maanantai 6. tammikuuta 2014

2013 unwrapped

Vihdoin minäkin sain sen aikaan - juuri kun olitte luulleet, että viikon kuluttua vuoden vaihteesta on hitaimmassakin blogissa jo nähty perinteinen "kuluneen vuoden muisteloita ja uuden vuoden lupauksia" -postaus :D Oli vaan pakko raivata koulukiireiltä aikaa vähän blogin päivittämiseenkin. Koulu nyt tietysti taas stressaa sukat makkaralle ja jokaiseen päivään voisi lisätä helposti muutama tuntia lisää pitäen mut silti äärimmäisen kiireisenä - ja siis nythän en enää käy töissäkään. Kunnioitan syvästi opiskelijoita jotka opiskelee täyttä häkää, painaa duunia ja omaa vielä sosiaalisen elämänkin. Mulla tuntuu olevan aikaa vain noista yhdelle...
 

Mutta niihin kuluneen vuoden muistelmiin. Vuosi 2013 ei ollut mulle mitenkään mullistava. En hypännyt tuntemattomaan kuten vuonna 2011, tai matkaillut vimmatusti kuten vuonna 2012. Kuluneena vuotena oon ihme kyllä pysynyt paikoillani. Ollut ihan vain kotona, Lontoossa. Opiskellut ja tehnyt töitä käymättä sen kummemmin missään. Olen matkannut Irlantiin kahteen otteeseen ja Suomeen kolmen pitkän viikonlopun verran, mutten sen enempää. Olen säästänyt rahaa ja suunnitellut tulevaisuuden seikkailuja. Elänyt kai sitä ihan normaalia arkea.

 
En osaa sanoa oonko nyt onnellisempi kuin vuosi sitten - en välttämättä. Mutta melko onnellinen oon joka tapauksessa. Moni asia on alkanut selkiytymään vuodessa, ja oon saanut ideoita tulevaisuudelle. Koulutöiden parissa en oo kokenut paitsi stressiä, vaan myös aikamoisia ahaa-ymmärryksiä. Olen mielestäni kehittynyt suunnittelijana oikeaan suuntaan ja löytänyt idean, jonka ympärille voisin nyt kuvitella rakentavani bisneksen. 2013 oli siis aikamoista itseymmärryksen ja oman minän kasvua.
 

Vuoden aikana karttuneesta työkokemuksesta ei haittaa ole siitäkään. 7 kuukautta lempparivaatekaupassani avasi silmiä kaupanalasta, baariduuni sen sijaan sytytti kipinän lähinnä viineihin :D Ja sitten on niitä arkielämän kohelluksia, parhaimmillaan sellaisia, joita ei oikein edes tapahtumahetkellä voinut ottaa kovin vakavasti. Muistuu elävästi mieleen esimerkiksi se, kuinka suihkumme rikkoutui toukokuussa ja koko taloutemme peseytyi kymmenen päivän ajan korjaajaa odotellessa tyylillä salaattivadilla vettä niskaan. Arjen parhautta.


 
Vuosi 2014 tulee olemaan jotain erilaista. Kesällä valmistun, ja syksyllä mitä luultavimmin jätän taakseni Lontoon. Haaveissa siintävä seuraava etappi saa jäädä vielä toistaiseksi salaisuudeksi, mutta suuri elämänmuutos on tulossa. Uuden vuoden lupaukseni liittyvätkin tänä vuonna noiden kahden toteutumiseen: haluan valmistua 2:1:llä yliopistosta sekä suorittaa lopputyöni eli bisnes-suunnitelmani parhain mahdollisin arvosanoin. Kesällä haluan tehdä työharjoittelujakson jossain itseäni kiinnostavassa yrityksessä ja samalla tietty kesätöitä (täällä ei työharjoitteluista makseta palkkaa). Syksyllä tahdon olla rohkeampi kuin koskaan ennen ja ryhtyä toteuttamaan suurta unelmaani - tätä varten lupaan säästää yhä vimmatummin rahaa, jottei suunnitelmia tarvitsisi lykätä ainakaan rahanpuutteen vuoksi.
 

Bonuslupauksina lupaan pukeutua monipuolisemmin, käydä Skotlannissa ja muistaa ottaa vitamiini-lisät aamuisin! Ja kokkailla monipuolisemmin erilaisia ruokia (oon jumittunut n. 10 vaki-ruokaan jota tulee laitettua melkein joka viikko).

Siinäpä ne! Mä palaan nyt takaisin työntouhuun ja parin tunnin päästä koululle - asia joka ei kyllä jaksaisi innostaa yhtään just nyt. Ulkona on kamalan harmaa sateinen sää mikä saattaa vaikuttaa asiaan... Yyh.


(Kuvat uudenvuoden aattona Greystonen rannalta, Irlannista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...