maanantai 26. elokuuta 2013

kenkäinnostumista

Nyt olis luvassa pientä kenkäintoilua, pitkästä aikaa :p Olen suuri kenkähysteerikko ja vaikka kuluneen vuoden säästölinjan takia uusista kengistä onkin tullut vähemmän haaveiltua, niin ei hätää, ei ne rakkaudentunteet ole minnekään kadonneet. Törmäsin toissapäivänä siisteihin kenkiin ja  virkistävän laajaan kokovalikoimaan sen verran yllättävältä taholta, että on paivan pakko kirjoittaa tästä :p Vai soittaako Clarks kenenkään kelloja?

Clarks on brittiläinen kenkämerkki, tunnettu täällä lähinnä mummokengistään, työkengistään, ja kengistään lapsille. Clarksin ikkunan ohi voi munkin kaltainen kenkäfanaatikko kävellä kylmästi ohi, koska valikoima yleensä koostuu lähinnä mustista ja ruskeista terveyskengistä - tai siltä on ainakin tuntunut. Nyt sattumalta päädyin erään linkin kautta puljun nettisivuille, ja leuka loksahti varmaan lattiaan saakka. Okei, ei se valikoima vieläkään mitään Zaran kengille mahda, ja kyllä ne terveyskengätkin sieltä vielä löytyy, mutta merkittävää kehitystä on ehdottomasti tapahtunut - Clarksin mallistoissa oli oikeasti siistejä popoja. Bongasin heti muutamat varteenotettavat syyskenkävaihtoehdot, ja erityisesti iskin silmäni näihin simppelin nilkkureihin:
Kuva: kengät Clarks, tausta Nasan Earth as Art -kirjasta.

Ihanat sekä käärmeen-nahkakuosissa että poninkarvassa! Nahkaa molemmat. Täällä Englannissa on tosin edullisemmatkin kengät usein nahkaa, siinä missä Suomessa muistan aikanaan katselleeni jotain melkein satasen tekonahkakenkiä Biancossa... Toivottavasti näin ei ole enää! Kengissä tykkään myös siitä, ettei niissä ole näkyvää platoa, joka tuo muuten arkisiin kenkiin siroutta. Kaiken kruunaa vielä tyylikäs vetskari.

Paras huomio liittyy kuitenkin kenkien kokoihin ja kokovalikoimaan.

Mun jalka on "reiluhko" 37. Tää tarkoittaa sitä, että paras koko mulle yleensä on se 37, epäillessä kokeilen sitten aina 38. Näitten ero on usein just sellainen, että 37 on "just sopiva", ja 38 vähän hölskyy jo jalassa - mutta jokainen tietää, että ne "just sopivat" kengät saattaakin tuntua ikävän ahtailta pitkän päivän jälkeen kun jalat on turvonneet ja väsyt (varsinkin kun omistaa pulskat verisuonet, heh). Yhtä kamalaa on tietty myös se, jos kengät ei pysy kunnolla tai hölskyy jalassa, eli isompi vaihtoehtokaan ei usein ole hyvä ratkaisu. Sitten kun tällä mun jalalla on vielä leveyttäkin vähän normaalia enemmän, voisi kokojen välimuoto tai leveälestinen vaihtoehto oikeastaan olla paras. Mutta kun sellaisia ei yleensä ole tarjolla.

Siksi innostuinkin Clarksin nämä kenkulat nähtyäni, sillä mallia on tarjolla joka koossa ja jokaikisessä välikoossa! Ja kaiken lisäksi, kengän saa valita joko normaalilla tai leveällä lestillä. Melkoisen varmaa siis on, että täydellinen koko löytyisi ihan jokaiselle jalalle! Ymmärrän, että vain kenkiin erikoistunut liike voi valmistaa jokaista eri välikokoa ja lestimallia, mutta silti täytyy sanoa, että voi kunpa näin olisi kaikkialla! 8) Kuvitelkaa, aina löytyisi täydellinen koko, eikä ikinä pitäisi tehdä kompromissia. Harvoilla meillä kuitenkaan on juuri tietyn kokonumeron mukainen, kapealestinen jalka.

Nyt kun vielä saataisiin Clarksille muutama vastavalmistunutta lahjakasta kenkäsuunnittelijaa kääntämään merkki mummostatuksesta vähän innovatiivisemmaksi brändiksi... Sitä kovasti odotellessa ;) 

2 kommenttia:

  1. Tän lukeminen tuntui nyt ihan hassulle :D Kenkäongelma täälläkin, mutta etsiessäni kenkiä en meinaa löytää, kun kaikki on liian leveitä mun 36 jalkaan. Ballerinoista oon löytäny elämässäni yhdet, jotka istui kuin nakutettu tähän jalkaan, mutta ulkonäkö ei silloin kyllä silmiä hivellyt. Korkkareissa aina sama homma. Vaikka olisi kuinka 36 tai 35 (mitä suurempi korko, sitä pienempää kenkää tarvitsen) niin leveyttä on ihan liikaa, eikä kyllä tennarit paljon helpompia ole. Että ongelmia sitä on näköjään kumminkin päin :D

    VastaaPoista
  2. haha :D tässä just näkee, että kaikenmallisia jalkoja on. kengän leveyshän ei hirveesti tunnu kasvavan kengän koon kasvaessa, eli siksi isomman koonkaan ottaminen ei usein lättäjalkaista auta!

    mutta...noita mun kenkävuoria katsellessa, ei mulla kuitenkaan suurempia ongelmia yleensä ole, vaan suurin osa kengistä sopii kyllä ihan hyvin. silti olis vaan niin siistiä, jos kokovariaatioita olisi tarjolla nykyistä enemmän. onhan kengät yks ainoista vaatekappaleista, joissa täydellisen koon löytäminen on kaiken a ja o :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...