maanantai 18. marraskuuta 2013

Kew Gardens

Mun tän hetkinen designproggis hakee inspiraatiota mm. kaukaisista maista ja troppisesta luonnosta, joka nyt tuntuu melkoisen kaukaiselta ajatukselta tän syksyn harmauden keskellä. Keksin kuitenkin yhden keinon napsia tuoretta kuvamateriaalia projektia varten, eli suunnattiin Ryanin ja kaverini Karenin kanssa reilu viikko sitten Lounais-Lontoossa sijaitsevaan, Kew Royal Botanic Gardens -nimiseen kasvitieteelliseen puutarhaan.

Kew Gardens koostuu valtavasta puisto-alueesta, josta löytyy erilaisia puutarhoja (esim. japanilainen puutarha-asetelma ja ruusutarha) ja erilaista, eksoottistakin puustoa, sekä upeita, viktoriaanisia kasvihuoneita täynnä etelän ihmeitä. Koska meidän visiitti ajoittui sellaiselle tyypilliselle syyspäivälle, että puoleen tuntiinkin mahtui helposti sekä kaatosadetta että aurinkoa, me vietettiin suurin osa ajasta sisällä kasvihuoneissa (joissa oli myös ihanan lämmintä, toisinaan jopa kostean hiostavaa), mutta olis huippua mennä joskus kesä-aikaan takaisin ja nauttia myös ulkoalueista kunnolla, kun kasvit on kukassa ja aurinko lämmittää. Piknik-korin kanssa ;)

Tykkäsin Kewstä jokatapauksessa paljon, ja koska kuvia tuli tosiaan nappailtua "jokunen", jaetaan muutamia täälläkin!


Yks mun lemppareista oli trooppinen kasvihuone, koska kaikki siinä muistutti mua tropiikista. Oli kosteaa, lämpöistä ja vihreää kaikkialla. Tuntui ajoittain siltä, että olisi ihan oikeasti taas Indonesian tai Pohjois-Queenslandin sademetsissä.

 
Valaistus oli huoneissa valokuvausta ajatellen vähän huono, mutta pikkasen hämyisyys kyllä muuten vain lisäsi tropiikki-kokemusta.
 
 ´
Kasvihuoneessa oli ylätasanne, jolla kasvustoa pystyi tarkastelemaan ylhäältäkin.

 
Rakastan tota ylätasannetta, valkoista lohkeillutta maalia ja kontrastia vehreän puuston ja viktoriaanisten kaiteiten välillä. Tuli heti mieleen, että tuolla voisi toteuttaa siistin photoshootin projektin tuotosten valmistuttua...
 
 
Huoneista nihkeimmästä löytyi lihansyöjäkasveja. Kuulemma jotkin näistä voivat "syödä" jopa hiiren. Megakiehtovaa!
 

Kukkaloistoa ei näin talvisaikaan puistossa näy yhtä paljon kun kesällä, mutta orkidea-huone kuitenkin löytyi :)

 
Aavikkohuoneessa oli varmaan sata erilaista kaktuslajia.
 
 
Pakollinen kalapeilikuva. Huomaa puiston kartta, joka kulkee kätevästi mukana mun mahalla :D
 
 
Väsähtäneet wannabe-luontokuvaajat. Seuralaisistani toinen tosiaan räpsi mun kanssa intopiukeena kuvia, toinen taas alkoi 1,5 tunnin jälkeen hyytymään ja vihjailemaan kotiin tai pubiin siirtymisestä. Arvatkaa kumpi on kumpi :p

Vietettiin puistossa yhteensä muutama tunti, ja paluu-junassa muistikortilta löytyi reilut 800 kuvaa (:D)! Mulla on tapana räpsiä kuvia sarjatulella, ja ottaa sama kuva useilla eri asetuksilla että ees joku olis onnistunut. Joo, pitäis ehkä vaan opiskella kameran käyttöä enemmän - jos vain saisi jostain aikaa! Alkeet on hallussa ja ymmärrän perusjutut eri asetuksista, mutta käytännössä, oikeassa kuvaustilanteessa kaiken yhteen soveltaminen on vielä hakusessa. Voisin toivoa joululahjaksi jotain hyvää ja havainnollista valokuvauskirjaa!

Ääh, tekisi mieli olla koko päivä kotona ja jatkaa tätä projektia, mutta ikävä kyllä mun pitää lähteä luennolle ja seminaariin koskien täysin toista kurssia (Global issues). Mä oon vähän sellainen, että kun innostun jostakin, en malta keskittyä muihin juttuihin ollenkaan. Lisäksi mulla on TAAS flunssa ja niiskuttelisin mielelläni täällä sängynpohjalla (luentosakkikaan tuskin arvostaa mun räkäistä köhintää ja alati valuaa nenää), mutten mitenkään voi jäädä tänään kotiin.

Nää on nää maanantait.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...