maanantai 14. heinäkuuta 2014

Eestimaa

Nyt kun mun loma on virallisesti loppunut ja olen siirtynyt takaisin työelämään (jees, parikin duunisopparia kirjoitettu!), voisi hyvästellä lomailun purkamalla ne Viron reissun kuvat. Viikko Eestissä piti sisällään rentoilua hyvässä seurassa, juhlintaa, mökkeilyä, saunomista, terasseja, roadtrippailua, kirppareita ja festareita. Mä pääsin tyhjentämään paikallisen kaupan Fazer ja Panda osastot, juomaan puoli-ilmaista Somersbytä ja aloittamaan aamut ruisleivällä - bliss!

Suurimman osan lomasta vietettiin siis Tartussa, mistä mun kämppikset on kotoisin. Mahtava kaupunki! Iltaisin Ruutli street oli aika kova sana...


Kuten kuvista näkyy, säätkin onneksi suosivat huonoista ennusteista huolimatta!

Yhtenä päivänä sullouduttiin autoon ja lähdettiin mökkeilemään.

 
Mökin pihan mansikkapensaasta löytynyt herkkupala!
 

Seuraavana aamuna käytiin vielä virvoittavalla uinnilla lähilammessa.

 
Loma huipentui Viron laulujuhliin Tallinnassa. Nämä kyseiset kaksipäiväiset, viiden vuoden välein järjestettävät laulufestarit on yhdet maailman suurimmista laulutapahtumista - kuulemani mukaan tänä vuonna oli paikalla yli 300 kuoroa ja porukkaa ties kuinka monta kymmentä tuhatta.
 
 
Viiden euron festarisatsi. Näyttää aika keskinkertaiselta, mutta täytyy sanoa että maku oli mieletön, niin kuin loman aikana kaikessa nautitussa ruoassa. Ihme kyllä, tästä annoksesta puuttuu kaksi tärkeintä peri-eestiläistä ruoka-ainesta: hapankerma ja tilli. Ilman niitä ei ole virolaista keittiötä!
 
 
Erilaisia kansallispukuja näkyi yllä tuhansilla naisilla!
 
 
Laulujuhlat huipentuivat muutamaan Viron itsenäistymiseen liittyvään kappaleeseen, joita hoilattiin tunteella niin kuorojen kuin yleisönkin toimesta. Olen miettinyt kovasti ja koittanut löytää tapaa kuvailla sitä hetkeä ja tunnelmaa, mutten pysty. Fiilis festareilla erityisesti viimeisten kappaleiden aikaan oli niin lämmin, kaunis ja koskettava. Varmasti jokaisen virolaisen silmät kostuivat, ja kostuivat minunkin. Oli mieletöntä olla paikalla kokemassa sellaista riemua omasta maasta, itsenäisyydestä ja musiikin voimasta - siinä tuli tunne että oli osana jotakin niin erityistä.
 
 
Laulujuhlien jälkeen ilta jatkui vielä Tallinnan keskustaan, vaikkei kellään tainnut olla enää energiaa sen kummempiin karkeloihin. Bailukiintiö oli täytetty lukuisilla illoilla Tartussa, ja Tallinnan hintatasokin tuntui suht tyyriiltä muuhun Eestiin verrattuna.
 

Bongaa kuvassa euron kirpparilöytö, CTRL:n kesäinen paita.

Pähkinänkuoressa, loma oli parhaita aikoihin! Viro on mielettömän kaunis maa, ja totta puhuen heti Tallinnan ulkopuolella hyvin samanlainen kuin Suomi. Rakennukset näyttävät samalta, kyltit ovat samoja ja ruokakaupassakin näyttää ihan samalta kuin Suomessa. Suurin ero on kai se alkoholi-osaston mahtipontinen olemassaolo ja tietenkin hintataso... mutta muuten, oli monelta osaa olo ihan kuin kotona. Olin onnellinen, ja kiitollinen siitä, minne olin päätynyt. Näitä hetkiä ja fiiliksiä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...