tiistai 25. marraskuuta 2014

Joulusuunnitelmia

Mulla on jotenkin aika joulufiilis jo päällä. Iltaisin on aloitettu glögin hörpintä, jouluvalot löytyy jo ikkunalta. Mustana möllöttävä taivas ei masenna tippaakaan! En mä tiedä mikä siinä on, mutta mä jollain tapaa nautin tästä marras-joulukuiden pimeydestä, siinä vaan on jotain sellaista talven tuntua. Vaikka yleensä heti uuden vuoden jälkeen saankin talvesta tarpeekseni, on tämä loppusyksy/alkutalvi mun mielestä jotenkin tosi symppistä aikaa. Pimeä tulee päivä päivältä aikaisemmin, katu ja jouluvalot syttyvät puoli viiden pintaan, on kylmä. Muttei kuitenkaan niin kylmä, etteikö kerrospukeutumisella ja farkkurotsilla pärjäisi. Lontoon talvet on oikeasti tosi jees.


Oon tulossa parin päivän päästä Suomeen, ja vieläpä kymmeneksi päiväksi - niin pitkää aikaa en ole kotimaassa viettänyt 2,5 vuoteen! Tänä vuonnakin on plakkarissa vain yksi lyhyt koti-visiitti, viime helmikuussa. Tässä välissä mulle on mm. valmistumisen myötä annettu monoa Suomen sosiaaliturvasta...

Tällä kertaa olisi tarkoitus nähdä paljon sukulaisia ja kavereita, viettää joulua ennakkoon itsenäisyyspäivänä ja hoitaa paljon kaikenlaista passin uusimisesta ekojen viisauden hampaiden poistoon - sopiva sekoitus ihanaa ja kamalaa. Mahdolliset sairaspäivät ei tunnu yhtään niin pahalta, kun ajattelen paahdettua reissumiestä, aurajuustoa ja Valion jugurtteja!


Tällä kertaa aion tuoda myös ison laukullisen tavaraa Lontoosta Suomeen. Oon tehnyt viimeaikoina taas inventaariota ja heittänyt huonoksi mennyttä tavaraa pois, viimeaikoina vähälle käytölle jääneitä juttuja hyväntekeväisyyskeräykseen ja sitten sellaisia tavaroita, vaatteita ja koulujuttuja, joista en todella halua luopua, tuon Suomeen talteen.


Luopuminen alkaa pikkuhiljaa olla jo aika helppoa. Mieli on vaan jotenkin satakertaa puhtaampi, kun omistaa vähemmän, mutta tärkeämpia asioita. Jokainen vaatekeräykseen annettu säkki muistuttaa, etten enää ikinä halua päätyä tilanteeseen, jossa tavaramassan ympärille haaliminen tekee onnelliseksi. En siltikään tarkoita, etteikö uuden asian saaminen voisi olla merkittävää - mm. synttärilahjaksi saamastani Brooksin satulasta voin sanoa olevani todella onnellinen. Tiedän sen olevan vain materiaa, mutta toisaalta tiedän myös, että tuo sama maailman kaunein satula, kunhan säilyy varkaudelta, tulee olemaan käytössäni vuosikymmeniä. Ja luultavasti kantamaan mut läpi yhden jos toisen seikkailun :)


Seikkailuista puheen ollen, me ollaan Ryanin kanssa suuntaamassa täksi jouluksi pienelle roadtripille, suuntana Skotlanti: Ensin me mennään Brightoniin viikonlopuksi juhlimaan Ryanin synttäreitä, jotka on sunnuntaina 21.12, mistä olisi tarkoitus lähteä Lontoon kautta pohjoiseen ja viettää aatonaatto ja yö Newcastlessa. Sitten Skottien puolelle Edinburghiin jouluaatoksi ja joulupäiväksi, josta ideana on jatkaa vielä Luoteis-Englannin Lake Districtin ja Pohjois-Walesin kautta takaisin Lontooseen välipäivinä. Edinburgh vaikuttaa yllättäen aika kohtuuhintaiselta paikalta viettää joulu - siis keskustan peruskivat hotellit on tähän kuumimpaan sesonkiaikaankin vain 40 puntaa per yö, ja meidän kohdalla tämä huima summa täyttyi kantispojoilla. Ei valittamista!


Mutta hei, onko siellä pohjoisen, erityisesti Newcastlen tai Edinburghin tuntevilta? Heittäkää kommenttiboksiin suosituksia, mitkä jutut meidän pitää ehdottomasti kokea tulevalla joululomalla!  Mä olen super innoissani jo nyt!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...