja kaunis se Helsinki joka tapauksessa on vieläkin. Varsinkin, kun sää hellii, eikä ole kiire minnekään!

Tässä muutamia Helsinki-illan fiiliksiä.

 
Helsingin ehkä ainoat jellyshoet ja kliseinen stadispotti nro. 1 - tuomiokirkon portaat. Jotain niissä vaan on, kerta toisensa jälkeen. Ja kaikki helsinkiläiset pudistelee päitään :D
 

Tiedän, että keskustassa olin vähän väärillä kulmilla, mutta huomio kuitenkin; ei katutaidetta missään. Tää vandalisoitu muumipeikko muistaakseni iso-roballa oli ainut näkemäni, katutaidetta edes kaukaisesti muistuttava teos. Seuraavalla Suomi-visiitillä aion tehdä pientä taustatutkimusta, ja tähyillä kunnon apajia ihan ajan kanssa. Missäs niitä on?


Graffiti-lipasto ♥_____♥


Mua ilahdutti myös huomata (uudestaan), että Helsinkihän on täynnä niin kauniita pyöriä. Ja vähän huvitti huomata, ettei Suomen pääkaupungissa vieläkään polkupyöriä lukita takarengasta lukuunottamatta! Lontoo on kyllä siitä surullinen paikka, että pyörät pitää köyttää jättimäisillä lukoilla kiinni tolppiin, ja siltikin niitä katoilee jatkuvasti. Tai mitä tahansa pyöränosia, jotka vaan saa irti; satula, renkaat... Suomessa vielä toistaiseksi pyöränomistajien luottamuksesta päätelle lienee asiat toisin, ja toivottavasti pysyykin!

Nyt mä olen kuitenkin takaisin täällä pyörävarkaiden kaupungissa, omassa pehmoisessa pedissä kera kohentuneen suklaa, reissumies ja aurajuusto-tilanteen. Illalla kutsuu taas työt.

So long Helsinki, Nurmijärvi ja Suomi! Kunnes tavataan jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...