tiistai 13. elokuuta 2013

i haven't been everywhere, but it's on my list.

Kun matkailu on pannassa ja on järjetön kaikokaipuu, on loogista tehdä pieniä suunnitelmia tulevaisuudelle, toisin sanoen monista blogeista tuttu travel bucket list. Alkuun kuitenkin pieni "maailmani" kartta - tämmösten juttujen väsääminen saa nörtti-eerikan aina hykertelemään :D Anteeksi muuten tästä pohjoisen pallonpuoliskon jättimäisenä näyttävästä kartasta! Itsekin vihaan näitä Grönlannin Afrikan kokoisena näyttäviä maailmankarttoja, mutta päädyin valitsemaan tämän ihan käytännön syistä, että nuo pallukat mahtuisi kaikki Eurooppaan.

Oma maailmankatsomukseni on tähän mennessä rikastunut siis näistä maista:
Olen asunut Suomessa, Australiassa, Ranskassa ja Briteissä. Näiden lisäksi matkaillut olen Espanjassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Virossa, Egyptissä, Singaporessa, Kiinassa, Puolassa, Italiassa, Alankomaissa, Intiassa, Kanadassa, Indonesiassa, Albaniassa, Kreikassa ja Irlannissa. Plakkarissa on siis aika paljon Eurooppaa ja Australiaa ja vähän Aasiaa, kun taas läntinen pallonpuolisko ja Afrikka on mulle vielä lähes täysin tuntemattomia. Kaikki aikanaan ;) Lempparit näkemistäni maista on tällä hetkellä Indonesia, Australia, Intia, Albania ja Irlanti!

En aio tehdä varsinaista bucket listiä paikoista, missä haluan käydä, sillä en rehellisesti osaa nimetä yhtään maata jossa en haluaisi käydä. Okei, Pohjois-Korea ei ehkä ole ihan listan kärjessä, eikä täysin turismille vallatut pikku lomasaaretkaan jännitä mua ihan hirveästi, mutta you get the point.

Jos kuitenkin nyt saisin valita kohteita maailmanympärimatkaan, kuuluisi listaan ainakin Burma, Islanti, Filippiinit, Uusi-Seelanti, Mosambik, Nepal, Brasilia, Costa Rica ja Madagasgar. Ja ehdottomasti lisää Indonesiaa: Sumatra, Sulawesi, ja Lombokista itäisempiä saaria. Lisäksi olisi siistiä pyöräillä Karachi Highway keski-idässä, mussuttaa meksikolaista Meksikossa ja roadtrippailla ympäri Jenkkilää niinkuin leffoissa konsanaan. Kaupunkikohteista kiinnostaa tällä hetkellä eniten San Fransisco, Tokio, Bangkok, New York ja Perth. Ja uudestaan ja paremmalla ajalla oikeastaan kaikki isot aussi-kaupungit, Melbourne, Brisbane ja Sydney. Eurooppalaisista kaupungeista eniten polttelee halu nähdä Berliini, joka on kaikilla aiemmilla Saksan reissuilla jäänyt näkemättä. Ja joskus ehkä vähän vanhempana, haluan kokea Trans-Siberian-Expressin Moskovasta Pekingiin tai Vladivostokiin!

Mutta minne seuraavaksi? Nää on monet aika kaukaisia haaveita, jotka vaatii sekä rahaa että aikaa. Nyt tulevalla joululomalla olis pitkästä aikaa mahdollisuus taas käydä jossain, vaikkei monen seikan takia varmaan kovin isoa taikka kaukaista reissua - ehkä viikosta kahteen. Lämpö houkuttaisi, muttakun se lämpö on niin kaukana Briteistä tuolloin joulukuussa. Euroopan maissa joulunaika on sitten taas vähän kalliimpaa lystiä. Afrikan suuntaan ollaan katseltu, mutta lentojen hinnat on ymmärtääkseni aika tuntuvat jos kohde on yhtään Marokkoa kauempana. Ääh, en mä tiedä. En edes tiedä onko kaupanalalla ylipäätänsä ok ottaa joululomaa, mutta toisaalta tänä kesänä en ottanut viikonloppua enempää lomaa, eli toivotaan...

Mitkä on teidän unelmien matkakohteet? Ja minne lähettäisitte meidät joululomailemaan? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...