maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kevät alkoi Brightonissa

Muutama päivä sitten käväisin vihdoin taas Brightonissa, ensimmäistä kertaa sitten viimekesän, jolloin me luovuttiin Brightonin kämpästä ja Ryan muutti tavaroineen meille Lontooseen. Mähän kävin parin vuoden aikana Brightonissa kerran-pari kuussa, joten yli puolen vuoden ero rantakaupungista on ollut mulle tosi pitkä. Tää pieni päivävisiitti kera tyttöjen tuli siis ihan tarpeeseen, mulla oli ollut ihan hirveä ikävä mun viikonloppu-kotia ja rannikon henkireikää!

Vajaassa viidessä tunnissa ehdittiin vetää keskipäivän siiderit biitsiterassilla, samoilla rannalla ja Laneseilla, lounastaa North Lainella, kipaista Beyond Retrossa, käydä design museossa ja palata takaisin rannan tuntumaan jätskeille.  Sää helli meitä ja meri-ilma tuoksui niin ihanalta, että tuntui ihan oikeasti kesältä. Voi Brighton! ♥
 
 
Aivan mieletön kasvisruokapaikka Laneseilla! Ylläoleva supermaukas lautasellinen papu-enchilladaa, perunaa, kahta eri salaattia, hummusta ja sour cremea irtosi 6,70 punnalla. Paikan nimeä en muista, mutta tää on White Rabittia vastapäätä North Lainella :)
 
 
Käytiin Brightonin taidemuseon "Subvertive design" näyttelyssä. Aika "raisu" oli. Ja aika pieni myös, kauaa ei näyttelyssä nokka tuhissut, kohteliaisuudesta piti vielä kiertää yksi huone uudestaan.
 
 
Pavilionin pihalla oli näin helmikuussakin aika trooppiset meinigit, kiitos puutarhaan istutettujen palmujen ja kirkkaalta taivaalta porottavan auringon.
 
En hei tajuu miks joidenkin näiden kuvien laatu on mennyt blogiin upatessa tommoseksi mössöksi! Pahoittelut siitä, mutta ei ne kyllä tolta näyttäneet kuvatiedostoina...
 
 
Tuhkakuppi pilaa kuvan. Tupakointi on ikuisesti ja ainiaan yök.
 
 
Brightonin mittakaavassa aika isot aallot. Yksi surffarikin nähtiin - ihan hullun hommaa tuo talvisurffi, rispektiä siis.
 

Näiden kuvien saattelemana voi jo mun mielestä pikkuhiljaa alkaa tuulettelemaan tätä Britannian kevääseen siirtymistä. Tänä vuonna ei siis talvea tullut Lontooseen ollenkaan (eli suurinpiirtein koko "talven" päivien keskilämpötilat huiteli lähempänä kymppiä kuin nollaa eikä lumesta ole ollut tietoakaan), mikä on mun mielestä vain ja ainoastaan positiivinen juttu. Toisaalta joskus kuulemma kylmemmät ilmat tulee tänne vielä ihan mattimyöhässä maaliskuussakin, eli toivotaan ettei näin enää käy. Mulle kelpais kevään lämpö vaikka heti! Ja tuo aurinko, josta ollaan saatu nyt jo useana päivänä nauttia - vaikka tietty sadettakin tulee aina välissä. Perus kevät Britanniassa siis ;)

3 kommenttia:

  1. moikka! muistatko yhtään paljon sulla jäi lopulta käteen disneylandissa työskentelystä? :) meinaan että menikö kaikki palkkana saatu raha vuokraan, ruokaa, lentoihin tms vai tuliko siitä jopa jotain tuottoa?

    VastaaPoista
  2. Moikka! No mulle jäi vähän reilu tonni käteen 3,5kk:n jälkeen. Ruoka on Ranskassa suht halpaa, vuokrakin oli alle 300e kuussa, ja Disney myös korvaa 75% julkisten kuukausikortista ja lennoistakin 150 euroon saakka.. eli jos on tarkkana niin saattaa siitä about 1200 euron kk. palkasta jotain jäädä käteenkin. Mutta ite otin kesän enemmänki kokemuksena, eihän sinne "tienaamaan" lähdetty heh :p Jos nimenomaan kokemuksia, uusia kavereita & kieliä on lähdössä oppimaan, niin mahiksena se on ihan priceless! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...