tiistai 6. elokuuta 2013

The best of Dalston E8, part 1

Lempparijuttuja Dalstonissa tällä hetkellä:

1. Dalston Rooftop Bar

  
Kesän varmasti suosituin kattoterassi, ihan Dalston Junctionin nurkilla. Sisään pääsee littymällä "jäseneksi" ostamalla kolmen punnan jäsenkortin, tai ilmaiseksi kuten meidän tapauksessa, jos ovella töissä sattuu olemaan sama äärimmäisen pihalla/pilvessä/muuten vain hidas neiti, joka iski meille jäsenkortit käteen, eikä edes muistanut niistä veloittaa :p Katolla sitten odottaa kivat näkymät ympäri Hackneyta, toisella puolella tekonurmea ja dj, toisella baari, ja päivästä/illasta riippuen myös mahdollisesti joku katuruokakoju. Mega-rento paikka!


2. Dalston House installaatio


Tavallaan vähän tyhmää kertoa tästä vasta nyt, kun koko homma lienee pakattu veks, mutta kerrotaan kuitenkin :p Kyseessä oli siis Leandro Erlich'in visuaaliseen illuusioon perustuva taide-installaatio, ihan Dalston Junctionin nurkilla sekin. "Dalston Housen" idea oli se, että jättimäinen tietyssä kulmassa kallistettu peili kuvasti maahan rakennetun talon seinän "ilmaan", kuten tuossa vähän epätarkassa fisukuvassa näkyy. Me ei tosin jaksettu helteessä jonottaa leikkimään illuusion kanssa, vaan painuttiin yllämainittuun rooftop baariin :p
 
 
3. Ridley Road Market


Ridley Road Market on pop ympäri vuoden, mutta näin kesällä vielä erityisesti on ihana hamstrata tuoreita vihanneksia ja hedelmiä markkinoilta, pikkurahalla. Parilla punnalla saa täältä kassin täyteen mm. mansikoita, banskuja, mangoja, avokadoja, tomaatteja, paprikoita... Kaupassa samat tavarat onkin vähintään tuplahinnoissa ja pakattuina vielä sellaisiin muovipakkauksiin, että tuoreus tuntuu olevan kaukana. Lisäksi markkinoilta löytyy toki vaikka mitä muutakin, afrikkalaisista vaatteista etnisiin mausteihin, sekä iltaisin kannattaa tsekkailla Ridley Road Market Bar, joka on yks Dalstonin kivoimmista baareista (tai no, niitä kivoja on niin monta :p)


4. Dalston cola

 
Täällä Hackneyssa valmistettua, täysin luonnollisista ainesosista käsintehtyä colajuomaa. Tavaran valmistukseen on käytetty vain muutamaa ainesosaa, mm. Ridley Road Marketilta löytyneitä cola-pähkinöitä! Dalston colaa saa valikoiduista baareista, mm. Arcola barista, Passing Clouds:ista (ehkä rennoin baari koko Itä-Lontoossa)..suosittelen! True-hipsteri-virkistys!!


5. Street Feast


Kuten heinäkuun koostepostauksessa mainitsin, keväällä Haggerstonissa sijainnut katuruokatapahtuma Street Feast majailee nykyisin Dalstonissa. Vaikka aiemmasta sijainnista kovasti tykkäsinkin, niin onhan tämä tervetullut lisä Dalstoniin, hyvää katuruokaa ei ikinä voi olla liikaa ympärillä. Hintataso ei kyllä ole mistään edullisimmasta päästä, viime kerralla taisin ottaa jotain superherkkua meksikolaista kutosella, ja täytyy sanoa että sama annos uudestaan olisi vasta täyttänyt mahan :p Mutta tunnelmasta ja kaikesta muusta saa maksaa, i get it. Ja tunnelma todella on kohdallaan :)

Listaus jatkunee vielä joskus!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...