keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Minju Kim x H&M

Kun kaikki hypettävät H&M:n ja Isabel Marantin pian kauppoihin saapuvaa yhteistyömallistoa, on ruotsalaisketjun tämän syksyn ehdottomasti paras ja mielenkiintoisin erikoismallisto jäänyt monelta huomaamatta. Se on nimittäin tämä:
 


Tuotekuvat: H&M, taustakuva: Nasa / Earth as art

Melkein pudotin silmäni kun törmäsin liikkeen pressitiedotteessa kuviin tän vuoden H&M Design Awardsien voittajan, Minju Kimin mallistosta, joka tuli lokakuussa myyntiin henkkamaukkoihin. 27 -vuotiaan etelä-korealaisen suunnittelijan työtä ei voi kun ihailla: Ihanan optimistisia silhuetteja, värejä ja kuoseja Aasia-vaikutteilla. Just sellaista pelottomuutta ja leikkisyyttä, jota designissa rakastan. Kaikki tuotteet on tietysti jo loppuunmyyty (ainakin netistä) ja ebayssä hinnat kolminkertaistuneet, mutta onneksi kaunista designia voi innoita myös ilman ostamista. Vaikka tuo pastellineule ja takki olisivatkin aivan täpötäydellisiä lisäyksiä vaatekaappiini...... Musta jakku on myös mieletön, ja sen tapainen multa oikeastaan löytyy jo, ilman tuota keskiosan kuviointia ja kauluksia - eli vähän kuin stripattu versio, heh.

Joskus vähän ihmetyttää, miksi näiden ketjuliikkeiden erikois-mallistojen tuotteita valmistetaan niin vähän, että kaikki myydään loppuun minuuteissa. Totta kai idea niillä on olla astetta eksklusiivisempia (kamala sana, menikö ees oikein), mutta ainakin mun mielestä on ikävää, että tuotteet myydään heti loppuun ja sitten kavalkaadi löytyykin moninkertaisin hinnoin ebaystä. Nuo ihanat vaatteet kuuluu ihmisten päälle ja ahkeraan, rakastavaan käyttöön, eikä tienausmielessä ahneiden välikäsien nettihuutokauppaprofiileihin. Ehkä ongelmaa ei olisi, jos tuotteita valmistettaisiin reilummissa määrin niin, että useammat halukkaat saisivat omansa suoraan liikkeestä? Mietteitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...