maanantai 18. elokuuta 2014

Muutto, mutta minne?

Meillä on edessä muutto. Ei ihan vielä, mutta lokakuun alussa, 1,5 kuukauden päästä. En totta puhuen haluaisi muuttaa ollenkaan, kun olen tähän alueeseen, kotiin ja huoneeseeni niin kiintynyt, ja muuttaminenhan on tunnetusti kurjaa hommaa... Mutta koska ajatus ei ole Lontoossa enää kokonaista vuotta oleskella, me tarvitaan alle vuoden pituinen sopimus. Sellaista ei meidän landlordimme halua tehdä, ja lisäksi kämpän hinta on noussut pilviin tässä kahden vuoden aikana kun täällä ollaan asuttu. Siis meidän 3-makuuhuoneen pieni ex-council flat -asunto on kaupan lähes puolella miljoonalla punnalla. Homeongelma tulee kaupan päälle!

Nyt meillä on vielä hetki miettiä että kuka muuttaa ja minne. Mulle ykköskriteerit on hinta ja sijainti - viimeiset pari vuotta olen asustellut Shackewellissä, Dalstonin ja Stoke Newingtonin välillä suht edullisesti, eli tästä on paha laittaa paremmaksi. Tää on ollut ihan huippulokaatio - lähellä vähän kaikkea idässä, Lontoon keskustaankin pääsee fillarilla puolessa tunnissa ja kulmilla on vaikka mitä siistiä. Idästä tai edes Hackneystä en haluaisi pois, en sitten millään. Länsi-Lontoo ei kiehdo asuinalueena, eikä eteläkään vuoden asumisen perusteella ihan mun juttu oo - joitain siistejä kulmia, mutta siellä saa blondina pikkasen liikaa ei-kaivattua huomiota (mulla on traumoja). Pohjoinen olis kai okei tiettyyn pisteeseen saakka.. Mulla on duunipaikat Shoreditchissä ja Stratfordissa, eli hirveän kauas en haluaisi lähteä huitelemaan, kun fillari on kulkupelinä. Pähkinänkuoressa; ei ole Hackneyn voittanutta. Tää on mun Lontoon koti ja hyvä paikka olla.

Suuri houkutus olisi edelleen etsiä joku kämppä (tai no let's be real, tällä kertaa varmaan vain huone) täältä Dalstonin lähistöltä. Toisaalta London Fieldsin ympäristö houkuttelisi, mutta vuokrat taitaa olla siellä vähän suolaisia. Haggerston olisi myös sijainniltaan loistava, lähellä vähän kaikkea. Hackney Central, Clapton ja Hackney Wick kelpaisi hyvin myös. Villinä korttina ollaan jopa pähkäilty Lea Valley joen varrelle houseboattiin muuttamista. Tätä ihan tosissani harkitsin kunnes tajusin että kesähän on lokakuussa loppu, eikä veneessä asuminen pimeän ja märän talven ajan kuulosta yhtään niin tunnelmalliselta kuin sellaisessa kesän viettäminen.

Niin paljon kun sijainti vaakakupissa painaakin, on ehkä se suurin kriteeri kuitenkin hinta. Edullinen pitäisi olla, sen verran pienet tulot on. Ja koska ratkaisu on väliaikainen, ei asunnonkaan tarvitse mikään kummoinen olla. Haussa siis pieni halpa luukku jostain päin Itä-Lontoota - ottajia?

2 kommenttia:

  1. Ei varmaan sulle paras ratkaisu töitä ajatellen, mutta SE on oikeesti ihan paras omasta mielestäni! Siellä on tietenkin (niinkun kaikkialla Lontoossa) joitain tiettyjä kulmia jotka saattaa tuntua aluksi kuumottavilta, mutta siellä kolme vuotta asuin eikä koskaan mitään ongelmaa ollut sen enempää kun esim just Idässäkään! Että jos yhtään on edes harkinnassa niin voin tarkemmin eri alueista infota kyllä! Toivottavasti löytyy sopiva kämppä sieltä mistä haluaisit, Lontoossa on kyllä hintatasot niin naurettavat välillä että tuskanhiki nousee pintaan jo sitä rulianssia ajatellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SE voisi muuten ollakin harkinnassa, mutta kun on pikkasen liian kaukana mun mielestä! Etelässä on kyllä jotakin siistiä, myönnetään, mutta sitten toisaalta ajattelen niitä eka-vuoden joka-aamuisia kävelyjäni Deptfordin juna-asemalle, jolloin ei aina välillä yhdenkään käden sormet riittäneet laskemaan niitä ah-niin-imartelevia "hey babe come here" -huuteluja... Eh. Hackneyssä on tarpeeksi tämmöisiä hipstereitä, ettei tollasta tule koettua :D Mutta juu, sijainti on kuitenkin tällä hetkellä se tärkein kriteeri, koska 20min molemmille kiinteille työpaikoille on jotain mitä arvostan syvästi! Toivottavasti jotain sopivaa siis löytyy, kunhan jaksan alkaa katsomaan!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...