keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Opiskelufiiliksiä

Moikka ja mahtavaa huhtikuuta! Onneksi kesäaika vaihtui sunnuntaina, koska homma tuli mulle yllätyksenä tänäkin vuonna. Mutta nyt on tunnin verran valoisempaa illalla, se on huippua se. On mahtavaa pystyä pyöräilemään kotiin koulusta iltaisin, kun ei ole vielä pimeää. Luonnon valossa on myös parempi tehdä luovaa työtä, kun kaikki värit näkee kunnolla. Toinen huippujuttu on se, että tuon sivupalkin mukaan tällä blogilla on 100 seuraajaa Bloggerissa! Huippua, kiitti tyypit!

Mä oon viimepäivinä melkein asunut studiolla, mutta mikä ettei, kun saa työskennellä suuressa tilassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Meidän studio on nimittäin aina jostain kumman syystä tyhjillään, mutta enemmän tilaa ja työrauhaa mulle. Saa luukuttaa musiikkia (oon viimeaikoina löytänyt PMMP:n jälleen), kirota rauhassa ompelukoneen temppuilua ja täyttää pöydät kuvapinoilla.


Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset, kun on samaan aikaan aivan jäätävä kaukokaipuu ja halu päästä jonnekin kauas nyt-heti, mutta toisaalta taas Lontoo tuntuu ylivoimaisen kivalta paikalta ja nyt kun on taas lämmintäkin, tekisi mieli vaan tsillailla tuolla ulkona ja hyrrätä läpi Hackneyn hipsterispotteja. Koulujuttujen määrä taas tuntuu ahdistavalta vaikka tosi huippuja juttuja teenkin. Hommaa tuntuu olevan ihan liikaa. Opiskelen tuplakurssia, ja design puolella me kaksoistutkintolaiset joudutaan jostain syystä tekemään hyvin samanlainen määrä työtä kuin ne, jotka opiskelevat pelkästään suunnittelua. Mutta lisänä meillä on vielä business schoolin kurssit, joissa on niissäkin tosi paljon hommaa.

Vaikeinta on kuitenkin itsensä patistaminen stressin alla. Joskus on vaan vaikea keskittyä itse tekemiseen, kun ajatukset on vuorotellen siinä, kuinka hiton paljon sitä hommaa on (tiedättekö sen tunteen, kun työurakan määrä jo itsessään lamauttaa ja saa voimattomaksi), ja toisaalta taas koulun jälkeisessä elämässä... Mutta mun ei kuitenkaan pitäisi valittaa, saanhan tehdä lopputöinäni asioita joista oikeasti nautin.

Pientä sneak peekkiä design-puolen lopputyöstäni: pari melkein valmista printtiä, kuvia sketch bookista ja materiaali researchia.


Näistä irtonaisista kuvista on vaikea hahmottaa oikein mitään, mutta luulen että tuun kertomaan projektista tarkemmin vielä kun oon saanut enemmän valmiiksi ja kokonaisuutta jotenkin kursittua kasaan. Kuten viime vuonnakin, tuun myös järkkäämään jonkunlaisen photoshootin, jos jonkin lopullisen tuotteen saan väsättyä kurssin lopussa. Vaikka varsinaisten vaatteiden tekeminen ei meillä ole pakollinen vaatimus, haluan tänäkin vuonna tehdä printtien, vaatepiirrosten & malliston suunnittelun lisäksi muutaman vaatekappaleen. Oon muutaman session verran harjoitellut kaavoittamista muotisuunnittelijan kanssa, mistä on ollut paljon helppiä, mutta todelliset taitoni toivon mukaan tulee esille printtityössäni :)

Niihin mun onkin nyt palattava!! Kiitos vielä teille kaikille, jotka tänne jaksatte viikko toisen jälkeen palata! Tuun aina megailoiseksi kaikista kommenteista ja uusista lukijoista, tai vaikka siitä, kun joku kertoo että blogi on inspiroinut ulkomaille lähtöön, matkustamiseen tai ostanut pyörän. Elämän pieniä iloja!

2 kommenttia:

 1. Hei mitkä ois semmosii parhaita ehkä vähä indie/alternative baareja ja klubeja siellä Lontoossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! No täällä itä-Lontoossa melkein jokainen paikka sopii ton kuvaelman alle, ja täällä mä suurinpiirtein aina käyin ulkona:) Eniten mä fiilistelen baareja täällä Hackneyssa. Dalstonissa hyviä on Ridley road market bar, Shackewell arms, The alibi, Dalston superstore, Birthdays, Hysteria... kesällä toivottavasti Dalston rooftop bar avataan taas! Hmm mitäs muita... Passing clouds (maailmanmusiikkia) Haggerstonissa ja Oslo Hackney centralissa on myös kivoja, ja Brick Lanella ja Shoreditchissä on kans paljon kaikkea, Cafe 1001, Cargo, The old blue last...

   Keskustassa/läntisessä Lontoossa en hirveästi käy ulkona, koska suuri osa paikoista on kalliita, paljon turisteja jne.. Mutta muutama kiva paikka tulee mieleen, mm. Corsica studios (Etelässä, elephant &castlessa), Notting Hill arts club (lännessä, Notting hillissä) ja Propaganda Angelissa, mutta joku sanoi että se olisi lopettanut/lopettamassa? Camdenia ei myöskään kannata unohtaa: Koko, The Jazz cafe... Anyways, googlaile näitä nimiä ja tsekkaile mitkä kuulostaa sulle parhailta, ja tietty kannattaa tsekata mitä on minäkin iltana ohjelmassa, koska sillä on täällä iso merkitys! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...