tiistai 4. marraskuuta 2014

Viikonloppu kuvina, osa 2: Salisbury

Heei, vihdoin jatkoa Bournemouth -postaukselle! Halloweenia edeltäneen viikonlopun ajan meidän tukikohtana toimi siis Salisbury, idyllinen pikkukaupunki Wiltshiressä, jossa Ryan on ollut nyt parin kuukauden ajan viikot töissä. Minähän luonnollisesti käytän hotelliedun hyväksi vaikka kyseessä olisi kuinka epäkiinnostava paikka, mutta Salisbury oli oikeasti kiva viikonloppukohde, sekä lisäksi lähellä mm. Bournebouthia jossa käytiin päiväreissulla. Salisburyssä itsessäänkin on nähtävää ja tehtävää, vaikka me otettiinkin paikassa tosi rennosti. Syötiin hyvin, nautittiin hotellielämän helppoudesta (voi kun joku tulisi keräämään roskat ja astiat huoneesta kotioloissakin) ja katseltiin vähän ympärillemme.

 
Salisbury on tunnettu jättimäisestä keskiaikaisesta katedraalistaan, joka on kasattu kokoon 1200 -luvulla. Kyseessä on aivan valtava rakennus, jonka koko ei edes tule oikeuksiinsa näistä alla olevista fisukuvista! Ja vaikka me ei todellakaan olla kirkkoihmisiä, niin tässä oli pakko piipahtaa sisälläkin.
 

Lisäksi kaupungista löytyy mm. markkinat, joita on pidetty säännöllisesti vuodesta 1227 lähtien, sekä kohtalainen valikoima vaateliikkeitä sun muita kauppoja. Ravintoloita löytyy kaupungista joka lähtöön, tällä kertaa me kokeiltiin erästä pientä Thai-ravintolaa, jonka nimeä en enää muista, mutta joka osoittautui huippuhyväksi. Salisburyn yöelämä on sen sijaan Ryanin mukaan suhteellisen kuollutta, eikä me muutenkaan haluttu juhlia, joten lauantai-illan koittaessa meidän suunnitelmissa oli vain hotellissa rentoilua. Oltiin varauduttu "koti-iltaan" jo etukäteen ostamalla kylpypommi Lushista, sekä tietty viiniä ja ruokaa - jota kokkailtiin vessassa trangialla. Haha! Mutta hei, hyvää tuli.


Sunnuntaina päätettiin viikonloppu aivan järjettömän kokoisella lounaalla - perinteisellä carveryllä (kollaasin ylävasen kuva). Se on perinteisen sunday roastin tapaan raskas kuin jouluaaton illallinen, mutta carveryssä saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Hintakin tällä lystillä oli vain vajaa 10 puntaa - harmi vaan, että me ei ikinä osata lopettaa syömistä ajoissa. Pienikokoisiksi ihmisiksi minä ja Ryan syödään usein ihan järjettömiä annoksia, varsinkin jos kyseessä on all-you-can-eat meininki. Tälläkin kertaa meni luonnollisesti överiksi, ja mahaan sattui varmaan pari tuntia ruokailun jälkeenkin... Sen tunteen voisi muistaa seuraavan kerran buffetissa. Mutta kun oli niin hyvää!

Salisbury oli kyllä kiva pikkukaupunki, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan ainakin jos liikkuu lähistöllä. Niin ja, kaupunki on etäisyydestään huolimatta Lontoosta vain puolitoista tuntia länteen junalla, eli ei kovin kaukana ajallisesti täältäkään. Briteissä matkailu nyt vaan on ihan mahtavaa - jokainen pienikin reissu avaa tätä maata aina uudella tapaa ja pikkuhiljaa on tullut olo, että tälle saarellehan voisi joskus ihan asettuakin. Vaikka suunnitelmissa on yhä puolen vuoden jälkeen lähteä hanat kaasuten, niin nyt tuntuu siltä, että hei voisihan sitä parin vuoden jälkeen tulla takaisinkin..

Seuraavaksi meillä on luvassa pieni roadtrippi jouluksi, mikä nykii suupieliä jo nyt. Jep, reilun kolmen vuoden Lontoossa asumisen jälkeen mulla on vihdoin edessä ensimmäinen joulu Briteissä!

2 kommenttia:

  1. Salisbury on ihana! <3 Se on mun mielestä just sellainen kaupunki, jossa olisi ihanaa asua vanhana mummona ;) Ei mikään suurkaupunki, mutta kaikki mitä ihminen tarvii löytyy ja tosi monta kivaa paikkaa lähellä (esim. Lontoo, Brighton, Winchester ja Stonehenge). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, samaa mieltä! Yllättävän nopeesti just tonnekin saakka pääsee Lontoosta, vaikka kartalla näyttää kaukaiselta. Ääh, mulla on nyt kauhee brittimatka-kuume, tekis mieli reissata vähän kaikkialle samantien!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...