tiistai 9. joulukuuta 2014

Suomijuttuja.

Sinne se meni, Suomi-loma. Kymmenen päivää hujahti varmaan nopeemmin kuin ikinä, sukulaisia ja kavereita nähden ja erilaisissa toimenpiteissä juosten. Kun kondis oli taas parempi, käytiin pyörimässä jouluisessa Helsingissä, lähinnä keskustassa, Kalliossa, Iso-Roballa... Itsenäisyyspäivänä me juhlittiin vähän aikaista joulua kotona Nurmijärvellä, kun oltiin ensin selvitty parin mutkan kautta kotiin keskustasta (nukahdettiin bussiin). Kamera kulki mukana muttei näköjään tallettanut kuin sekalaisia fotoja jouluisesta Helsingistä ja mun viisaudenhampaiden poistoa seuranneesta mössö-ruokavaliosta - tässäpä siis ne.


Viimeinen kuva summaa Nurmijärven aika hyvin: niin synkkää ja autiota Lontooseen verrattuna. Nyt ehkä ymmärrän, miksi pimeä talvi suurkaupungissa on vähän eri juttu kuin pimeä talvi maalla. Lontoossa on katuvalojen lisäksi mainosvalot, baarien valot, liikennevalot, autojen valot, jouluvalot...

Pimeydestä huolimatta oli kuitenkin mahtavaa olla taas kotona hetken. Suomi on mulle aina se kotikoti ja juuret, ja vaikken enää välttämättä voikaan kuvitella pysyvästi takaisin Suomeen muuttoa, on vierailu kotimaassa aina yhtä jees. Kun kotona käy kääntymässä, saa lievitystä kaikkiin niihin juttuihin mitä on ikävöinyt, mutta samalla taas näkee ja muistaa, miksi oma paikka on nyt muualla. Toisaalta, se oma paikka ja asuinmaa saattaa vaihdella elämäntilanteen mukaan. Kotimaa ei koskaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...