maanantai 27. tammikuuta 2014

Snowdonia

Mun ja Ryanin taannoisen Walesin visiitin aikana me ei paitsi mökkihöperyynnytty, myös rämmittiin luonnossa: kiivettiin majesteettisen Snowdonian alueen yksi vuorista, Tryfan. Tryfan on vähän alle kilometrin korkuinen, mutta ehdottomasti yksi hankalimpia kiipeämiäni vuoria - me valittiin vahingossa kiipeysseinäksi pohjoispuolinen seinä, joka osoittautui haastavimmaksi kaikista reiteistä :p Mun fyysinen kunto tuntui taas olleen jossain eläkemummon tasolla, tosin syytän astetta kömpelömmästä kiipeystahdista mun tukalaa viittä vaatekerrosta. Oltiin nimittäin vähän yliarvioitu kelien viileys, ja tosiasiassa suurimman osan trekistä vaatetta oli päällä ihan liikaa. Mutta olipahan nyt sentään edes vähän vilpoisempaa kun täällä Lontoossa, täällä on koko tammikuun ollut päivisin about kymmenen astetta lämpöä, ja toisinaan vähän enemmänkin.

Tässä nyt muutama kuvaa Snowdoniasta & Tryfanilta.

 
Meille kävi säiden puolesta hyvä tsägä: ei satanut eikä tuullut, vaan ajoittain oli jopa aurinkoista. Niin paljon kuin Pohjois-Walesista tykkäänkin, niin yksi juttu on pakko sanoa: siellä on suurimman osan ajasta karsea sää. Harmaata, sateista, synkkää pilveä... Wales saa Lontoon tuntumaan aika aurinkoiselta citiltä, heh.
 
 
Ensikosketus lumeen! Saa nähdä tuleeko tänä vuonna taas perinteinen päivän-parin lumi-kaaos Lontooseen...
 
 
Mulla oli perinteitäni kunnioittaen taas oikein pro-vuorikiipeilijän varusteet päällä, not. Designer verkkarit ja kumppari-docsit - mutta hei ainakaan ei jalat kastuneet märässä lumessa seikkaillessa!
 
 
Walesissa parasta on just nää karun kauniit maisemat ♥ Vaikka viiden tunnin kiipeilyn jälkeen olinkin aika väsy, oli ihanaa taas vaihteeksi olla kunnolla luonnossa, raikkaassa kirpeässä ilmassa. Kaikki on tuolla niin puhdasta, täytettiin mm. juomavesipullot vuoripurosta, enkä oo oikeasti pitkään aikaan juonut niin hyvää vettä. Lontoolainen vesi ei todella ole mitään herkkua, joten siihen täysin tottuneena tuntui ihan siltä, kun oltaisiin koko Walesin reissun ajan lipitelty jotain luksuslähdevettä. Vaan eipä meidän hanoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...