torstai 10. lokakuuta 2013

Lontoo, Lontoo

Nyt olis luvassa vielä lisää kuvia kaverini vierailusta täällä meillä :) Sillon aina, kun mulla on täällä vieraita, saa itsekin syyn katsastaa Lontoon upeutta vähän eri näkövinkkelistä kuin yleensä. Tulee käytyä niillä keskustan alueilla, joilla ei omassa arjessa tule usein käytyä. Esimerkiksi Covent Garden ja Southbank kuuluu mun lempparialueisiin Lontoossa, mutta joskus saattaa vierähtää useampikin kuukausi visiittien välissä! Osasyy on se, että ahdistun jo etukäteen turistilaumoista, osa syy taas se, että keskusta tuntuu täältä Itä-Lontoosta katsottuna niin kaukaiselta. Ihan eri maailma se tavallaan onkin "mun Lontooseen" verrattuna, mutta eihän reipas puoli tuntia pyörällä oikeasti pitkä matka ole. Onneksi kavereiden tai perheen täällä vieraillessa tulee aina käytyä myös keskustassa enemmän :) Tässä fotoja:

 
Vietettiin yksi päivä Bricklanella ja Shoreditchissä ja ohjelmaan kuului Spitalfieldsin markkinoilla pyörimistä, 2nd hand shoppailua, uusia katutaide bongailuja sekä maailman paras kaakao + kakkupala mun lempparikahvilassa Vintage Emporiumissa, josta oon kirjoitellut aiemminkin :)
 
 
Jennin ensimmäinen Snog Sohossa & kauniita värejä Southbankilla 8)
 

Meidän keittiössä syntyi ensimmäistä kertaa ikinä pihvejä! Illan menuun kuului bataatti-feta lohkoja, beeffiä kermapippurikastikkeessa ja raikasta salaattia, josta löytyi perusjuttujen lisäksi mm. herneenpalkoja ja pippuri cashew -pähkinöitä. Voi kun voisi syödä näin joka päivä!

 
Viimeisenä aamupäivänä vedettiin kunnon perienglantilainen Sunday Roast Dinner meidän lemppariravintolassa, ihan nurkalla sijaitsevassa Floyd's:issä! Aamun mahdolliset heikot olot huuhdottiin alas Bloody Maryillä ;)
 

Epäkronologisesti vielä pari kuvaa lauantai-illalta, jolloin tehtiin perinteinen Southbankin pubivaellus Embankmentiltä London Bridgelle. Siinä on Lontoota perinteisimmillään - laseissa Pimms'iä ja näköpiirissä Tower Bridge. Jos Lontoon postikortti-nähtävyyksistä pitäisi valita suosikki, se olisi mulle Tower Bridge. Siinä on erityisesti yöaikaan jotenkin pysäyttävää "uniformumaisuutta", ja koska silta on aivan London Bridgen juna-aseman lähellä, Tower Bridge tervehtii mua aina, kun jonkun reissun jälkeen palaan takaisin Lontooseen. Se muistuttaa mua aina tasaisin väliajoin, että vaikka suurimman osan ajastani vietänkin hipsterien keskellä Hackneyssä tai Shoreditchissä, on asuinkaupunkini kuitenkin Lontoo 8) Vaikken täällä halua ikuisesti asua enkä vanheta (hyi asuntojen hinnat!!) niin tässä ja nyt, rakastan tätä paikkaa ihan täysillä.

Kaverit hei, kuka tulee seuraavaksi visiitille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...