tiistai 4. helmikuuta 2014

Belfast streets


  
Kuvissa Pohjois-Irlannin pääkaupungin Belfastin katuja. Aika poliittissävytteisiä töitä, mutta ymmärtäähän sen, kun huomioi kaupungin verisen historian.

Belfast oli muutenkin kokonaisuudessaan tosi mielenkiintoinen kaupunki. Käytiin yleisen kaupunki-haahuilun lisäksi mm. St. Georgen markkinoilla, maailman pommitetuimmassa hotellissa drinksuilla ja Titanic -museossa (oon aina pitänyt Titanicin tapausta jotenkin erityisen kiinnostavana) - Titanic oli siis Belfastissa rakennettu. Mätettiin myös megahyvää intialaista, varmasti suurimmat ikinä näkemäni burritot (joiden jälkeen oli lievästi ilmaistuna raskas olo) ja hörpättiin mulled wine kupposet koko Pohjois-Irlannin kuuluisimmassa pubissa, tyrmäävässä viktoriaanisessa The Crown Barissa.

Ja mainitaan vielä, että hinta-taso tuntui tosi kohtuulliselta Lontoolaiselle - niin hotelliyö kuin ravintola-annos irtosi Belfastissa huokeasti ja porukka oli tosi ystävällistä. Vaikka toisaalta väärään kaupunginosaan eksyessä saattaisi väärällä aksentilla tai auton rekisteri-killalla käydä köpelösti. Protestantit ja katolilaiset yhä siis vihaavat toisiaan, verisesti. Suomalaisena on ehkä vaikea käsittää, kuinka toisessa modernissa Euroopan maassa uskonto yhä vieläkin luo suurta vihaa ihmisten välille (vaikka siis tässä sopassa on mukana muutakin historiaa), mutta silti. Matkailu avartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...