keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Paris snapshots pt. 2

Ja lisää Pariisi-kuvia! Kolmen kokonaisen päivän mittaisen visiitin aikana meillä oli agendassa siis lähinnä kaupunki-kiertelyä, vintage-kauppoja ja herkuttelua. Näin lyhyessä ajassa en ehtinyt oikeastaan puoliinkaan niistä paikoista, joissa olisin halunnut käydä, varsinkin kun Première Vision vei koko torstain iltaa lukuunottamatta.. No, ei se Montmartre tai muutkaan sieltä minnekään katoa.

Meidän hostelli (AIJ Paris) sijaitsi Bastillen kulmilla, eli niillä alueilla tuli vietettyä jonkun verran aikaa, mikä oli ihan kiva, koska en ollut aiemmin ollut Bastillessa kuin kerran tai kaksi. Tuota meidän hostellia voin suositella lämpimästi; loistava sijainti, halpa hinta (14e/yö/henkilö 4:n hengen yksityishuoneessa), huone oli perus siisti ja basic aamiainen kuumine juomineen kuului diiliin. Hostellin aulan kahvi/kaakao -konetta arvosti sen jälkeen aika suuresti, kun tajuttiin että erikoiskahvikupin hinta oli aika monessa paikkaa jopa yli 5 euroa... Hinnat tuntui vähän nousseen Pariisissa sitten vuoden 2011.

Niin ja pitää vielä ylistää vähän Eurostaria. Vaikka me oltiin varattu molemmat junat tosi aikaiselle, oli Pariisiin junailu tosi jees! Kahden tunnin matka tuntui enemmänkin 10 minuutilta, kun koisittiin koko junamatka, ja mikä parasta, juna lähtee Lontoon Kings Crossilta (St. Pancrasin asema) ja saapuu Pariisin Gare du Nordiin, eli suoraan kaupunkiin, toisin kuin lentämällä. Mä vihaan lentokentille matkustamista!! Pointsit siis Eurostarille, AIJ Parisille ja tietty mun mahtaville kavereille tosi onnistuneesta mini-matkasta! :)


Pariisi on kyllä ihana kaupunki, mutta uusintavisiitti nyt "lontoolaistuttuani" ehdottomasti varmisti sen, ettei Pariisi ole ihan se mun paikka, enkä usko enää muuttavani takaisin Ranskaan. Lontoo on niin paljon enemmän mun juttu, vaikka Pariisi mieletön onkin. Kaupunki tuntui tutulta, muttei kodilta. Jotenkin se yleinen fiilis oli niin erilainen kuin Lontoon, vaikea selittää. Luulen että tuun palaamaan Pariisiin vielä monta kertaa, ja rakastumaan siihen vielä monesti, mutta jatkossakin ihan vain turistina :)

Ps. Jos jotakuta ees heikosti ranskaa puhuvaa kiinnostaa kesä Pariisissa ja kesätyöpaikka on pohdinnassa, käykää lukemassa mun viimevuotinen postaus Disneylandissa työskentelemisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...